2 Μαΐ 2012

Γνωρίστε τους υποψηφίους - Συνέντευξη στο Drama-tika : ΞΙΦΙΛΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΓΑΠΗ - ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ

- Γιατί ζητάτε την ψήφο των πολιτών της Δράμας;

Ζητώ την ψήφο των πολιτών του Ν. Δράμας, γιατί η μονόπλευρη και καταστροφική λιτότητα που επιβάλλεται στην Ελλάδα μέσω του μνημονίου είναι αδιέξοδη και οδηγεί την κοινωνία σε χρεοκοπία και διάλυση.


- Πού στρέφετε τα βέλη για τη σημερινή κρίση; Οι πολίτες έχουν την ίδια ευθύνη; Το πελατειακό πολιτικό σύστημα φέρει ευθύνη;

Με απίστευτη ελαφρότητα καλλιεργείται ο μύθος της ευθύνης των πολιτών, αποσιωπώντας πως τα όποια προβλήματα υπήρχαν χρόνια τώρα, δεν μπορεί να λυθούν με την εξίσωση: δανειζόμαστε για να πληρώσουμε τα δανεικά και οδηγώντας τη χώρα σε ένα αδιέξοδο. 

Δεν έχει ευθύνη ο πολίτης γιατί λόγου χάριν τα 2 τελευταία χρόνια ο ΦΠΑ αυξήθηκε κατά 36% και τα έσοδα από αυτόν μόλις 2%. , μα ούτε γιατί χειρισμοί στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ακυρώνουν τις όποιες θυσίες βυθίζοντας τη χώρα σε ύφεση με απίστευτά καταστροφικά αποτελέσματα .     

Το δε «πελατειακό πολιτικό σύστημα» ανθεί όπου υπάρχουν «ουρές» και «αδιαφάνεια» και όσο δε λαμβάνονται πρωτοβουλίες για την εξάλειψη των 2 αυτών φαινομένων τόσο το πολιτικό σύστημα θα έχει τεράστια ευθύνη

- Όλοι οι νομοί, έχουν συγκριτικά πλεονεκτήματα. Για το νομό Δράμας ποια πιστεύετε ότι είναι και πώς θα τα αξιοποιούσατε;

Τα πλεονεκτήματα του Νομού μας μπορούν να αξιοποιηθούν στα μέγιστα μέσα από σχεδιασμούς και ενέργειες της Κεντρικής Κυβέρνησης , της Περιφέρειας και των τοπικών πρωτοβουλιών,  που θα αναδεικνύουν τον φυσικό πλούτο κυρίαρχα μα και τη δυναμική  των ανθρώπων μας μέσα από κίνητρα για να σταματήσει η «εξαγωγή» μυαλών, κεφαλαίων και επιχειρηματικών δραστηριοτήτων. 

Στα παραπάνω σαφώς κυρίαρχο ρόλο μπορούν να έχουν και τα Ευρωπαϊκά Προγράμματα.

- Σε συνέχεια της προηγούμενης ερώτησης, η ανεργία στο Νομό Δράμας ... αντιμετωπίζεται και πώς;

Εκτιμώ πως το πλαίσιο που προανέφερα είναι και πλαίσιο που δίνει λύση στο πρόβλημα της ανεργίας στο Νομό μας . Κεντρικός Σχεδιασμός , τοπικές πρωτοβουλίες , Ευρωπαϊκά προγράμματα.

- Πώς θα αντιμετωπίζατε εσείς προσωπικά, το φαινόμενο των μη νόμιμων μεταναστών; Τι προτείνετε;

Ο «μη νόμιμος μετανάστης» είναι το τελικό αποτέλεσμα απίστευτα εγκληματικών δραστηριοτήτων και εκμετάλλευσης του ανθρώπινου πόνου. Προσωπικά προτείνω να ασχοληθούμε σοβαρά με τη λύση των παράνομων διεργασιών που γεννούν το αποτέλεσμά παρά να «πάρουμε το τουφέκι» (υποκριτικά) και να αρχίσουμε ο καθείς το σαφάρι!!!!


ΞΙΦΙΛΙΔΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΑΔΟΥ ΑΓΑΠΗ
ΥΠΟΨΗΦΙΑ ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ «ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ» ΣΤΟ Ν. ΔΡΑΜΑΣ