5 Απρ 2016

Ανακοίνωση Ιατρικού Συλλόγου Δράμας σχετικά με την υγεία των προσφύγων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας, λαμβάνοντες υπ’ όψιν ανακοινώσεις, ψιθύρους, υπονοούμενα και λοιπές "Κασσάνδρες" που αφορούν το θέμα της υγείας των προσφύγων και γενικώς των κατοικούντων στα όρια της περιοχής μας, διατυπώνει με σαφή, ειλικρινή και απόλυτο τρόπο την πραγματική αλήθεια, η οποία συνίσταται:


1. Θεσμοθετημένος σύμβουλος της πολιτείας για θέματα υγείας στην περιοχή της Δράμας είναι ο Ιατρικός Σύλλογος Δράμας και μόνον αυτός.

2. Η Ιατρική επιστήμη δεν έχει, ούτε θρησκεία, ούτε πατρίδα. Ο υπηρέτης της "τέχνης του Ιπποκράτη" ο οποίος έχει και θρησκεία και πατρίδα, περιθάλπει και τον φίλο και τον εχθρό. Συνεπώς κόμματα, χρώματα, πολιτικές ίντριγκες κ.τ.λ. επιστρέφονται αυτόματα στον υποβολέα. Τελεία και παύλα.

3. Το αγαθό της διατηρήσεως του επιπέδου της Δημόσιας Υγείας είναι πρωτίστως καθήκον κάθε ευνομούμενης πολιτείας και στην περίπτωσή μας της ελληνικής. Ως Ιατρικός Σύλλογος πιστεύουμε ότι πρέπει να υπερπηδηθούν, όσον το δυνατόν γρηγορότερα, όποια εμπόδια υπάρχουν, και αφυπνιζόμενο το συντονιστικό κέντρο των Αθηνών να επιταχύνει την εκτέλεση των ήδη υπαρχόντων αποφάσεων που αφορούν τον μαζικό εμβολιασμό, τόσο
των προσφύγων, όσο και των ανασφάλιστων συμπολιτών μας. Ακόμη είναι αρκετά νωρίς, αύριο ίσως να είναι πολύ αργά. Το παράδειγμα της Ειδομένης καιροφυλακτεί. Οψόμεθα λοιπόν.-

4. Και μόνο το γεγονός ότι το σύνολο των ιδιωτών παιδιάτρων- ειδικών παθολόγων και η πλειοψηφία των Γεν. Ιατρών (οι τρείς κύριες ειδικότητες της Α΄θμιας περίθαλψης), αλλά και όλων των άλλων ειδικοτήτων (ιδιωτών κυρίως αλλά και νοσοκομειακών) από το ξεκίνημα της όλης προσπάθειας που εδήλωσαν ένα "μεγάλο" παρών, αποδεικνύει την υπευθυνότητα, αλληλεγγύη, σοβαρότητα, πίστη και αγάπη των μελών μας στα ιδεώδη της ιατρικής επιστήμης και του ανθρωπισμού. Και όχι μόνον αυτά. Πολλοί εξ αυτών έφεραν και δικά τους ιατρικά μηχανήματα καλύπτοντας την πλειοψηφία των ειδικοτήτων και όλες τις ηλικίες (άντρες, γυναίκες, παιδιά, έγκυες κ.τ.λ.) κατά τέτοιο τρόπο ώστε να πιστεύουμε ότι, η όλη προσπάθεια κάλυψης της υγείας των προσφύγων, είναι μεταξύ των πρώτων και καλύτερων στην χώρα.

6. Ευχαριστούμε θερμά τους νοσηλευτές, διερμηνείς, εργαζόμενους στο τμήμα Υγιεινής Δράμας και στο Γ.Ν. Δράμας (ιατρούς και λοιπό προσωπικό), δεδομένου ότι η βοήθειά τους είναι ουσιώδης και απαραίτητη. Παράκληση να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο διότι αναφέρουν συνάδελφοι ιατροί ότι ορισμένοι εξ αυτών προσπαθούν να ανταπεξέλθουν χωρίς να βρίσκεται παρών το απαραίτητο προσωπικό (νοσηλευτής νοσηλεύτρια ή διερμηνέας).

7. Συνολικά το θέμα της υγείας ήταν, είναι και θα συνεχίσει να είναι πυρακτωμένο. "Καυτό"που λέει ο λαός. Προειδοποιούμε λοιπόν: κάτω τα χέρια σας από τον ιατρικό κόσμο της Δράμας! Δεν ζητούμε επαίνους. Ζητούμε κατανόηση των προβλημάτων και σεβασμό. Μόνον αυτά.

Με εκτίμηση

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                  Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ                                   ΟΛΓΑ ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ
ΠΑΙΔΙΑΤΡΟΣ                                                             ΠΥΡΗΝΙΚΟΣ