5 Απρ 2016

Θωμάς Μαργαρίτης: Ανοησία, αδυναμία ή μήπως τρικυμία εν κρανίω;

Του Θωμά Μαργαρίτη

Όσα συμβαίνουν στην Ειδομένη, στα σύνορα με τα Σκόπια, στο Πολύκαστρο και στη συνοριακή μεθόριο των Ευζώνων, αλλά και στο λιμάνι του Πειραιά σε σχέση με τους πρόσφυγες δείχνουν ότι το Ελληνικό κράτος έχει παραδοθεί στη βούληση των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ) και στις διαθέσεις απόγνωσης και οργής των προσφύγων.


Αυτό που μέχρι πρότινος ονομάζαμε Ελληνικό κράτος δεν υπάρχει. Τη θέση του κατέλαβε μια ανοργάνωτη δομή, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις απαιτήσεις και δεν μπορεί να προάξει την παραμικρή άμυνα απέναντι σε αυτούς που επιβουλεύονται την κρατική και εθνική μας οντότητα.

Η Ειδομένη με τις λασπομαχίες, την αναρχία, τις ανύπαρκτες εγκαταστάσεις, τις συγκρούσεις μεταξύ προσφύγων και λαθρομεταναστών όπως και ο Πειραιάς, αποτελούν μια δυσφημιστική βόμβα εναντίον της πατρίδας μας και προοιωνίζει μόνο δεινά και δοκιμασίες για την εθνική ασφάλεια.

Το μόνο θετικό που συνέβη τελευταία ήταν η παρέμβαση της Αστυνομίας που σταμάτησε λεωφορεία και βανάκια ορισμένων δήθεν «αλληλέγγυων» λίγο προτού φτάσουν στον καταυλισμό της Ειδομένης. Είναι υποχρέωση του κράτους να αποτρέπει τους «ανεξέλεγκτους» και «ύποπτα αλληλέγγυους», σε διάφορες ΜΚΟ, σε ιδιώτες και λοιπούς «περαστικούς» να κάνουν ό,τι θέλουν.

Δεν είναι δυνατόν να χρησιμοποιούνται ως εργαλεία και σαν πειραματόζωα οι πρόσφυγες, στους οποίους δολίως διανέμονται προπαγανδιστικά φυλλάδια περί «ανοίγματος των συνόρων των Σκοπίων». Είναι τουλάχιστον ανάρμοστο κάποιοι -ελάχιστοι- πρόσφυγες να κλείνουν τις σιδηροδρομικές γραμμές και να εμποδίζουν τις εμπορικές αμαξοστοιχίες να κινηθούν προς τα Βαλκάνια και την Ευρώπη, υποκινούμενοι από κάποιους που παίζουν «παιχνίδια» με τις ανθρώπινες ζωές και την εθνική ασφάλεια. Όσο το Ελληνικό κράτος συνεχίζει να βλέπει τον εαυτό του ως εκτελεστικό βραχίονα απροσδιόριστων ως προς τη σύνθεση και τη στρατηγική τους ΜΚΟ και «εξωχώριων εταιριών διεθνούς φιλανθρωπίας», η Ελλάδα θα βρεθεί το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα σε ακόμα πιο δυσχερή θέση.

Όσοι ξεσηκώνουν του πρόσφυγες, Έλληνες και ξένοι «αλληλέγγυοι», παίζοντας με τα νεύρα τους και την ελπίδα τους να βρεθούν στις βόρειες χώρες, πρέπει να συλληφθούν και να οδηγηθούν στην Ελληνική Δικαιοσύνη.

Η κατάσταση παραπέμπει σε χώρα της υποσαχάριας Αφρικής και δεν μπορεί να μείνει ως έχει. Και τόσο που κράτησε είναι απαράδεκτο. Η τακτική της «πειθούς» και της «οικειοθελούς εκκένωσης» του μεγαλύτερου λιμανιού της χώρας και της Ειδομένης μέσω της ενημέρωσης των προσφύγων που ωστόσο εύκολα πέφτουν θύματα της παραπληροφόρησης των «ψευτοαλληλέγγυων» και μη καταγεγραμμένων και αχαρτογράφητων ΜΚΟ, δεν μπορεί να συνεχίζεται στο διηνεκές. Είναι τραγικό οι έμποροι ελπίδας να παίζουν με τις αντοχές και τα νεύρα των δύστυχων αυτών ανθρώπων και η Ελληνική κυβέρνηση να προσπαθεί δια της «πειθούς», απαθής και αποστασιοποιημένη να παρακολουθεί τις αναπτυσσόμενες μεταξύ τους ακρότητες και κανιβαλιστικές τάσεις, που όσο περνάει ο καιρός θα εντείνονται.

Η εκχώρηση των υποχρεώσεων του κράτους στις ΜΚΟ και στους «αλληλέγγυους», η διοχέτευση πακτωλού χρημάτων με απευθείας ανθέσεις σε αυτές και η «ιδιωτικοποίηση» του προσφυγικού, μας οδηγεί σε τραγικά αδιέξοδα.

