2 Μαΐ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : Νίκος Σμολοκτός ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ

- Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Δράμας;
 
Η πολιτική που ασκήθηκε τα τελευταία χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις στη πατρίδα μας είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργήσουν τις συνθήκες εκείνες που ωρίμασαν πρόωρα την οικονομική κατάρρευση  και ηθική  σήψη της Ελληνικής κοινωνίας. 

Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι η παράδοση και υποδούλωση άνευ όρων όλων των εξουσιών που πηγάζουν από το Ελληνικό Σύνταγμα, στους ξένους δανειστές μας και οικονομικούς δολοφόνους των Εθνών. 


Διαχρονικά και ως ενεργό μέλος της Δραμινής κοινωνίας διέβλεπα ότι η απομόνωση και η απαξίωση από τους τοπικούς εκπροσώπους του κοινοβουλίου να ασχοληθούν σοβαρά με τα κοινωνικά και οικονομικά πράγματα της τοπικής κοινωνίας, με έκαναν να ανησυχώ, μέχρι που ανέλαβα Πρόεδρος στον Σύλλογο Πολυτέκνων του νομού Δράμας που απαριθμεί περί τις δύο χιλιάδες τετρακόσιες οικογένειες (2.400) . 

Έκτοτε άρχισα να ασχολούμαι ουσιαστικά με τα τοπικά ζητήματα του Νομού. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν να κληθώ από τον αείμνηστο τότε δήμαρχο του Δήμου Προσοτσάνης κ. Μακρή Γ. να συμμετέχω στις τοπικές εκλογές  και να ασχοληθώ με τα κοινά στην αυτοδιοίκηση. Από τότε βιώνω την αγωνία και την εξαθλίωση πολλών συνανθρώπων μου με κορύφωση την τελευταία τριετία όπου τα προβλήματα είναι σχεδόν άλυτα και οδήγησαν πολλούς οικογενειάρχες αλλά και νέα παιδιά σε μετανάστευση στα σύγχρονα εργασιακά  (γκουλάγκ) της Ευρώπης. 

Όλα αυτά και πολλά άλλα που αν τα απαριθμήσω θα πρέπει να γράψω βιβλίο, άρχισαν να μου ξυπνούν μνήμες από την παιδική μου ηλικία  που ζούσαμε στη φτώχεια και την οικονομική  εξαθλίωση. Αναρωτήθηκα λοιπόν μήπως με τα επαχθή μέτρα και την εφαρμογή των μνημονίων αλλά και την παράδοση της χώρας σε τοκογλύφους και τραπεζίτες ζήσουμε ένα νέο 1965; 

Γεννήθηκε λοιπόν το ερώτημα πώς μπορώ εγώ να αντισταθώ για να αποκαταστήσω το δίκαιο και την κοινωνική ισότητα μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες; Είπα ότι πρέπει να διώξουμε τους πολιτικούς που με τις πολιτικές τους μας έφεραν στην σημερινή οικονομική κατάρρευση ως Ελλάδα και ως κοινωνία. Με την προσφυγή στις κάλπες η δύναμή μου με τους έξι ψήφους που έχει η οικογένεια μου δεν θα μπορούσε να καταφέρει μεγάλο πλήγμα στο δικομματικό σύστημα που τόσα χρόνια λυμαίνεται τη Πατρίδα μου. 

Από τη στιγμή ακούστηκε στη πολιτική κεντρική σκηνή η φωνή του Πάνου Καμμένου, άρχισε η ελπίδα να αναπτερώνεται μέσα μου και είπα ότι υπάρχει μέλλον και μπορεί να γίνει η ανατροπή. Αποφάσισα να συμμετέχω σ’ αυτή την προσπάθεια του Έλληνα και πατριώτη βουλευτή που έχει το σθένος να καυτηριάζει τους δωσίλογους πολιτικούς  στο κοινοβούλιο για να μπορούμε όλοι μαζί να έχουμε φωνή και όχι φίμωτρο να  κάνουμε την ανατροπή και διώξουμε αυτούς που μας οδήγησαν στη σημερινή κατάντια.    

- Πού στρέφετε τα βέλη για τη σημερινή κρίση; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Η ευθύνη ανήκει μόνο στους πολιτικούς και πρέπει να δώσουν λόγο στον ελληνικό λαό για όσα έχουν κάνει μέχρι σήμερα. Εμείς τονίζουμε στο πρόγραμμά μας ότι όσοι από τους πολιτικούς διετέλεσαν σε θέσεις και έχουν ευθύνη για υποθέσεις παράβασης καθήκοντος  να καθίσουν στο σκαμνί του ειδικού δικαστηρίου.

- Όλοι οι Νομοί έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για το νομό Δράμας ποια πιστεύετε ότι είναι και πώς θα τα αξιοποιούσατε;

Στο πρόγραμμα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων αναφέρεται σαφέστατα ότι δεν μπορεί να υπάρχει ενδοπεριφερειακή αλλά και σε επίπεδο χώρας τέτοια ανισότητα ώστε πχ το πετρέλαιο στο Νευροκόπι να έχει την ίδια τιμή με την Κρήτη. Θα χωριστεί η Ελλάδα σε περιφερειακές οικονομικές  ζώνες και θα υπάρξει ξεχωριστό καθεστώς φορολόγησης. 

