12 Απρ 2012

ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΚΑΟΔ : Ποια παραμονή; Τα πλέι οφ


ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΕΙΠΑΝ: Κατέληξε 9ος, με 9 νίκες και 15 ήττες. Η έδρα του ήταν το μεγάλο όπλο του, αφού στο «Δ. Κραχτίδης» έχασε μόνον από τους πρώτους τέσσερις της βαθμολογίας. Εκτός έδρας πέτυχε μόλις μία νίκη σε 10 ματς. Είχε την 2η χειρότερη άμυνα αλλά και την 4η (μαζί με τον Κολοσσό) καλύτερη επίθεση στην Α1.


ΠΕΤΥΧΕ; Σαφέστατα. Στόχος του ήταν η άνετη παραμονή και την εξασφάλισε με το παραπάνω. Παράλληλα, συσπείρωσε τον κόσμο της Δράμας γύρω από την ομάδα, κάτι δύσκολο αν αναλογιστεί κανείς την αγάπη για την ποδοσφαιρική Δόξα και την επιτυχία πολλών τμημάτων του συλλόγου.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΧΑΙΡΕΤΑΙ: Όχι μόνον εξασφάλισε νωρίς την παραμονή, αλλά πάλεψε μέχρι τέλους και για την είσοδό του στα πλέι οφ, την οποία έχασε την τελευταία αγωνιστική, στο Ρέθυμνο. Πέτυχε πολλές μεγάλες νίκες στην έδρα του και τα ματς με Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό ήταν μία γιορτή για όλη την πόλη.

ΛΟΓΟΙ ΓΙΑ ΝΑ ΛΥΠΑΤΑΙ: Του έμεινε η αίσθηση ότι μπορούσε να μπει στα πλέι οφ. Αν κατάφερνε να πάρει έστω ένα εκτός έδρας ματς, πλην αυτού με το Μαρούσι, θα τα κατάφερνε. Όπως είπε ο Γιώργος Καλαφατάκης μετά το ματς με τον ΠΑΟΚ, «μάλλον οι παίκτες μου έμειναν από ενέργεια».

ΤΟ ΧΑΪ ΛΑΪΤ: Οι μεγάλες νίκες και μάλιστα συνεχόμενες, εντός έδρας, επί  της Καβάλας και του ΠΑΟΚ. Ο ΚΑΟΔ συνέτριψε την Ένωση με 81-58 και τον «Δικέφαλο» με 93-72, δείχνοντας από νωρίς ότι οι στόχοι του δεν περιορίζονται στην παραμονή.

Η «ΜΑΥΡΗ» ΣΤΙΓΜΗ: Η πιο βαριά ήττα της σεζόν ήρθε από τον ΑΓΟΡ στην τελευταία αγωνιστική (98-67), η πιο επίπονη όμως από τον Κολοσσό, στη Δράμα (82-83). Αν ο ΚΑΟΔ κέρδισε αυτό το ματς, θα έβλεπε πιο ψηλά.

Ο MVP: Ο Κώστας Χαραλαμπίδης ήταν η πιο ηχηρή μεταγραφή του ΚΑΟΔ και το απέδειξε και στο παρκέ. Ο 35χρονος γκαρντ ήταν ο μπροστάρης στην πορεία της ομάδας του και καθοριστικός σε σημαντικές νίκες. Μέτρησε 15.6 πόντους, 2.6 ριμπάουντ και 4.3 ασίστ.

Γράφτηκε από  Αντώνης Γκάτζιος