29 Οκτ 2014

Παράσταση Καραγκιόζη στη ΔΗ.ΚΕ.ΒΙ. Δράμας

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη» από την Ξάνθη παρουσιάζει την επιτυχημένη παράστασή του «Ο Καραγκιόζης Γιατρός με το ζόρι» την Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, στις 7:30 μ.μ. στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας (Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγίας Βαρβάρας 5).


Η παράσταση «Ο Καραγκιόζης γιατρός με το ζόρι» του μεσοπολέμου βασίζεται στη γνωστή παράσταση του Μολιέρου «Δια της βίας γιατρός». Η Βεζυροπούλα είναι άρρωστη και έχουν καλέσει όλους τους μεγάλους γιατρούς για να τη βοηθήσουν, αλλά μάταια. 

Ο Χατζηαβάτης, που μάλωσε με τον καραγκιόζη, προκειμένου να τον εκδικηθεί, τον παρουσιάζει στο σεράι ως μεγάλο πρακτικό γιατρό. Η ευτράπελη ιατρική ομάδα που δημιουργείται αναλαμβάνει την θεραπεία της Βεζυροπούλας που έχει βουβαθεί από το στοιχειό του πηγαδιού! Ανακαλύπτουν όμως πως η αιτία της αρρώστιας της είναι άλλη…

Η συνέχεια στο πανί!
Σας περιμένουμε!

Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»

http://www.talesofkaragiozis.gr/ 
https://www.facebook.com/paramythiakaragiozi

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014, 7:30 μ.μ.

Γενική Είσοδος: 5 ευρώ
Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Δράμας

(Αίθουσα Εκδηλώσεων, Αγίας Βαρβάρας 5)


Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη»
  
Ο Θίασος Σκιών «Τα παραμύθια του Καραγκιόζη», ο οποίος εδρεύει στην Ξάνθη, αποτελείται  από τους Δομτζίδη Απόστολο, Κατσιλίδου Ειρήνη και Μιχαηλίδου Νατάσα.

Η αγάπη των παραπάνω ανθρώπων για το θέατρο σκιών οδήγησε στη δημιουργία του θιάσου το φθινόπωρο του 2013 και από τότε δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Τον Απρίλιο του 2014 ο θίασος συμμετείχε στους 5ους ελληνικούς αγώνες θεάτρου σκιών στην Πάτρα και διακρίθηκε κερδίζοντας το βραβείο Δεξιοτεχνίας Κίνησης.

Μέχρι σήμερα έχει παρουσιάσει στο κοινό τις παραστάσεις «Τα αινίγματα της Βεζυροπούλας», «Ο Καραγκιόζης Προφήτης» και «Ο Καραγκιόζης γιατρός με το ζόρι».

Παράλληλα, ετοιμάζεται η παρουσίαση της επόμενης παράστασης «Οι τρεις καλές συμβουλές» που αποτελεί πρωτότυπο θεατρικό έργο του Απόστολου Δομτζίδη, διασκευή λαϊκού παραμυθιού.

Ο θίασός μας έχει συνεργαστεί με πλήθος πολιτιστικών φορέων και συλλόγων, όπως το Ίδρυμα Θρακικής Τέχνης και Παράδοσης, το Λύκειο Ελληνίδων, τη Δημωφέλεια Καβάλας, το εργαστήρι «Θεάτρου Ανάβασις», τον Δήμο Βιστονίδας, το Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Μαγγάνων, Τυμπάνου, Σταυρούπολης, Γαλάνης, Αμισιανών κ.ά.