4 Ιουν 2014

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το διήμερο ταχύρυθμο σεμινάριο από την Ένωση Κυριών στο πλαίσιο υλοποίησης του προγράμματος ΔΙΕΞΟΔΟΣ»

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το διήμερο ταχύρυθμο σεμινάριο, το οποίο στόχευε στην κατάρτιση του δικτύου εθελοντών της Ένωσης Κυριών. Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στις 3 και 4 Ιουνίου 2014 στο αίθριο του Σπιτιού Ανοιχτής Φιλοξενίας, στο πλαίσιο του προγράμματος «ΔΙΕΞΟΔΟΣ». 


Κατά την πρώτη ημέρα οι εθελοντές είχαν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν από την ψυχολόγο-οικογενειακή θεραπεύτρια Μαίρη Ελευθερίου, η οποία μίλησε για την «Δύναμη μέσα από την αδυναμία της επαγγελματικής εξουθένωσης». 

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον οι εθελοντές παρακολούθησαν την βιωματική άσκηση μέσα από την οποία διατυπώθηκαν οι απόψεις και οι στόχοι του καθενός εθελοντή ξεχωριστά. Κατά την δεύτερη ημέρα πήραν την σκυτάλη οι νομικοί σύμβουλοι Ευαγγελία Στεφανίδου και Κωνσταντίνος Κόντος με θέμα: «Παροχή νομικής καθοδήγησης σε θέματα γυναικείας κακοποίησης».



Οι νομικοί σύμβουλοι έδωσαν χρήσιμες οδηγίες στους εθελοντές του φορέα, για τον τρόπο με τον οποίο μπορούν να βοηθήσουν περιστατικά που χρήζουν άμεσης βοήθειας, ενώ σημαντική ήταν η συμβολή τους στην απάντηση καίριων ερωτημάτων που τέθηκαν από τους εθελοντές.

Συμπερασματικά αποφασίστηκε τα σεμινάρια να επαναλαμβάνονται σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Η δράση «ΔΙΕΞΟΔΟΣ» υλοποιείται στο πλαίσιο της πράξης 3.2.4. «Υποστήριξη των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γυναικείων Οργανώσεων) Α΄και Β Κύκλος του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Διοικητική Μεταρρύθμιση 2007-2013».


ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΝΩΣΗΣ ΚΥΡΙΩΝ ΔΡΑΜΑΣ