22 Μαΐ 2015

Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Δράμας: Καταγγελίες εις βάρος μιας συγκεκριμένης μονάδας παρασκευής κρεατοσκευασμάτων στη Δράμα

Στα πλαίσια της σωστής πληροφόρησης του καταναλωτικού κοινού, το Τμήμα Κτηνιατρικής της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, ενημερώνει ότι στις επιχειρήσεις παρασκευής κρεατοσκευασμάτων και στα καταστήματα πώλησης τροφίμων ζωικής προέλευσης, εκτελούνται σύμφωνα με τις οδηγίες του 


...αρμόδιου Υπουργείου  και τα οριζόμενα από την εθνική και κοινοτική νομοθεσία, τόσον τακτικοί, όσο και έκτακτοι έλεγχοι, διαρκώς.

Με τους ελέγχους αυτούς, εξετάζεται από πιστοποιημένα κρατικά εργαστήρια όλης της χώρας, εάν στο τρόφιμο υπάρχουν ή όχι ουσίες που η παρουσία τους απαγορεύεται, ώστε τελικά να διασφαλίζεται η ασφάλεια του τροφίμου και κατά συνέπεια η Δημόσια Υγεία.

Το τελευταίο χρονικό διάστημα έγιναν στην Υπηρεσία μας διάφορες καταγγελίες λόγω φημών που διαδίδονται εις βάρος μιας συγκεκριμένης μονάδας παρασκευής κρεατοσκευασμάτων της πόλης της Δράμας. Διαπιστώσαμε πρώτον ότι όντως υπήρξαν αυτές οι διαδόσεις και δεύτερον ότι μέσω αυτών δεν κατηγορούνταν μόνον ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας αλλά και η Κτηνιατρική και η Υγειονομική Υπηρεσία Δράμας, για συγκάλυψη των δήθεν παραβάσεων.

Για την αποκατάσταση της αλήθειας και με κάθε διάθεση εκ μέρους μας για πλήρη διαφάνεια στις πράξεις των ελεγκτικών μηχανισμών, αλλά και συνέπεια στο δικαίωμα του κοινού για αντικειμενική πληροφόρηση, ενημερώνουμε τα ακόλουθα:

Όλα αυτά τα χρόνια από τους ελέγχους των αρμόδιων Υπηρεσιών της Δράμας, δεν διαπιστώθηκε παράβαση, ούτε υπέρβαση των νομίμων ορίων, ούτε χρησιμοποίηση απαγορευμένων ουσιών από καμία δραμινή επιχείρηση παρασκευής κρεατοσκευασμάτων, συνεπώς ούτε και στη συγκεκριμένη που ενοχοποιείται αδίκως. Επομένως ούτε έχουμε επιβάλει κάποια ποινή ή πρόστιμο.

Τα αρχεία με τους δειγματοληπτικούς ελέγχους και τα αποτελέσματά τους, είναι στη διάθεση οποιουδήποτε επιθυμεί να πληροφορηθεί σχετικά.

Τέλος, πιστεύουμε ότι ειδικά εν μέσω της δύσκολης οικονομικής κατάστασης που βιώνει η χώρα μας, είναι απαράδεκτο να στοχοποιούνται αβάσιμα και χωρίς στοιχεία υγιείς και μάλιστα τοπικές επιχειρήσεις. 

Ο Διευθυντής Αγροτικής Οικονομίας
και Κτηνιατρικής


Νικόλαος Ιώβης