30 Σεπ 2013

Η ανακύκλωση στη Δράμα είναι πλέον γεγονός.

Σε πλήρη ετοιμότητα για την έναρξη της ανακύκλωσης και στους πέντε  Δήμους του Νομού  Δράμας  βρίσκεται ο μηχανισμός της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Στο πλαίσιο της έναρξης της  ανακύκλωσης συναντήθηκαν το πρωί της Δευτέρας 30 Σεπτεμβρίου 2013 οι Δήμαρχοι των πέντε Δήμων στο γραφείο του Δημάρχου Δράμας προκειμένου μεταξύ άλλων θεμάτων να συντονίσουν και τις τελευταίες λεπτομέρειες του προγράμματος ανακύκλωσης.


Σημειώνεται ότι οι πέντε Δήμοι της Δράμας μετά από συντονισμένη προσπάθεια τριών ετών, είναι και αυτοί που θα λειτουργήσουν το πρώτο ΚΔΑΥ (Κέντρο Διαχείρισης  Αποβλήτων) της ΔΙΑΜΑΘ  στην  περιφέρεια ΑΜ-Θ.  Οι πέντε Δήμοι είναι έτοιμοι να διανείμουν και να τοποθετήσουν τους κάδους ανακύκλωσης  στα όρια της διοικητικής τους ευθύνης.

Σε δήλωσή του για την έναρξη της ανακύκλωσης ο Δήμαρχος Δράμας και πρόεδρος της ΔΙΑΜΑΘ  Κυριάκος Χαρακίδης σημείωσε ανάμεσα σε άλλα  ότι  «… η έναρξη της ανακύκλωσης  δεν αφορά μόνο τους φορείς που υλοποιούν το πρόγραμμα αλλά κυρίως τον κάθε πολίτη μεμονωμένα. Η ευαισθησία όλων μας και η συμμετοχή στο πρόγραμμα  της ανακύκλωσης είναι οι παράγοντες που θα καθορίσουν και την επιτυχία της προσπάθειας.

Οι Δήμοι είναι υποχρεωμένοι να συμβάλουν στην ευαισθητοποίηση των πολιτών και να ενθαρύνουν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα ανακύκλωσης, ενημερώνοντας συνεχώς και με διάφορα μέσα,  για τα οφέλη της ανακύκλωσης που είναι πολλά. Βρισκόμαστε σαν Δήμοι και σαν κοινωνία εμπρός σε μία πρόκληση. Μένει να προσπαθήσουμε όλοι μαζί για να πετύχει αυτό το εγχείρημα…».

Στο πλαίσιο  άλλωστε της ενημέρωσης και της συνεργασίας που απαιτείται με τους τοπικούς φορείς  θα πραγματοποιηθεί και συνάντηση μεταξύ του Δήμου Δράμας και συλλογικών φορέων. Καλούνται λοιπόν όλοι οι σύλλογοι, τα σωματεία και οι φορείς που θέλουν να συμβάλλουν στην προσπάθεια αυτή, να βρίσκονται την Τετάρτη  2 Οκτωβρίου στις 18:00 στην αίθουσα του Δημοτικού συμβουλίου του Δημαρχείου της Δράμας.

Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο του προγράμματος ανακύκλωσης, σε πρώτη φάση θα αναπτυχθούν μπλε κάδοι στο μεγαλύτερο τμήμα των πέντε Δήμων,  και σε δεύτερη φάση θα ενισχυθεί ο αριθμός των μπλε κάδων  προκειμένου να διευκολυνθεί  η  προσβασιμότητα των πολιτών σε ακόμα πιο κοντινές αποστάσεις.Τα οφέλη από την ανακύκλωση θα είναι πολλά και σημαντικά για όλους μας, αλλά και για καθέναν ξεχωριστά.

•Περιορισμός της ρύπανσης του περιβάλλοντος
•Εξοικονόμηση πρώτων υλών και ενέργειας
•Δημιουργία νέων θέσεων εργασίας
•Μείωση των δαπανών του Δήμου μας.


Αξίζει τέλος να υπογραμμισθεί ότι, εκτός  από την ανακύκλωση θα αναπτυχθούν και άλλες διαδημοτικές συνεργασίες μεταξύ των πέντε Δήμων του νομού μας όπως η σύνδεση των κοινοτήτων που συνορεύουν με το δήμο Δράμας στο βιολογικό καθαρισμό του Δήμου Δράμας και η δημιουργία καταφυγίου αδέσποτων ζώων που θα καλύπτει τις ανάγκες όλου του νομού..