2 Νοε 2015

Αυτοδιοίκηση Πολιτών: Αύξηση των τελών λόγω απουσίας σχεδιασμού και ανικανότητας διαχείρισης της Δημοτικής Αρχής.

Πέρυσι η Δημοτική αρχή ψήφισε την μηδενική αύξηση των τελών καθαριότητας και φωτισμού και χωρίς αιδώ την διαφήμιζε ως μείωση.


Φέτος το έργο συνεχίζεται και η αύξηση των τελών για τα λαϊκά νοικοκυριά κατά 54%, εμφανίζεται ως βοήθεια προς την επιχειρηματικότητα για την ανάπτυξη της περιοχής .

Ας δούμε όμως γιατί φτάσαμε έως εδώ.
Τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού για οικιακή χρήση αυξάνονται γιατί η δημοτική αρχή δεν σχεδίασε και εκ του αποτελέσματος αποδείχθηκε ανίκανη να διαχειρισθεί τα απορρίμματα στο Δήμο μας.

Έτσι αντί να έχουμε μείωση των τελών μέσω της πρόληψης, επαναχρησιμοποίησης ανακύκλωσης των απορριμμάτων και της μείωσης του ηλεκτρικού ρεύματος με τη χρήση λαμπτήρων led όπως είχαμε ζητήσει ως παράταξη εδώ και ένα χρόνο τίποτε από αυτά δεν έγινε.

Αντιθέτως είναι έργο της Δημοτικής αρχής η αύξηση κατά 1.500.000 €  των τελών και τώρα καλούνται τα συνήθη υποζύγια να τον φορτωθούν.

Ενισχύουν όμως την επιχειρηματικότητα όπως διατείνονται?
Όχι γιατί ο μικροεπιχειρηματίας τη μικρή μείωση του 15% που θα δει στο λογαριασμό του, την χάνει από την αύξηση των τελών κατά 54% στην οικία του.

Αυτοί που θα επικαρπωθούν πάλι τα κέρδη είναι οι μεγαλοεπιχειρηματίες και ειδικά τα μεγάλα υπερμάρκετ που δρουν στην περιοχή μας και έχουν εξαφανίσει τους μικρούς και μεσαίους επαγγελματίες του Δήμου μας.

Επίσης κερδίζουν οι μεγάλες βιομηχανίες που εδώ και χρόνια πληρώνουν με συντελεστή μικρότερο από αυτόν που πληρώνει μία γιαγιά στο χωριό που ζει σε ένα φτωχικό σπίτι με μία πενιχρή σύνταξη.

Εμείς ζητήσαμε η υποχρεωτική αύξηση των τελών να διοχετευθεί στοχευμένα σε όσους κερδίζουν από τον ιδρώτα του Δραμινού λαού , να ξεκινήσει επιτέλους μία ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων με δημόσιο κοινωνικό έλεγχο, ώστε τα κέρδη να επανεπενδύονται προς όφελος της Δραμινής κοινωνίας με στόχο να φτάσουμε στην άμεση και δραστική μείωση ανταποδοτικών τελών και στο απώτερο μέλλον την πλήρη κατάργηση τους.

Το Γραφείο Τύπου     

https://www.facebook.com/autodioikisipoliton
email: autodioikisipoliton@gmail.com