1 Οκτ 2013

Ανώτατη τιμητική διάκριση για τη Μικτή Χορωδία του Δήμου της Δράμας

Γέμισε υπερηφάνεια για μία ακόμη φορά τους Δραμινούς και τις Δραμινές , η εμφάνιση της Μικτής Χορωδίας του Δήμου της Δράμας στην αίθουσα του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρανασός» στην Αθήνα. 


Η Μικτή Χορωδία με 43 μέλη στη σύνθεσή της, μετέβη το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα προσκεκλημένη της Ένωσης Χορωδιών Ελλάδας  και κατά την παρουσία της, απέσπασε από τους θεατές και πολλούς εκπροσώπους της χορωδιακής μουσικής  πολύ κολακευτικά σχόλια  αλλά και θερμό χειροκρότημα, τόσο για την απόδοση των 6 χορωδιακών ακουσμάτων όσο και για την άψογη και  άρτια εμφάνισή της.

Η Μικτή Χορωδία του Δήμου της Δράμας βραβεύτηκε, για πρώτη φορά από την Ένωση Χορωδιών Ελλάδας, με την  ανώτατη τιμητική διάκριση και συγκεκριμένα με το βραβείο «Ανδρέας Παρίδης». Αξίζει να σημειωθεί ότι στο πρόγραμμα της η χορωδία περιλάμβανε και τραγούδι για τα 100 χρόνια ελεύθερη Δράμα σε στίχους Δημήτρη Μανθόπουλο και μουσική Γεώργιου Μπούρα. Στην ίδια εκδήλωση μαζί με τη Δραμινή χορωδία εμφανίστηκαν,  η  χορωδία του Παλαιού φαλήρου και η χορωδία του Περάματος Αττικής. 


Η Μικτή Χορωδία του Δήμου μας  την επόμενη ημέρα, Κυριακή 29 Σεπτεμβρίου έτυχε εγκάρδιας υποδοχής και φιλοξενίας από το Σύλλογο Δραμινών της Αθήνας στην οποία συνάντηση εκτυλίχθηκαν συγκινητικές στιγμές,  από τους συμπολίτες μας που κατοικούν και εργάζονται μόνιμα στην Αθήνα.