Για το νομό Δράμας θα γίνουν εκείνες οι παρεμβάσεις ώστε άμεσα να βγάλουν τον νομό από την απομόνωση και να προσελκύσουν τους επενδυτές εφ’ όσον υπάρξει οδικό δίκτυο τέτοιο που δεν θα ταλαιπωρεί και καταπονεί τους επενδυτές αλλά και τα οχήματα μεταφοράς εμπορευμάτων. Επίσης θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση η αναπτυξιακή πορεία του νομού και όσες προτάσεις από φορείς και πολίτες δημοσιοποιηθούν θα δοθούν σε ειδική επιστημονική επιτροπή που δεν θα αποτελείται από πολιτικούς, ώστε να υποδείξει εκείνους τους πυλώνες που μπορεί ο νομός Δράμας να αναπτυχθεί. 

Εκτιμούμε ότι η πρωτογενής παραγωγή, το τουριστικό προϊόν και η αξιοποίηση του ορεινού όγκου με στοχευμένες πολιτικές θα δώσουν τα πλεονεκτήματα εκείνα ώστε να ελπίζουμε σε γρήγορη ανάπτυξη.

- Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, η ανεργία στο Νομό Δράμας ... αντιμετωπίζεται και πώς;

Πιστεύουμε ότι η άμεση πρόσβαση στο κεντρικό οδικό δίκτυο της χώρας αλλά και η ταυτόχρονη μείωση της φορολογίας στο 5% για τις επιχειρήσεις θα είναι κίνητρο ώστε να αρχίσει να κινείται η μηχανή της ανάπτυξης. 

Ταυτόχρονα έχουμε στόχο να προτείνουμε στους επιχειρηματίες να είναι κοινωνικά αλληλέγγυοι  προς τις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού του νομού μας και έτσι θα υπάρχει αμφίδρομη εμπιστοσύνη στις συναλλαγές των πολιτών με τις επιχειρήσεις. Κάνοντας ένα βήμα μπροστά και μειώνοντας τη φορολογία θα υπάρξει κίνητρο για νέες επενδύσεις και σαφώς θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας και άρα θα αρχίσει η ανεργία σταδιακά να μειώνεται.

- Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς προσωπικά, το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε;

Η Ελλάδα σήμερα δεν έχει μεταναστευτική πολιτική και επομένως δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κατάσταση που δημιουργείται με την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών από τα ανατολικά κυρίως σύνορά μας. Εμείς λέμε ‘ναι’ στο φράκτη αποτροπής εισόδου στον Έβρο αλλά και στην παραμονή αυτών μόνο που έχουν τα ουσιαστικά προσόντα για να εργαστούν στην Πατρίδα μας. 

Έχουμε σχετική θεματική ενότητα πως θα εντάξουμε αυτούς που πρέπει και μπορεί να αντέξει η χώρα μας όπως γίνεται και στις Σκανδιναβικές χώρες. Δεν μπορεί να σπέρνουν σ όλη τη χώρα καταυλισμούς λαθρομεταναστών με το πρόσχημα ότι δήθεν θα είναι προσωρινά .

Πιστεύω ότι αυτά τα κέντρα θα λειτουργήσουν ως εκκολαπτήρια αύξησης του πληθυσμού των λαθρομεταναστών και σε λίγα χρόνια θα υπερτερούν από τον Ελληνικό γηγενή πληθυσμό με αποτέλεσμα την αλλοίωση και αλλοτρίωση των Ελλήνων. Τις συνέπειες θα τις δούμε περί του 2030 όταν ο Ελληνικός πληθυσμός θα είναι πάντοτε κατά τον κ. Δρετάκη πρόεδρο της τότε διακομματικής επιτροπής της βουλής για την επίλυση του δημογραφικού προβλήματος της Ελλάδος ίσως στα 3.500.000 εκατ.  και τα θα κατοικούν στην αττικοβοιωτία  και όσοι απομείνουν θα είναι ελληνικές κοινότητες στις πρωτεύουσες των νομών. Το αποτέλεσμα θα ολέθριο για την ύπαρξη της Ελλάδος.    

Θέλω να τονίσω ότι οι πολίτες πρέπει να γυρίσουν την πλάτη σ αυτούς τους πολιτικούς που τόσα χρόνια τους κτυπούσαν την πλάτη και τους κορόιδευαν χωρίς να λύσουν ένα πρόβλημα στη Δράμα. Αντιθέτως έχουν αποδήμηση τα πάντα και το γελοίο της υπόθεσης επαίρονται για τα κατορθώματα τους. 

Μη τους λυπηθείτε είναι πολιτικά ανίκανοι και όποια πίεση ασκούν στη οικογένεια σας είναι απαράδεκτη. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΝΟΥΝ ΤΟ ΠΑΡΑΜΙΚΡΟ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΜΕΝΟΙ .

Παλεύουμε για μια Ελλάδα ανεξάρτητη με τους Έλληνες και τις Ελληνίδες  υπερήφανους. Μαζί θα κάνουμε πράξη την ανατροπή για να αποκαταστήσουμε τις βάρβαρες αδικίες και παράνομες πράξεις τους ενάντια στον Ελληνικό Λαό.

ΝΙΚΟΣ ΣΜΟΛΟΚΤΟΣ Υπ βουλευτής νομού Δράμας Ανεξάρτητοι Έλληνες