27 Απρ 2015

Πρόστιμο 114.000 ευρώ σε ταβέρνα στην Ν. Ηρακλείτσα!

Μια περίεργη κατάσταση παρατηρήθηκε την Παρασκευή το πρωί στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ηρακλείτσα. Εκπρόσωπος ενός καταστήματος μοίρασε ενημερωτικό έγγραφο σε όλα τα υπόλοιπα. Από το έγγραφο αυτό προκύπτει ότι μία επιχείρηση υγειονομικού ενδιαφέροντος στην Ν. Ηρακλείτσα, ειδικότερα ταβέρνα 


...καταγγέλθηκε από μια όμορη – παρόμοια επιχείρηση, έγινε έλεγχος από την Πολεοδομία με αποτέλεσμα να επιβληθεί πρόστιμο 114.000 ευρώ περίπου!

Η εκπρόσωπος της επιχείρησης σε βάρος της οποίας έγινε η καταγγελία, γνωστοποίησε το γεγονός σε όλους τους συναδέλφους της, καταστηματάρχες στην παραλία της Ηρακλείτσας, ενημερώνοντάς τους, ότι αυτό που έγινε στην ίδια μπορεί να συμβεί και σ’ αυτούς.

Το περιστατικό είναι γνωστό για την Ελλάδα, καθώς ο ένας επαγγελματίας φέρεται να καταγγέλλει τον διπλανό του. Από ένα σημείο και μετά, ξεπερνά τα όρια, μιας και ο έλεγχος που προκαλείται από την καταγγελία δημιουργεί υποχρέωση πληρωμής προστίμου εξωπραγματικού ποσού.

Σε μια εποχή οικονομικής κρίσης όπου οι επαγγελματίες πρέπει να αναπτύσσουν τα αισθήματα της συνεργασίας και της συναδελφικότητας, στη συγκεκριμένη περίπτωση ισχύει για ασήμαντο λόγο, ακριβώς το αντίθετο! Το περιστατικό γνωστοποιήθηκε και στη Διοίκηση του Δήμου Παγγαίου, που κατά το τυπικό είναι υπεύθυνο για την λειτουργία αυτών των καταστημάτων. Ο Δήμος Παγγαίου, απάντησε ότι τώρα που έχει γίνει η καταγγελία, έχει επιβληθεί το πρόστιμο δεν μπορεί να κάνει το παραμικρό. Κάπως έτσι η κατάσταση στα καταστήματα της Ν. Ηρακλείτσας είναι έκρυθμη, καθώς πολλοί φοβούνται ότι οι καταγγελίες θα επεκταθούν όπως επίσης και τα πρόστιμα.

Αναδημοσιεύουμε το κείμενο που μοιράστηκε στα καταστήματα της παραλίας της Νέας Ηρακλείτσας διαγράφοντας τα ονόματα, αφού δεν έχει και ιδιαίτερα μεγάλη σημασία. Το κείμενο έχει τον τίτλο «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ» και αναφέρει τα εξής:

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Μετά από καταγγελία στον Δήμο Παγγαίου από τους ιδιοκτήτες της επιχείρησης …., η οποία βρίσκεται στην Ν. Ηρακλείτσα δήμου Παγγαίου, εναντίον της επιχείρησης μας……., η οποία βρίσκεται πλησίον της επιχείρησης των καταγγελλόντων, μας βεβαιώθηκε από την πολεοδομία του δήμου Παγγαίου συνολικό πρόστιμο ύψους 114.000 ευρώ για την κατασκευή στεγασμένου χώρου έμπροσθεν της ταβέρνας που λειτουργούμε με τον ισχυρισμό ότι είναι αυθαίρετες.

Κατόπιν των ανωτέρω ενεργειών των καταγγελλόντων και την συνακόλουθη επιβολή εναντίον μας του ως άνω προστίμου, όπως είναι ευνόητο, πιθανολογείται μετά βεβαιότητας ότι όλες οι επιχειρήσεις και ειδικότερα οι επιχειρήσεις εστίασης θα υποβληθούν σε παρόμοιο έλεγχο νομιμότητας των κατασκευών τους από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Παγγαίου με αναπόφευκτο αποτέλεσμα την επιβολή τεράστιων προστίμων και σ’ αυτές.





1 ΣΧΟΛΙΑ:

Yorgos είπε...

Εφόσον δεν κάνουν οι αρχές από μόνες τη δουλειά τους, οι καταγγελίες τους "αναγκάζουν" υποτίθεται να την κάνουν- Καλά να πάθουν οι παρανομούντες