9 Σεπ 2013

Δράμα: Μεγάλη Φωτιά στην περιοχή του Στρατοπέδου Ανδρικάκη (Δείτε Αποκλειστικές Φωτογραφίες)


Η φωτιά ξεκίνησε σύμφωνα με μαρτυρίες των κατοίκων γύρω στις 14:00 μ.μ. σε χωράφι λίγα μέτρα κάτω από το νέο Δημοτικό Σχολείο, από μια μικρή εστία ξερών χόρτων και εξαπλώθηκε αμέσως λόγω του δυνατού ανέμου προς το εγκαταλελειμμένο στρατόπεδο Ανδρικάκη. 


Στο σημείο προσήλθαν μεγάλες δυνάμεις της πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα και  με την βοήθεια του Δήμου Δράμας, της Αστυνομίας και του Στρατού για να προλάβουν την παραπέρα επέκταση της φωτιάς.

Πολύ μεγάλη και η προσπάθεια των πολιτών με όσα μέσα διέθεταν (λάστιχα, κουβάδες, κλαδιά) που είδαν τη φωτιά να φτάνει λίγα μέτρα μακριά από τα σπίτια τους.


Οι εστίες ήταν παρά πολλές λόγω του ανέμου και δυσκόλεψαν την πυρόσβεση. 

Τραυματισμοί ευτυχώς δεν υπήρξαν εκτός από ένα πυροσβέστη που στάλθηκε με αναπνευστικά προβλήματα στο Νοσοκομείο Δράμας.

Κατά τη διάρκεια της πυρόσβεσης ακούστηκαν μικρές εκρήξεις που ανησύχησαν τους πυροσβέστες. Κάτοικος της περιοχής αναφέρει ότι πριν μια εβδομάδα άδειασε μια αποθήκη με μπουκάλες υγραερίου.

Το παρόν έδωσαν ο δήμαρχος  κ. Χαρακίδης και ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Ξανθόπουλος για να εκτιμήσουν το μέγεθος της ζημιάς. Η πυροσβεστική ζήτησε την παρουσία του πενταγώνου από την Καβάλα.

Αυτή την στιγμή η φωτιά έχει σβηστεί στο σύνολό της αλλά ο κίνδυνος αναζωπύρωσης είναι μεγάλος και οι πυροσβέστες βρέχουν προληπτικά όλη την περιοχή.



Πρέπει τέλος, να σημειωθεί και η αδιαφορία των υπευθύνων για την τωρινή κατάσταση του στρατοπέδου που θυμίζει εικόνες εγκατάλειψης.

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την κάμερα του drama-tika:





























































































































































2 ΣΧΟΛΙΑ:

Ανώνυμος είπε...

δεν υπήρχαν φαντάροι και ούτε στρατιωτικό υλικό...οπότε είναι πρώην στρατόπεδο!

Ανώνυμος είπε...

2 dentra exei...