26 Αυγ 2014

Σύλλογος Γυναικών Δράμας: ΔΤ /εβδομάδα «θερινού σινεμά»

Με επιτυχία, που ξεπέρασε τις προσδοκίες μας, ολοκληρώθηκαν την Κυριακή οι βραδιές προβολών επιλεγμένων ταινιών που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γυναικών Δράμας (μέλος της ΟΓΕ) όλη την προηγούμενη εβδομάδα, από Δευτέρα 18 ως Κυριακή 24 Αυγούστου, στο χώρο του θερινού κινηματογράφου του Δήμου Δράμας.


Η εκδήλωση αποτελούσε μέρος ενός πλαισίου πρωτοβουλιών αλληλεγγύης και πολιτισμού, που έχει αναπτύξει ο σύλλογός μας.

Η εβδομάδα «θερινού σινεμά» πρόσφερε έμπρακτα δωρεάν ψυχαγωγία στη λαϊκή οικογένεια, σε νέους και ανέργους της πόλης μας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Συλλόγου μας. Η συμμετοχή υπήρξε πραγματικά μεγάλη, γεγονός που αποδεικνύει τη μεγάλη ανάγκη που έχουν αυτή τη στιγμή οι λαϊκές οικογένειες σε σχέση με την ψυχαγωγία.

Κάθε ταινία που προβλήθηκε ήταν και αφορμή για προβληματισμό πάνω σε καθημερινά ή μεγαλύτερα κοινωνικά προβλήματα όπως αυτό της υγείας και των κερδών των φαρμακοβιομηχανιών, της παιδείας, της εκμετάλλευσης της εργασίας των γυναικών αλλά και την σκληρή καθημερινότητα της εργαζόμενης γυναίκας. Παράλληλα άλλοτε μέσα από το ρεαλισμό τους κι άλλοτε δοσμένες  ποιητικά έδιναν το αισιόδοξο μήνυμα  ότι ακόμη κι όταν κάποιος είναι μικρός κι αδύναμος, αν ο αγώνας δίνεται αταλάντευτα, με εργατική αλληλεγγύη και καθολική συμμετοχή, όχι απλά υπάρχουν πιθανότητες νίκης, αλλά η νίκη είναι βέβαιη!

Στο χώρο των προβολών και στα πλαίσια της αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό συγκεντρώσαμε ιατροφαρμακευτικό υλικό και χρήματα που θα παραδοθούν, με τη μεσολάβηση της Πανελλαδικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, στην Πρεσβεία της Παλαιστίνης στην Αθήνα. Η ανταπόκριση του δραμινού λαού στη συγκεκριμένη δράση ήταν συγκινητική.

Έχοντας την πεποίθηση ότι μόνο ενωμένες, με δημιουργικότητα κι αισιοδοξία μπορούμε να νικήσουμε τη μοιρολατρία  και το φόβο, να διεκδικήσουμε μια καλύτερη ζωή, θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε μαζί με τους άλλους φορείς του ταξικού λαϊκού κινήματος ενάντια στην καπιταλιστική βαρβαρότητα, για μια κοινωνία  που στο στόχαστρο της θα έχει την ικανοποίηση όλων των αναγκών της εργατικής τάξης, των λαϊκών στρωμάτων.




Σύλλογος Γυναικών Δράμας