19 Σεπ 2013

Σχολικά είδη διένειμε δωρεάν σε παιδιά οικογενειών Ρομά ο Δήμος Δράμας

Μετά τη δωρεάν διανομή σχολικών ειδών στα παιδιά των οικογενειών που εξυπηρετούνται από το κοινωνικό παντοπωλείο ο Δήμος της Δράμας διένειμε την Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου,  σχολικές τσάντες γεμάτες με όλα τα απαραίτητα σχολικά είδη και στους μαθητές των οικογενειών Ρομά…


…που εξυπηρετούνται στο ιατροκοινωνικό κέντρο της οδού Φιλίππου χαρίζοντας χαμόγελα και αισιοδοξία στους μικρούς μαθητές και τις οικογένειές τους.

Τα σχολικά είδη ήταν προσφορά του Δήμου της Δράμας και του ιατροκοινωνικού κέντρου της ΔΕΚΠΟΤΑ προκειμένου οι μαθητές να ξεκινήσουν τη νέα σχολική χρονιά με όλα τα απαραίτητα εφόδια.

Η διανομή δωρεάν σχολικών ειδών η οποία πραγματοποιήθηκε  και πέρσι, αποτελεί ταυτόχρονα και κίνητρο για τους μαθητές ώστε να παρακολουθήσουν ανελλιπώς τα μαθήματα του σχολείου χωρίς απουσίες στην διάρκεια της χρονιάς με σκοπό του Δήμου της Δράμας την πλήρη ενσωμάτωση των Ρομά στον κοινωνικό ιστό της πόλης και αυτό επιτυγχάνεται.

Με αφορμή τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία δωρεάν διανομής σχολικών του Δήμου Δράμας, ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης αναφέρθηκε στην προσφορά του ιατροκοινωνικού κέντρου στους Ρομά, επισημαίνοντας:  <<θέλω να ευχαριστήσω ιδιαίτερα όλο το προσωπικό του ιατροκοινωνικού κέντρου που καταβάλλει υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε να λειτουργεί το κέντρο κατά τον καλύτερο τρόπο προκειμένου να εξυπηρετούνται οι συμπολίτες μας.

Ήδη το κέντρο έχει στελεχωθεί και με ιατρό παθολόγο ενώ πολύ σύντομα θα στελεχωθεί με ένα διαμεσολαβητή-τρία και ένα ψυχολόγο. Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω και τη διοίκηση του Νοσοκομείου για την διάθεση ενός καρδιογράφου που συμπληρώνει τον ιατρικό εξοπλισμό του ιατροκοινωνικού κέντρου. Θέλω τέλος να παροτρύνω τους συμπολίτες μας Ρομά να αγκαλιάσουν ακόμη περισσότερο το ιατροκοινωνικό κέντρο που λειτουργεί για να τους εξυπηρετεί και να υποσχεθώ πως ο Δήμος μας δεν θα αφήσει καμία κοινωνική ομάδα χωρίς την απαιτούμενη φροντίδα και στήριξη>>.