12 Ιουλ 2012

Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη!

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Ελευθερούπολης συνεχίζει τις δράσεις της στο πλαίσιο της καλοκαιρινής καμπάνιας της εταιρείας Future Library, Διαδρομές με πυξίδα τη Βιβλιοθήκη με την υποστήριξη του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος». Η καλοκαιρινή καμπάνια απευθύνεται στους μικρούς φίλους της Βιβλιοθήκης και περιλαμβάνει δράσεις ανάγνωσης, δημιουργικότητας και καινοτομίας.


Όλο τον Ιούλιο, κάθε Τρίτη και Παρασκευή, καθώς και τις δύο τελευταίες εβδομάδες του Αυγούστου, κάθε Τρίτη, Τετάρτη και Παρασκευή, το παιδικό τμήμα της Βιβλιοθήκης θα γίνει ο χώρος συνάντησης των παιδιών. Οι μικροί βιβλιόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε αφηγήσεις ιστοριών, εικαστικά εργαστήρια, δραματοποιήσεις γνωστών παραμυθιών και ιστοριών, παιχνίδια και γενικότερα σε δράσεις που ενθαρρύνουν και καλλιεργούν τη δημιουργική τους έκφραση. Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι δωρεάν, αλλά θα τηρείται σειρά προτεραιότητας σε περίπτωση που η προσέλευση είναι πολύ μεγάλη. Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται με την αμέριστη βοήθεια εμψυχωτών που συμμετέχουν εθελοντικά.
Τις εκδηλώσεις στηρίζει το Κατάστημα Ελευθερούπολης της Τράπεζα Πειραιώς, ως χορηγός των αναλώσιμων χαρτικών και γραφικών υλικών.

Το πρόγραμμα της τρίτης εβδομάδας του Ιουλίου διαμορφώνεται ως εξής:


Τρίτη 17 Ιουλίου,
10:30-12:00   Μονοκονδυλιές

Από 7 έως 9 ετών    
Εμπνεόμαστε από τα σχέδια του Πικάσο και δημιουργούμε τα δικά μας σχέδια με μονοκονδυλιές    Μιχαέλα Κεχαγιόγλου, Ιορδάνα Ζαχαροπούλου

Παρασκευή 20 Ιουλίου,
10:30-12:00   Γίνομαι εικονογράφος: φτιάχνω το εξώφυλλο του βιβλίου που με ταξιδεύει

Από 5 ετών   
Τα παιδιά φτιάχνουν καινούρια εξώφυλλα για τα βιβλία που τους αρέσουν Ιορδάνα Ζαχαροπούλου, Τασούλα Ερεντζή

Παρασκευή 20 Ιουλίου,
12:00-13:00   Τα μονοπάτια των βιβλίων

Από 7 ετών   
Παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Βιβλιοθήκης, Κατερίνα Μπάιου, Ιορδάνα Ζαχαροπούλου

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε στο προσωπικό της Βιβλιοθήκης στο τηλέφωνο 2592022545 ή στην ιστοσελίδα της Βιβλιοθήκης, www.lib-elefth.gr.