16 Μαΐ 2014

Γιατί κατεβαίνω υποψήφιος στις δημοτικές εκλογές (του Γιώργου Θεοδοσιάδη)

Γιατί ΔΕΝ ανήκω στην γενιά αυτών που αποφάσιζαν και διαχειρίζονταν τον Δήμο μας τα τελευταία 20 χρόνια.

Γιατί  προτιμώ πλέον να συμμετάσχω σε όσα με αφορούν περισσότερο ενεργά από το να συμμετέχουν πάντα οι ίδιοι και οι ίδιοι, των οποίων τις αποφάσεις και τα αποτελέσματα πονάνε σήμερα όλους μας.


Γιατί τα κόμματα και οι πιστοί τους πρέπει κάποια στιγμή να αρχίσουν να βγαίνουν από τα δημοτικά συμβούλια. Δεν φέρουν πλέον αξίες (αναρωτιέμαι αν έχουν και φιλότιμο). Αλλάζουν σαν τον άνεμο κατευθύνσεις γιατί απλούστατα προσαρμόζονται σε όλες τις καταστάσεις. Λατρεύουν τις ψήφους (όχι τους ψηφοφόρους) και την εξουσία (για την ακρίβεια τις πολυτέλειες της). 

Γιατί έχουν ξεπουληθεί ήθη, αξίες, κουλτούρες, συμπεριφορές, πόροι, στο όνομα του προσωπικού οφέλους και του δημοσιοσχετισμού,  από αιρετούς και τα φιλαράκια τους.

Γιατί δεν μου αρέσει να ακούω υποσχέσεις, ταξίματα και παραμύθια.

Γιατί οι νέοι, σε ηλικία και σε ψυχή, αποφάσισαν να βγούνε μπροστά.

Γιατί το να δίνουμε συνεχώς ευκαιρίες σε όσους σπατάλησαν τις ευκαιρίες που τους δόθηκαν ως τώρα, δεν είναι συνετό, ιδιαίτερα στην εποχή μας.

Γιατί χρειάζεται επανεκκίνηση, όραμα, προφίλ για την πόλη μας.

Γιατί Δράμα δεν είναι μόνο Δόξα και Ονειρούπολη (που κι αυτές φθίνουν συνεχώς).

Γιατί έχουμε τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας, τώρα αλλά και παλαιότερα, προ κρίσης.

Γιατί δεν έχω κανένα «μαγαζί» που θα γεμίσει πελάτες μετά την ενασχόλησή μου με τα πολιτικά, ούτε κανένα χρέος για το οποίο επιδιώκω ρύθμιση.

Γιατί κουράστηκα να είμαι «ένας ήσυχος, γραφικός γκρινιάρης».

Γιατί έχω υποχρέωση να συμμετάσχω.

ΓΙΑΤΙ ΚΑΤΕΒΑΙΝΩ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΜΕ ΤΟ PROJECT ΔΡΑΜΑ 2020

Γιατί παρά το πολιτικό παρελθόν (και παρών)  του καθενός, δεν είναι κόμμα, δεν στηρίζεται από κόμματα,  αλλά μια ομάδα, μια παρέα, με ορίζοντα, στόχους και αγάπη για τη Δράμα.

Γιατί χωρίς χρήματα και μηχανισμούς αποφάσισαν να ρισκάρουν τα ονόματα τους (και την καριέρα τους μερικοί) σε μια δημόσια υπόθεση: αυτήν της ανανέωσης και εμπλουτισμού  της δημοτικής μας πολιτικής ζωής με άφθαρτους, μορφωμένους, ονειροπόλους, ερασιτέχνες πολιτικούς αλλά επαγγελματίες πολίτες.

Γιατί οι περισσότεροι από τους ανθρώπους του  Project δεν έχουν κανένα βαθύ και σοβαρό παρελθόν κομματικής πολιτικής. Πηγαίνουν στην δουλειά τους, σπουδάζουν, παρακολουθούν τα κοινά σαν όλους τους κανονικούς πολίτες. Κοιτάζουν τις αποδείξεις της ΔΕΗ με δέος, πληρώνουν την εφορία τους και αγκομαχούν, βγαίνουν με φίλους, συζητούν για τα πολιτικά και δημοτικά θέματα, όπως εγώ, όπως όλοι μας. Στάθηκαν απέναντι στα πράγματα κριτικά, όπως ο καθένας τους νόμιζε. Ψηφίζουν διαφορετικά κόμματα αλλά αγωνιούν για τα ίδια ζητήματα, Άνθρωποι της κοινής λογικής και του διαλόγου, μακριά από εξτρεμισμούς και κάθε είδους ακρότητες. Άνθρωποι ανεκτικοί και φιλελεύθεροι αλλά τώρα πια αποφασισμένοι.

