16 Μαΐ 2014

«Πόλη και Ζωή»: Οι δέκα δεσμεύσεις της παράταξής μας για τη Δράμα του 2020

Οι θέσεις της παράταξης «Πόλη και Ζωή», οι δεσμεύσεις του Κυριάκου Χαρακίδη με σκοπό να φτάσει η Δράμα μας, η πόλη μας, η πόλη της ζωής μας στην κορυφή, είναι οι εξής:


1. Προχωράμε σε ολοκληρωμένες παρεμβάσεις στο εμπορικό και ιστορικό κέντρο, για να πετύχουμε την ανάδειξη και αξιοποίηση των υδάτινων πόρων στο κέντρο της πόλης και τη δημιουργία Μουσείου Νερού. Αναπλάθουμε την ευρύτερη περιοχή του Εμπορικού και Ιστορικού κέντρου. Ενισχύουμε την επιχειρηματικότητα και δημιουργούμε Ανοικτό Εμπορικό Κέντρο - open mall, ώστε να αλλάξουμε τη μορφή του κέντρου της πόλης.

2. Διευθετούμε τον χείμαρρο της Καλλιφύτου ανατολικά και δυτικά της υφιστάμενης επικάλυψης, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

3. Προχωράμε στη ριζική αλλαγή της ανατολικής εισόδου της πόλης, από τον κόμβο του ξενοδοχείου Κούρος μέχρι τον Αίμο, με κατασκευή ανισόπεδης διάβασης της σιδηροδρομικής γραμμής. Βελτιώνουμε επίσης τη νότια είσοδο της πόλης, από την οδό Χρυσοβέργη μέχρι τη διασταύρωση με την περιμετρική οδό.

 4. Ολοκληρώνουμε το Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο του Δήμου Δράμας, για να μπορέσουμε να φέρουμε την ανάπτυξη, τόσο στην πόλη μας, όσο και στις κοινότητές μας.

5. Αναβαθμίζουμε τη λειτουργία του Βιολογικού Σταθμού της Δράμας και  κατασκευάζουμε τις συνδέσεις όλων των αποχετευτικών δικτύων με Βιολογικό Σταθμό.

6. Ολοκληρώνουμε τα έργα διαχείρισης απορριμμάτων και εφαρμόζουμε την ανακύκλωση σε προωθημένη μορφή, με διαλογή στην πηγή.

7. Εξασφαλίζουμε την ποιότητα και την ποσότητα του πόσιμου νερού, ολοκληρώνοντας την αντικατάσταση του παλαιού δικτύου ύδρευσης.

8. Συνεχίζουμε να αναβαθμίζουμε ενεργειακά τα σχολικά κτήρια του δήμου, αξιοποιώντας ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και εξοικονομώντας ενέργεια. Αναβαθμίζουμε επίσης την ενεργειακή απόδοση του Κολυμβητηρίου, του Αθλητικού Κέντρου Κραχτίδη και του Κλειστού Γυμναστηρίου. Κατασκευάζουμε νέες κερκίδες στο πρώην Εθνικό Στάδιο και λειτουργούμε το νέο Κλειστό Προπονητήριο στην περιοχή Κραχτίδη.

9.Κατασκευάζουμε έργα γεωργοκτηνοτροφικής ανάπτυξης. Σημαντικά έργα που χρηματοδοτούνται από το νέο Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης 2014-2020, σύμφωνα με τις προτάσεις του ΤΕΙ Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης και σε συνεργασία με την Περιφέρεια.


10. Αποπερατώνουμε τις νέες κτηριακές υποδομές που φιλοξενούν τις αντίστοιχες δομές κοινωνικής πρόνοιας του Δήμου: το ΚΑΠΗ-ΚΗΦΗ, το ΚΔΑΠμεΑ και το Βρεφονηπιακό Σταθμό στη Νοτιοανατολική περιοχή της πόλης.

Αυτοί είναι οι στόχοι της παράταξης «Πόλη + Ζωή», για τη Δράμα του 2020. Γι’ αυτό και στις 18 Μαΐου, ψηφίζουμε «Πόλη + Ζωή». Ψηφίζουμε Κυριάκο Χαρακίδη.



Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4