Η κυβέρνηση πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες της. Με ευχολόγια και αναμονή μήπως λυθεί από μόνο του το πρόβλημα, δυστυχώς δεν ασκείται διοίκηση. Πρέπει άμεσα όλοι οι πρόσφυγες να μεταφερθούν στα οργανωμένα κέντρα φιλοξενίας. Το κράτος δια των υπηρεσιών του να ελέγχει την όλη κατάσταση. Η κυβέρνηση να διοχετεύει τα Ευρωπαϊκά κονδύλια στις τοπικές αυτοδιοικήσεις που αποδεδειγμένα «έβαλαν πλάτη» στην αντιμετώπιση του προβλήματος. Να γίνει ξεκαθάρισμα των ΜΚΟ και να αποκλειστούν όσες από αυτές δημιουργήθηκαν μόνο για τη συμμετοχή τους στη διανομή της «οικονομικής πίτας» του προσφυγικού. Οι διάφοροι «ψευτοαλληλέγγυοι», «ψευτοευαίσθητοι» και «πωλητές ελπίδας», να συμμορφωθούν και να οδηγηθούν στους Εισαγγελείς της χώρας γιατί ξεσηκώνουν τους πρόσφυγες να δημιουργούν αναταραχές απαιτώντας να περάσουν στην Ευρώπη.

Να σταλεί παντού το μήνυμα ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι χώρα με ανθρωπιά, αλλά διαθέτει και νόμους που πρέπει να τηρούνται. Η επιβολή ενός άλλου τύπου «δικαίου» πλην εκείνου που εγκρίθηκε από τη Βουλή και ισχύει και για τους Έλληνες, δεν πρέπει να επικρατήσει, γιατί στο τέλος πρέπει να αντιληφθεί η κυβέρνηση ότι η αδράνειά της κλονίζει και διαταράσσει τα ήδη κλονισμένα από τη φτωχοποίηση και την ανέχεια νεύρα των Ελλήνων πολιτών, ενισχύει το κλίμα ξενοφοβίας και δημιουργεί αρνητική άποψη και εντύπωση για τους εγκλωβισμένους και δυστυχείς αυτούς ανθρώπους και στη συντριπτική πλειοψηφία του λαού μας που στάθηκε αλληλέγγυος σε αυτούς.

Οι λεκτικές παλινωδίες, οι διαφορετικές απόψεις των Υπουργών της Κυβέρνησης για την αντιμετώπιση του προσφυγικού αποδεικνύει την αμηχανία έως αδυναμία αντιμετώπισής του.

Όταν ο Υπουργός Μετανάστευσης κ. Μουζάλας λέει ότι ««Στην Ειδομένη θα τελειώσουν όλα ωραία και καλά». Όταν ο Υπουργός Υγείας κ. Ξάνθος λέει ότι: «Θα χρειαζόταν άλλου είδους διαχείριση η Ειδομένη». Όταν ο Υπουργός Προστασίας του πολίτη κ. Τόσκας λέει ότι: «Ο στρατός πρέπει να διανέμει το φαγητό στην Ειδομένη». Όταν ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Καμμένος λέει ότι: «Ο στρατός δεν είναι κέιτερινγκ». Όταν ο Υπουργός Πολιτισμού κ. Μπαλτάς λέει ότι: «Η Ειδομένη είναι κάτι που μας κάνει περήφανους». Όταν ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Μάρδας «τακτοποιεί» οικονομικά τους πρόσφυγες και λέει ότι: «Θα αναζητήσουμε επενδυτές ανάμεσά τους και θα δώσομε κίνητρα σε αυτούς που θα επενδύσουν στην Ελλάδα πάνω από 250.000 ευρώ», απευθυνόμενος σε ανθρώπους που δεν θέλουν να μείνουν στην Ελλάδα, αλλά με κάθε τρόπο να πάνε στον επίγειο γι αυτούς παράδεισο τη Γερμανία. Όταν λέγονται σοβαρά όλα αυτά τα αυτοαναιρούμενα από επίσημα χείλη ΤΟΤΕ ΣΙΓΟΥΡΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΕΓΑΛΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ.

Η ανοησία, η αμηχανία και η «τρικυμία εν κρανίω» σε όλο της το μεγαλείο όπως είπε και ο Ντίνος Ηλιόπουλος στη γνωστή Ελληνική ταινία «Ο Ατσίδας»: «Είμαστε μια ωραία ατμόσφαιρα».

Τα παιδιά αυτά, που μυρίστηκαν εξουσία και μαζεύτηκαν σαν κλωσσόπουλα στις φτερούγες του Τσίπρα (καταφερτζήδες παλαιοΠΑΣΟΚΟΙ, σημιτικά απομεινάρια και ανικανοποίητοι θεσιθήρες), πρέπει να καταλάβουν ότι η χώρα βρίσκεται όχι στο χείλος του γκρεμού αλλά γκρεμοτσακίστηκε. Πρέπει να σταματήσουν τις αερολογίες και τις μεγαλοκοτσάνες και να διοικήσουν τον τόπο.

Είπαμε η εξουσία να διαθέτει φαντασία, αλλά όχι κι έτσι!!! Να μην φτάνει και ξεπερνά τα όρια της βλακείας!!!



Του Θωμά Μαργαρίτη, Δικηγόρου, τ. Δημάρχου και τ. Προέδρου του Δικηγορικού  Συλλόγου Δράμας