25 Μαΐ 2015

Αποτελέσματα από το τουρνουά σκάκι στον δημοτικό κήπο της Δράμας

Φέτος o Σκακιστικός Όμιλος Δράμας στα πλαίσια προώθησης του αθλήματος του σκακιού στην πόλη μας διοργάνωσε τουρνουά σκάκι και simoultane στο δημοτικό κήπο της Δράμας.


Κάτω από τη σκιά των δέντρων του κήπου 37 παιδιά αλλά και λίγοι μεγάλοι αγωνίστηκαν και απέδειξαν ότι το παιχνίδι του σκακιού έχει πλέον μεγάλη διάδοση στην πόλη μας.

Στο τουρνουά blitz που πραγματοποιήθηκε ο Δεμιρτζογλου Χρήστος και ο Χριστοφοριδης Βασίλης ισοβαθμήσαν με 6 βαθμούς στην πρώτη θέση αλλά μετά την άρση της ισοβαθμίας λόγο κριτηρίων νικητής αναδείχτηκε ο πρώτος. Στην 3η θέση με 5.5 βαθμούς νικητής ήταν ο Σαχινιδης Κωνσταντίνος που ήταν η έκπληξη των αγώνων αφού σε λίγους μήνες που κάνει μαθήματα κατάφερε να κερδίσει αντιπάλους που ασχολούνται χρόνια με το σκάκι.

Στην κατηγορία του 1ου έφηβου νικητής ήταν ο Λειλογλου Νικος με 5 Βαθμούς και ήταν ο μοναδικός που νίκησε τον 1ο νικητη. 1ος Παιδας αναδείχτηκε ο Καζακος Μάρκος με 5 Βαθμούς και πολύ καλή παρουσία στους αγώνες και 1ος παμπαιδας ο Μητρου Χρήστος με 5 Βαθμούς και αυτός έχοντας σημειώσει μεγάλη σκακιστική πρόοδο τους τελευταίους μήνες.

Στα κορίτσια 1η Νεανίδα ήταν η Χατζηγεωργιαδου Δήμητρα 1η Κορασίδα η Θραμπουλιδου Μυρσίνη και 1η Πανκορασιδα η Πιστοφιδου Ευσταθία.

Μετά από το τουρνουά έγινε ο αγώνας simoultane όπου ο Πρωταθλητής Δράμας Δεμιρτζογλου Χρήστος αντιμετώπισε 23 ταυτόχρονα παίκτες σημειώνοντας 22 νίκες και μια ήττα και πάλι από τον Λειλογλου Νικο.

Μετά την λήξη των αγώνων τις απονομές έκανε ο αντιδήμαρχος Δράμας Μωυσιδης Αριστείδης όπου συνεχάρη όλους τους νικητές.

Τέλος πρέπει να ευχαριστήσουμε τον Πολιτιστικό Σύλλογο Πανοράματος για την πολύτιμη βοήθεια του αλλά και τους γονείς των παιδιών για την υπομονή τους αφού οι αγώνες διήρκησαν 3ης ώρες.

Πληροφορίες για την τελική κατάταξη αλλά και φωτογραφίες από τους αγώνες θα βρείτε στην σελίδα μας www.chessdramas.com

Γιατί να μάθω στο παιδί μου σκάκι;

Το σκάκι είναι ένα παιχνίδι που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να μάθουν να συναγωνίζονται διασκεδάζοντας. Βοηθάει τα παιδιά στην ανάπτυξη του ορθολογικού τρόπου σκέψης τους, τη βελτίωση των μνημονικών ικανοτήτων, την ενίσχυση του αυτοελέγχου και καλλιεργεί την αποφασιστικότητα, την επιμέλεια, την τάξη και την αντικειμενικότητα.


Η Ελληνική Πολιτεία αναγνωρίζοντας την παιδαγωγική αξία του σκακιού από φέτος το εισήγαγε στην πρωτοβάθμια Εκπαίδευση.