18 Δεκ 2012

Ξανά τουρκικά παζάρια στην Ξάνθη για τη ΣΕΚΑΠ


Μπροστά σε δύσκολες αποφάσεις βρίσκονται πλέον ο εκκαθαριστής της ΑΤΕBANK και ο αξιολογητής (Deloitte) που χειρίζονται την υπόθεση της ΣΕΚΑΠ καθώς, σύμφωνα με έγκυρες πηγές, η μοναδική δεσμευτική προσφορά που έχουν στα χέρια τους είναι αυτή της τουρκικής SEBA.


Παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί, φαίνεται ότι τελικά οι τέσσερις από τους πέντε συνολικά «μνηστήρες» έκαναν  πίσω. Τα ερωτηματικά είναι έντονα κυρίως για την Η. Παπαδόπουλος Α.Ε. και το βούλγαρο επιχειρηματία, Λ. Λάτσεφ, οι οποίοι επισκέφτηκαν ουκ ολίγες φορές το εργοστάσιο της καπνοβιομηχανίας. Εμπλοκή στον πρώτο διαγωνισμό είχε και ο κ. Λάτσεφ ο οποίος, υπενθυμίζουμε, είχε εμφανιστεί ως εκπρόσωπος της πλευράς Bommidala.

Αρκετοί τοπικοί παράγοντες, πάντως,  αφήνουν υπονοούμενα για το γενικότερο ρόλο του κ. Λάτσεφ λόγω της τουρκικής καταγωγής του. Τέλος, έκτος διεκδίκησης της ΣΕΚΑΠ αποφάσισαν, για αδιευκρίνιστους λόγους, να μείνουν τόσο ο όμιλος kοπελούζου (Damco Energy) όσο και η αμερικανική επενδυτική εταιρεία York Capital Management Global Advisors LLC.

Η μόνη σοβαρή πρόταση ήρθε από τη Seba
Σε κάθε περίπτωση, η μόνη σοβαρή πρόταση αυτή τη στιγμή φαίνεται ότι προέρχεται από την Seba Dis Ticaret Ve Nakliyat A.S.(όπως είναι το πλήρες όνομά της) η οποία έχει μακροχρόνια εμπορική συνεργασία με τη ΣΕΚΑΠ. Οι Τούρκοι φέρονται τώρα να πιστεύουν πολύ στις αναπτυξιακές δυνατότητες της καπνοβιομηχανίας στο βαθμό που υπόσχονται και νέες προσλήψεις.

Το μπαλάκι αυτή τη στιγμή βρίσκεται στα χέρια του κ. Ν. Μαράντου (εκκαθαριστής της ΑΤΕ) ο οποίος καλείται να αποφασίσει και με πολιτικά κριτήρια, λόγω της παρουσίας της μουσουλμανικής μειονότητας στην περιοχή.

http://www.agronews.gr