25 Μαΐ 2015

Πόλη+Ζωή: Στελέχη της Δημοτικής Αρχής ρίχνουν αδιαλείπτως το φαρμάκι τους, λειτουργώντας ως αντιπολίτευση της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής!

Στην πρόσφατη έκτακτη συνεδρίαση  του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου μας, διαπιστώσαμε δυστυχώς ότι συγκεκριμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής επιχειρούν με κάθε αφορμή να ρίξουν το φαρμάκι τους κατά της προηγούμενης Διοίκησης του Δήμου, δηλητηριάζοντας την πολιτική ζωή του τόπου. Με αυτό τον τρόπο, υποβαθμίζοντας το δημόσιο διάλογο και δημιουργώντας ένταση, πιστεύουν ότι θα 


...αποφύγουν να απαντήσουν στα ουσιώδη ερωτήματα της αντιπολίτευσης. Όμως η παράταξή μας «πόλη+ζωή», παρά τις προκλήσεις, θα συνεχίσει να ασκεί με υπεύθυνο τρόπο το θεσμικό ρόλο που της ανέθεσαν οι συμπολίτες μας.
  
Η Δημοτική Αρχή έφερε ως θέμα την τροποποίηση του προϋπολογισμού του Δήμου, σε ποσοστό που αφορά περίπου το 80% των εγγραφών, τροποποιώντας παράλληλα το σύνολο των τεχνικών έργων των Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων, μέσα σε χρονικό διάστημα μόλις 6 μηνών από τη ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος. Επιπλέον, επέλεξε να εισαχθεί αυτή η διαδικασία με τη μορφή του κατεπείγοντος, αν και ουσιαστικά τα χρονικά περιθώρια πίεζαν για την αναμόρφωση ενός μόνου κωδικού, που αφορούσε την καταβολή χρηματικού ποσού για χρέος στο ΙΚΑ, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι προσαυξήσεις. Η πρόσφατη εξέλιξη δικαιώνει την παράταξη «πόλη+ζωή», η οποία είχε αναδείξει το γεγονός της βεβιασμένης ψήφισης, ως έκτακτο θέμα μάλιστα, του Τεχνικού Προγράμματος, το οποίο συντάχθηκε με πρόχειρο τρόπο και για το οποίο ούτε τότε, αλλά ούτε και τώρα, τοποθετήθηκε η Επιτροπή Διαβούλευσης του Δήμου. Φαίνεται ότι η Δημοτική Αρχή αρέσκεται σε fast track συζητήσεις, χωρίς να λαμβάνει υπόψη ότι έτσι υποβαθμίζει συνολικά το ρόλο των Δημοτικών Συμβούλων. Τα γεγονότα αυτά αναδείχθηκαν από την «πόλη+ζωή» στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όμως η απάντηση που λάβαμε από τον Αναπληρωτή Δήμαρχο ήταν ότι το 2011 και η δική μας παράταξη είχε αναμορφώσει το τεχνικό πρόγραμμα  του Δήμου τρεις φορές!!! Βέβαια, ο λαλίστατος κατά τα άλλα Αντιδήμαρχος δεν απάντησε στο ερώτημά μας, αυτές οι τροποποιήσεις σε τι κλίμακα έγιναν και πόσους κωδικούς αφορούσαν. Παρά, λοιπόν, την επιλογή να δυναμιτιστεί το κλίμα, η παράταξή μας υπερψήφισε την τροποποίηση του προϋπολογισμού, θέλοντας να συμβάλλει στην εύρυθμη λειτουργία του Δήμου.
  
Όσον αφορά το έκτακτο θέμα της έκτακτης συνεδρίασης, που αφορούσε την τροποποίηση της σύμβασης για το έργο «Μεταφορά νερού για την ενίσχυση του αρδευτικού δικτύου Νικοτσάρα» και αυτό το υπερψηφίσαμε ακριβώς γιατί επιθυμούμε την υλοποίηση μιας παρέμβασης που έχει τις βάσεις στις ημέρες Διοίκησής μας και παρά το γεγονός ότι ακούσαμε με έκπληξη από έτερο στέλεχος της Δημοτικής Αρχής να επιρρίπτονται ευθύνες στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή για τα λάθη που υπήρχαν στη σύμβαση. Λες και καθήκον του Δημάρχου, των Αντιδημάρχων και γενικά των πολιτικών παραγόντων είναι να συντάσσουν προγραμματικές συμβάσεις!!! Φαίνεται ότι ακόμη δεν μπορεί να αντιληφθεί η σημερινή Διοίκηση του Δήμου ότι ο ρόλος της δεν είναι να γράφει χαρτιά, αλλά να διεκδικεί σθεναρά πόρους από όσες πηγές είναι δυνατόν για την υλοποίηση όσων περισσότερων έργων γίνεται. Σε αυτόν τον τομέα ας έχουν ως πρότυπο τα όσα πέτυχε η «πόλη+ζωή» κατά την προηγούμενη δημοτική περίοδο. Εξάλλου όσο φαρμάκι κι αν ρίξουν, η ιστορία δεν μπορεί να αλλάξει: Τόσο το έργο της ενίσχυσης του αρδευτικού δικτύου Νικοτσάρα όσο και πληθώρα έργων που άλλαξαν ριζικά την εικόνα της πόλης και των διαμερισμάτων του Δήμου μας, είναι έργο της παράταξης «πόλη+ζωή».
  
Τέλος, είναι τουλάχιστον οξύμωρο το γεγονός τα συγκεκριμένα στελέχη της Δημοτικής Αρχής, τα οποία άσκησαν Διοίκηση στο Δήμο Δράμας επί σειρά ετών, να παρουσιάζονται ως μέλη μιας νέας και άφθαρτης Δημοτικής Αρχής, η οποία σε ορισμένες στιγμές επιλέγει να λειτουργήσει ως αντιπολίτευση στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή, έναν χρόνο μετά τις εκλογές! Παράλληλα με έναν Δήμαρχο παρών-απών, χωρίς λόγο, να καμαρώνει για τη στάση των στελεχών του – προφανώς στα πλαίσια του Ενώνουμε τη Δράμα – λες και με δική του εντολή καλούνται συνοδοιπόροι του να ισοπεδώσουν παρά να χτίσουν γέφυρες. Κύριοι της Δημοτικής Αρχής οι Δραμινοί συμπολίτες μας, σας επέλεξαν για να ασκήσετε Διοίκηση, γιατί υποστηρίξατε προεκλογικά ότι μπορείτε να το κάνετε με διαφορετικό τρόπο από τη δική μας παράταξη.
  
Είτε κάντε το, λοιπόν, είτε αν δεν μπορείτε, ζητήστε συγγνώμη για την υφαρπαγή της  ψήφου της πλειοψηφίας του Δραμινού λαού…
  
Μέση οδός δεν υπάρχει!

Γραφείο Τύπου
e-mail: polikaizoi1@gmail.com
Διαδίκτυο: www.polikaizoi.gr