13 Μαΐ 2014

Δήμος Δράμας: Ιατρική και Οδοντιατρική μονάδα

Ο Δήμος Δράμας γίνεται από τους πρώτους ΟΤΑ  που αποκτούν κινητή Ιατρική και Οδοντιατρική μονάδα και επεκτείνει δυναμικά την ομπρέλα κοινωνικής προστασίας για τους πολίτες.


Μετά τη διαδικασία αξιολόγησης των επενδυτικών σχεδίων που υποβλήθηκαν από το Δήμο Δράμας για χρηματοδότηση μέσω του προγράμματος Leader,  εγκρίθηκαν άλλες δύο προτάσεις που αφορούν έργα ύψους 259.000 ευρώ.

Η έγκριση του πρώτου έργου αφορά την προμήθεια Ιατρικής - Οδοντιατρικής μονάδας και συνοδού εξοπλισμού προϋπολογισμού 109.511 ευρώ.  Η προμήθεια της ιατρικής μονάδας θα δώσει τη δυνατότητα περαιτέρω ενίσχυσης στο πρόγραμμα δωρεάν ιατρικών και οδοντιατρικών εξετάσεων προληπτικής ιατρικής, από το οποίο έχουν ήδη ωφεληθεί μέχρι σήμερα χιλιάδες συνδημότες μας, που για πολλούς λόγους δεν είχαν άμεση πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αυτής της μορφής.

Παράλληλα θα δοθεί η δυνατότητα επέκτασης τόσο των διαδημοτικών συνεργασιών όσο και των συνεργασιών με τον Ιατρικό και τον Οδοντιατρικό σύλλογο της Δράμας προς όφελος των πολιτών.

Η έγκριση του δεύτερου έργου που θα χρηματοδοτηθεί από το πρόγραμμα Leader αφορά την δημιουργία νέων αθλητικών εγκαταστάσεων στην Τοπική Κοινότητα Καλλιφύτου με προϋπολογισμό 150.000 ευρώ. Οι νέες εγκαταστάσεις θα ενισχύσουν της αθλητικές υποδομές της Τοπικής Κοινότητας και θα δώσουν τη δυνατότητα διεξόδου σε περισσότερους νέους ώστε  να ασχοληθούν με τον αθλητισμό.

Σημειώνεται ότι το συνολικό ύψος των προτάσεων του Δήμου Δράμας που έχουν ήδη εγκριθεί για χρηματοδότηση από το συγκεκριμένο πρόγραμμα Leader ανέρχεται σε 950.000 ευρώ. Το πρόγραμμα Leader που άρχισε να υλοποιείται από τις αρχές της δεκαετίας του ‘90 έχει χρηματοδοτήσει έως σήμερα δεκάδες επενδυτικά σχέδια στην περιοχή της Δράμας δίνοντας ώθηση σε αναπτυξιακές πρωτοβουλίες ιδιωτών και συλλογικών φορέων.

Ο Δήμος της Δράμας συμμετέχει για πρώτη φορά στο συγκεκριμένο πρόγραμμα υποβάλλοντας επενδυτικά σχέδια και αξιοποιώντας στο έπακρο τις συγκεκριμένες χρηματοδοτήσεις προς όφελος των συνδημοτών μας.



ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