Γιατί είναι άνθρωποι της εργασίας και της ανεργίας, που τους ενώνουν όχι μόνο κοινή παιδεία,  αξίες και στάσεις για τα πράγματα (η Ευρώπη, το φιλελεύθερο πνεύμα, η πίστη στο Κράτος Δικαίου, στην κοινωνία των ίσων ευκαιριών) αλλά ταυτόχρονα είναι θυμωμένοι και θέλουν να το δείξουν δημιουργικά. Είναι θυμωμένοι με το γεγονός πως ένα κλειστό και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα, συστηματικά παίρνει αποφάσεις για αυτούς χωρίς να τους ρωτάει, κατανέμει τον κόπο τους άκριτα, σπάταλα και διεφθαρμένα.

Γιατί την  απογοήτευση και την αγανάκτηση, το Project θέλει να τις μετουσιώσει σε  δημιουργία και στόχους.
Γιατί με βλέμμα καθαρό βλέπουν στο μέλλον κι έχουν όραμα και στόχους.

Γιατί τον επικεφαλή μας τον εκλέξαμε, δεν μας ορίστηκε.

Γιατί πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε την ταυτότητα μας και να δράσουμε μέσα από πολύχρωμες ομάδες  και όχι μονόχρωμες παρατάξεις.

Γιατί έχει μια  διαφορετική αντίληψη για την τοπική αυτοδιοίκηση  και πρέπει να αλλάξει το υπάρχον μοντέλο.

Γιατί έχει  φρέσκες ιδέες και μοντέρνες ιδέες και προτάσεις, προερχόμενες  από φρέσκους ανθρώπους που τολμούν να διεκδικήσουν την δική τους παρουσία στον χώρο.

Γιατί είναι μια δυναμική ομάδα ανθρώπων, που τολμά να προσπαθεί εν μέσω κρίσης για κάτι καλύτερο.

Γιατί η περιοχή της Δράμας έχει στρατηγικά πλεονεκτήματα ,ανεκμετάλλευτα.

Γιατί θέλει μια πόλη , φιλική στους πολίτες της , πράσινη- οικολογική , έξυπνη.

Γιατί θέλει να την περπατάμε και να ποδηλατούμε την πόλη μας και να ξανασυναντήσουμε τους ανθρώπους της.

Γιατί θέλουμε οι πολίτες να Συμμετέχουν με την Πόλη , και η Πόλη να συνυπάρχει με τους πολίτες.

Γιατί έχει αξίες και αυτές  τις αντιλαμβάνονται όσοι από τους πολίτες δηλώνουν πως το υποστηρίζουν, οι οποίες θα φανούν στο πέρασμα του χρόνου και οι οποίες δεν είναι ευχετήριες κάρτες ή υποκριτικές ταμπέλες.

ΓΙΑΤΙ…..ΓΙΑΤΙ….ΓΙΑΤΙ….

Γιατί όπως όλοι μας, έτσι κι εγώ, επιθυμώ το καλύτερο αύριο για την πόλη των γονιών μας, την πόλη μας, την πόλη των παιδιών μας.

Θεωρώ πως όλα είναι θέμα κουλτούρας, παιδείας, συμπεριφοράς, για να αλλάξουν τα πράγματα προς το καλύτερο, σε κάθε επίπεδο.

Το επιθυμώ, όπως κι εσύ και σε καλώ να με βοηθήσεις!

Ευχαριστώ

Με εκτίμηση ,



Θεοδοσιάδης Γιώργος

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δράμας

Project Δράμα 2020

yorg_theo@hotmail.com



Δυο λόγια για τον Γιώργο

Γεννήθηκα στη Δράμα, το 1973, με γονείς από Καλό Αγρό κι Αγία Παρασκευή. Σπούδασα Πολιτικός Μηχανικός Δομικών Έργων στην ΑΣΕΤΕΜ ΣΕΛΕΤΕ, φέτος ολοκληρώνω το Μεταπτυχιακό μου στη Διαχείριση και Προστασία Περιβάλλοντος στο Πανεπιστήμιο Κύπρου και παράλληλα  φοιτώ στο Τμήμα Ευρωπαϊκού Πολιτισμού του Ε.Α.Π.

Εργάστηκα την τελευταία 10ετία στη Χαλκιδική, κυρίως ως ιδιώτης μηχανικός συνεργάτης μεγάλης τεχνικής εταιρίας και με σύμβαση στην Τεχν.Υπηρεσία του  Δήμου Τορώνης , και  σήμερα ως ιδιώτης μηχανικός, πιθανότατα αυριανός άνεργος, στη Δράμα.