26 Μαρ 2014

Με τη συμμετοχή πλήθους κόσμου οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου

Με τη συμμετοχή πλήθους συμπολιτών μας  γιορτάσθηκε  φέτος η διπλή γιορτή του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου και της Εθνικής μας Παλιγγενεσίας.


Την παραμονή της Εθνικής μας γιορτής παρουσιάστηκε η αφηγηματική τηλεταινία με τίτλο «Η Δράμα στο πέρασμα του χρόνου» με αφηγήσεις για την ιστορία και τη ζωή στη Δράμα.

Η ταινία δημιουργήθηκε με αφορμή τον εορτασμό για τη συμπλήρωση εκατό χρόνων από την απελευθέρωση της πόλης μας. Την εκδήλωση προλόγισε ο κ. Χρίστος Φαράκλας, Φιλόλογος και απάντησε στο ερώτημα: «Γνώριζε τη Δράμα ο Κολοκοτρώνης;».

Την εκδήλωση έκλεισε η Μικτή Χορωδία του Δήμου Δράμας που ερμήνευσε επετειακά τραγούδια.Ανήμερα της 25ης Μαρτίου πραγματοποιήθηκε δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας χοροστατούντος του Μητροπολίτη Δράμας κ.κ. Παύλου. Αμέσως μετά εψάλη επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Ελευθερίας στον Δημοτικό κήπο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων και η μεγάλη παρέλαση πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων με την παρουσία του Γενικού ΓραμματέαΔημόσιας Τάξης Πάτροκλου Γεωργιάδη.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