18 Σεπ 2013

Δράμα: Θεμελιώθηκε η διάνοιξη της οδού Γερολύμπου

Θεμελιώθηκε σήμερα 18 Σεπτεμβρίου η διάνοιξη της οδού Γερολύμπου η οποία πραγματοποιήθηκε από τον Δήμαρχο Δράμας Κυριάκο Χαρακίδη παρουσία του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, μελών του Δημοτικού Συμβουλίου και εκπροσώπων της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.


Το έργο σχεδιάστηκε εξ ολοκλήρου από τη διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου της Δράμας και με την ολοκλήρωσή του θα αναμορφωθεί πλήρως,  αισθητικά και λειτουργικά, η συγκεκριμένη περιοχή που βρίσκεται σε πολύ μικρή απόσταση από το κέντρο της πόλης και επιτέλεσε επί δεκαετίας σοβαρή αιτία ρύπανσης της περιοχής.

Παράλληλα με την  ολοκλήρωση των έργων συνδέεται οδικά η οδός Γερολύμπου, με την οδό Επικούρου, η οποία  οδηγεί προς τον έξοδο του Μαυροβάτου, της Νέας Σεβάστιας αλλά και τον περιφερειακό δρόμο του Αρκαδικού. 

Έτσι θα είναι δυνατή η χρήση του νέου οδικού δικτύου από τους οδηγούς που μπορούν πλέον  να αποφεύγουν την οδό Εθνικής Αμύνης. Ακόμη μέσω των έργων υλοποιούνται αισθητικές παρεμβάσεις στην παρόχθια περιοχή του χειμάρρου και εκατέρωθεν αυτού, όπου θα δημιουργηθεί δρόμος, πεζόδρομος και ποδηλατοδρόμος. Οι συγκεκριμένες παρεμβάσεις που θα ολοκληρωθούν  στα μέσα του 2014 αναβαθμίζουν ριζικά την εικόνα της περιοχής. Το συνολικό  έργο με το οποίο ο Δήμος Δράμας παρεμβαίνει, αναβαθμίζοντας  την περιοχή, μαζί με τα απαιτούμενα διορθωτικά έργα αποχέτευσης  της ΔΕΥΑΔ,  υπερβαίνει  τα 2.000.000 ευρώ.

Μιλώντας για το συγκεκριμένο έργο με το οποίο αναβαθμίζεται  ριζικά η περιοχή ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε μεταξύ άλλων: <<με την ολοκλήρωση των έργων θα διατεθεί σε χρήση των συνδημοτών μας ένας νέος χώρος πρασίνου  και αναψυχής περίπου 3000 τμ .

Ταυτόχρονα το έργο θα αναδείξει και την προοπτική της ολοκληρωμένης παρέμβασης που προετοιμάζει ο Δήμος της Δράμας από το άγαλμα της Ελευθερίας  μέχρι την οδό Φιλίππου, την περιοχή του Γηπέδου Κραχτίδη, την ανάπλαση του χειμάρρου Καλλιφύτου και της οδού Χελμού και από το χείμαρρο Καλλιφύτου  μέχρι το ρέμα στην περιοχή της Αγίας Βαρβάρας,  παραδίδοντας ένα μοναδικό αναπλασμένο χώρο.


Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την μέχρι σήμερα πορεία των έργων τον Περιφερειάρχη μας, κ. Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος ενέταξε κατ’ εξαίρεση το έργο αλλά και την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας  για την άρτια τεχνική προετοιμασία και μελέτη του έργου».