5 Νοε 2013

Εγκαίνια του κλειστού γυμναστηρίου στο Βώλακα

Πρόκειται για κλειστό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών που περιλαμβάνει κεντρικό γήπεδο αθλοπαιδιών με κερκίδα θεατών, αίθουσα εκγύμνασης, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής.


Παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Δράμας κ. Γιάννη Ξανθόπουλου, του Δημάρχου Κ. Νευροκοπίου κ. Μελέτη Μαυρίδη και του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Βώλακα κ. Πασχάλη Τσαμπάζη εγκαινιάστηκε την Κυριακή 3 Νοεμβρίου το νέο κλειστό γυμναστήριο του Βώλακα.

Πρόκειται για κλειστό γυμναστήριο σύγχρονων προδιαγραφών που περιλαμβάνει κεντρικό γήπεδο αθλοπαιδιών με κερκίδα θεατών, αίθουσα εκγύμνασης, αποδυτήρια και χώρους υγιεινής.

Το έργο είχε ενταχθεί στο ολοκληρωμένο πρόγραμμα Οροσειράς Ροδόπης, μαζί με σειρά έργων του Δήμου Κ. Νευροκοπίου – Δράμας – Παρανεστίου και ορεινών Δήμων Ξάνθης και Ροδόπης. Το έργο προϋπολογισμού 1.210.000,000 € ολοκληρώθηκε σε χρονικό διάστημα ενός έτους.

Ο Περιφερειάρχης κ. Άρης Γιαννακίδης δήλωσε: «Αξίζει αυτή η περιοχή την ιδιαίτερη προσοχή μας. Συνεργαζόμενοι με τον Αντιπεριφερειάρχη και τον Δήμαρχο Κ. Νευροκοπίου υλοποιούμε το πρόγραμμα Οροσειράς Ροδόπης καθώς και άλλες σημαντικές παρεμβάσεις στη περιοχή, όπως η Παράκαμψη Νευροκοπίου. Την ίδια προσπάθεια θα κάνουμε και στο νέο ΕΣΠΑ που σχεδιάζεται».

Σχετικά με το έργο ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Ξανθόπουλος δήλωσε: «Πρόκειται για έργο το οποίο είμαι σίγουρος ότι θα αξιοποιήσει η νεολαία του Βώλακα η οποία και δυναμική και πολυπληθής είναι. Στόχος της τοπικής κοινωνίας είναι η δημιουργία αθλητικού κέντρου στη περιοχή που θα προσελκύσει αθλητικές ομάδες για την προετοιμασία τους, κάτι το οποίο θα ενισχύσει την τοπική οικονομία. Το έργο υλοποιήθηκε διότι περιήλθε σε ολοκληρωμένο πρόγραμμα στο ΕΣΠΑ. Ένα τέτοιο πρόγραμμα χρειάζεται η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας στη νέα προγραμματική περίοδο.

Η Δράμα πρέπει να τύχει ιδιαίτερης προσοχής στην προσπάθεια άρσης της ενδοπεριφερειακής ανισότητας».

            Από το Γραφείο Τύπου

της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας