15 Μαΐ 2014

Επίσκεψη Κυριάκου Χαρακίδη στη Λαϊκή Αγορά – Προτάσεις της παράταξης «Πόλη + Ζωή» για τη βελτίωσή της

Τη λαϊκή αγορά της Δράμας, επισκέφτηκε το πρωί ο δήμαρχός μας, Κυριάκος Χαρακίδης, συνοδευόμενος από πλήθος υποψηφίων δημοτικών και τοπικών συμβούλων της παράταξης «Πόλη + Ζωή».


Ο κ. Χαρακίδης θέλησε να συναντήσει από κοντά τους παραγωγούς και τους επαγγελματίες εμπόρους λαϊκών αγορών και να τους ενημερώσει για τις θέσεις και τις προτάσεις της παράταξης «Πόλη + Ζωή», για μια λαϊκή αγορά σύγχρονη, φιλική και στην υπηρεσία του δημότη και του επαγγελματία.

Οι προτάσεις αυτές είναι οι εξής:

• Κάθε επαγγελματίας να διατηρεί τη θέση που έχει για πάντα, διότι πρόκειται για θέση αναφοράς, θέση που γνωρίζει το καταναλωτικό κοινό και προσέρχεται στοχευμένα.

• Όταν προκύπτουν κενές θέσεις από μη ανανέωση της άδειας παραγωγού ή επαγγελματία, προτείναμε αυτές να καλύπτονται από την ίδια κατηγορία πωλητών που προήλθε η κενή θέση (επαγγελματία ή παραγωγό).

• Να δημιουργηθεί ειδική κατηγορία ασφάλισης στον Ο.Α.Ε.Ε., στην οποία θα ενταχθούν αποκλειστικά και μόνον οι επαγγελματίες πωλητές λαϊκών αγορών, καθότι πρόκειται για αδύναμη οικονομικά ομάδα και οι άδειες αυτές χορηγούνται σε ανέργους με βάσει το κριτήριο του βιοπορισμού.

• Επίσης, δεσμευόμαστε άμεσα να προχωρήσουμε σε απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, για διεξαγωγή της Λαϊκής την επόμενη ημέρα (Παρασκευή), σε περίπτωση που για οποιαδήποτε αιτία ανωτέρας βίας ή καιρικών συνθηκών, δεν πραγματοποιείται την Πέμπτη μέχρι τις 9 π.μ.

Οι παραπάνω προτάσεις προέκυψαν μετά από συνάντηση του δημάρχου μας με εκπροσώπους της λαϊκής αγοράς και έχουν ήδη αποσταλεί στον Υπουργό Ανάπτυξης. Γιατί ο Κυριάκος Χαρακίδης, πορεύεται με όραμα την ανάπτυξη και την πρόοδο της Δράμας και των Δραμινών.



Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4