16 Απρ 2013

Ο Δήμος Δράμας δημιουργεί νέους αθλητικούς χώρους και αναβαθμίζει τους ήδη υπάρχοντες


Νέα υπαίθρια γυμναστήρια στην ανάπλαση και τους πρόποδες του Κορυλόβου.

Ο Δήμος της Δράμας  για πρώτη φορά προχωρά στην δημιουργία  κατασκευών  στάθμευσης ποδηλάτων. Αρχικά τοποθετήθηκαν τέσσερις στάσεις από τις οποίες τρείς γύρω από το Δημοτικό Ωδείο και μιας στην πλατεία Ελευθερίας.


Συγχρόνως σε σύντομο χρονικό διάστημα θα είναι πραγματικότητα και ο πρώτος νόμιμος ποδηλατόδρομος στην οδό Φιλίππου και στην περιοχή της Ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου. Πρόκειται για την δρομολόγηση  μίας στοχευμένης πολιτικής προώθησης του ποδηλάτου ως μέσου μεταφοράς  φιλικού προς το περιβάλλον και παράλληλα την κυκλοφοριακή  αποσυμφόρηση του κέντρου. Στην κατεύθυνση αυτή άλλωστε κινείται και η εφαρμογή της ελεγχόμενης στάθμευσης που είναι σε ήδη σε εφαρμογή  το τελευταίο διάστημα.





Παράλληλα με στόχο να φέρει τους συμπολίτες μας  πιο κοντά στο φυσικό περιβάλλον, ο Δήμος μας προχώρησε, στην τοποθέτηση υπαίθριων οργάνων γυμναστικής για ενήλικες, τόσο στην περιοχή της ανάπλασης του χειμάρρου της Καλλιφύτου όσο και στους πρόποδες του Κορυλόβου στην περιοχή του Περιφερειακού.

Επίσης ο Δήμος μας προχώρησε και στην βελτίωση των υποδομών στο Δημοτικό (πρώην  Εθνικό) Στάδιο της πόλης μας δημιουργώντας καλύτερες συνθήκες προπόνησης των αθλητών και εκγύμνασης των συνδημοτών μας. έτσι παραδόθηκαν τα ανακαινισμένα αποδυτήρια, οι ανακαινισμένες αίθουσες γυμναστικής και το καινούργιο γήπεδο καλαθοσφαίρισης εντός του Δημοτικού Σταδίου.

Σε δήλωσή του για την υλοποίηση αυτών των έργων ο Δήμαρχος Δράμας Κυριάκος Χαρακίδης τόνισε: «οι συνδημότες μας αξίζουν καλύτερη ποιότητα ζωής με περισσότερες δυνατότητες άθλησης και αναψυχής. Η Δημοτική μας Αρχή έχει στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των συνδημοτών μας και προσπαθεί με δράσεις και έργα που δρομολογεί να πετύχει αυτόν ακριβώς τον στόχο. Τα έργα είναι αρμονικά δεμένα με το περιβάλλον. Αυτό που έλειπε για τους περιπατητές στην περιοχή της ανάπλασης, ήταν ένα υπαίθριο γυμναστήριο το οποίο το έχουμε ήδη εγκαταστήσει. Το ίδιο έχει γίνει και στο Βόρειο Περιφερειακό με ανάλογα όργανα γυμναστικής. Οι παρεμβάσεις μας δεν σταματούν και είναι συνεχείς. Αναβαθμίζουμε τους ήδη υπάρχοντες αθλητικούς χώρους και δημιουργούμε νέους. Στόχος μας είναι να προσφέρουμε σύγχρονες υπηρεσίες στους αθλούμενους και όχι όπως αυτές που αντιμετωπίσαμε όταν αναλάβαμε τη διοίκηση του Δήμου».


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