16 Μαΐ 2014

Διήμερη περιοδεία του Τέρενς Κουίκ στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου

Οργή, θυμό και απελπισία κατέγραψε στη νέα διήμερη περιοδεία του στο κεντρικό και βόρειο τμήμα του Έβρου ο βουλευτής επικρατείας των ΑΝΕΛ και υποψήφιος περιφερειάρχης ΑΜΘ με το συνδυασμό Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας Τέρενς Κουίκ.


«Σε μια περιοχή που έχω έρθει πάρα πολλές φορές και ως δημοσιογράφος και ως βουλευτής, εξακολουθώ να διαπιστώνω την πλήρη αδιαφορία του αθηνοκεντρικού πολιτικού και μηντιακού συστήματος» δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας:

«Έμποροι απελπισμένοι που τους έχει τσακίσει ο ανταγωνισμός της Τουρκίας και της Βουλγαρίας, αλλά και το παραεμπόριο. Κάτοικοι χωριών που εκλιπαρούν να φτιαχτούν οι δρόμοι που τους συνδέουν με το Διδυμότειχο, την Ορεστιάδα και το Σουφλί, δρόμοι που τους οδήγησα και δεν τους έχω συναντήσει ούτε στην Κεντρική Αφρική.

Συνταξιούχοι, που ζητούν θέσεις εργασίας για να μην φεύγουν τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Ακρίτες που εκλιπαρούν να μην καταντήσει Κέντρο Υγείας το Νοσοκομείο του Διδυμότειχου, που σημαίνει 175 χιλ. για να φτάσουν στο Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης.

Αγρότες και κτηνοτρόφοι, που βλέπουν να σβήνει η πρωτογενής παραγωγή του τόπου, χτυπημένη από την κρίση και την ευλογιά. Αλλά και το ακριβό κόστος του πετρελαίου, των λιπασμάτων και των φυτοφαρμάκων.

Πανεπιστημιακά τμήματα του Δημοκρίτειου να κινδυνεύουν να συρρικνωθούν. Αστυνομία που ασχολείται, κυρίως, με το στρατόπεδο κράτησης των λαθρομεταναστών και λιγότερο με τους πολίτες της περιοχής. Όχι γιατί δεν θέλει, αλλά γιατί έχει μειωμένη δύναμη και τον μεγαλύτερο αριθμό των οχημάτων της εκτός λειτουργίας, αφού δεν υπάρχουν χρήματα για συντήρηση.

Αυτά κι άλλα τόσα καλούμαι να αντιμετωπίσω από την επόμενη ημέρα που θα εκλεγώ περιφερειάρχης.

Είναι υπόσχεση ότι θα συγκρουστώ με τους πάντες, προκειμένου να υποστηρίξω όλα εκείνα, που δικαιωματικά ανήκουν και που οφείλει να κάνει η κάθε Κυβέρνηση, για την ευλογημένη ακριτική περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Και φυσικά επαναλαμβάνω, για μια ακόμη φορά, ότι το προξενείο, επί των ημερών μου θα περιοριστεί στα αυστηρά διπλωματικά του καθήκοντα».

Ο Τέρενς Κουίκ μαζί με τον συνάδελφο του βουλευτή Μαρίνο Ουζουνίδη, ο οποίος είναι και υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Έβρου και μαζί με το σύνολο των υποψηφίων Περιφερειακών συμβούλων, επισκέφτηκαν Σουφλί, Διδυμότειχο και Ορεστιάδα και δεκάδες χωριά, από το Πύθιο μέχρι τους Μεταξάδες και από το Ισαάκιο μέχρι το Κουφόβουνο.

Αύριο Σάββατο, ο Τέρενς Κουίκ θα περιοδεύσει και τους πέντε νομούς της Περιφέρειας, για να ευχαριστήσει από κοντά όλους τους αντιπεριφερειάρχες και τους συμβούλους του συνδυασμού Μακεδονία Θράκη Ελλάδα μας, όπως και τα μέλη των Συντονιστικών Επιτροπών των ΑΝΕΛ, που έδωσαν έναν προεκλογικό αγώνα με δύναμη και συνέπεια για τον κοινό στόχο, που μεταφράζεται σε ανάπτυξη, ΠΡΟΞΕΝΕΙΟ – ΣΤΟΠ και ΣΚΟΠΙΑ – ΣΤΟΠ.