11 Ιουλ 2012

Τον Οκτώβριο το «ντεμπούτο» των Windows 8 στην αγορά


Στις αρχές Οκτωβρίου θα είναι διάθεσιμα τα Windows 8, μια από τις πιο πολυαναμενόμενες εκδόσεις στην ιστορία του λειτουργικού συστήματος της Microsoft.

Την ίδια περίοδο θα κυκλοφορήσουν και οι πρώτες συσκευές που θα τρέχουν με τη νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Microsoft, όπως ανακοίνωσε ο εταιρικός αντιπρόεδρος για τα Windows, Τάμι Ρέλερ.


Τον Οκτώβριο θα είναι διαθέσιμα και τα πρώτα συστήματα με Windows RT, το οποίο είναι η ειδική έκδοση των Windows 8 για tablets.

Η εταιρεία δεν αποκάλυψε ακόμη τις συγκεκριμένες ημερομηνίες. Ωστόσο, όσοι ιδιώτες ή όσες επιχειρήσεις δεν επιθυμούν να αγοράσουν νέους υπολογιστές, θα έχουν τη δυνατότητα να αγοράσουν τα Windows 8 και να αναβαθμίσουν το σύστημά τους.

Τα Windows 8 έχουν σχεδιαστεί για να λειτουργούν το ίδιο τόσο σε προσωπικούς υπολογιστές όσο και σε tablets και θα είναι διαθέσιμα σε 109 γλώσσες και σε 231 αγορές παγκοσμίως. Στους κατασκευαστές υπολογιστών θα διατεθούν ήδη από το πρώτο δεκαήμερο του Αυγούστου.
Ο CEO της Microsoft Steve Ballmer χαρακτήρισε τη νέα έκδοση ως τη «μεγαλύτερη υπόθεση της εταιρείας τουλάχιστον για τα τελευταία 17 χρόνια» στην ομιλία του στο Worldwide Partner Conference της Microsoft στο Τορόντο κι ως «μία τεράστια ευκαιρία για τους εταίρους» της.

Μάλιστα, η εταιρεία ευελπιστεί η νέα έκδοση του λειτουργικού συστήματος να αναζωπυρώσει το ενδιαφέρον για την κατασκευή λάπτοπ και προσωπικών υπολογιστών, καθώς επίσης, να ενθαρρύνει την κατασκευή συσκευών που θα είναι εν μέρει tablets κι εν μέρει λάπτοπ.