27 Οκτ 2015

Δήμος Δράμας: Εκδήλωση για αγγειακά -εγκεφαλικά επεισόδια

Ο Δήμος Δράμας συμμετέχει σε κάθε προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης σε θέματα δημόσιας υγείας και συμμετέχει σε κάθε οργανωμένη προσπάθεια που κινείται στην κατεύθυνση αυτή.


Με αφορμή την καθιέρωση της 29ης Οκτωβρίου ως παγκόσμια ημέρα για τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια, το Τμήμα Προστασίας και Προαγωγής της Δημόσιας Υγείας του Δήμου Δράμας, σε συνεργασία με την Ελληνική Νευρολογική Εταιρεία και τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας, την 1η Νοεμβρίου ημέρα Κυριακή και ώρα 11.00 διοργανώνει ενημερωτική εκδήλωση για το κοινό στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Τα αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδεια αποτελούν μία από τις συχνότερες αιτίες θανάτου και αναπηρίας. Οι προσπάθειες στον τομέα της πρόληψης και ενημέρωσης τα τελευταία χρόνια φαίνεται να έχουν επιτυχή αποτελέσματα.

Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις της Ελληνικής Νευρολογικής Εταιρείας αποσκοπούν στην έγκυρη ενημέρωση του πληθυσμού και των επαγγελματιών υγείας σε γνωστά και συχνά νευρολογικά νοσήματα.


Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει σύντομες επιστημονικές ομιλίες και στη συνέχεια ελεύθερη συζήτηση-ενημέρωση με ερωτήσεις του κοινού προς τους ειδικούς