27 Απρ 2012

ΑΣ ΜΙΛΗΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗ ΔΡΑΜΑ - Πλάνο διεκδίκησης

Μεριά από τα προβλήματα που μπορούμε να διεκδικήσουμε τη λύση τους από την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αφορούν το νομό Δράμας, θα μπορούσαν να είναι τα παρακάτω.


Ήδη έχω αναφερθεί πρόσφατα πως πρώτα πρέπει να ολοκληρωθούν τα σταματημένα έργο από το ΠΑΣΟΚ στο νομό. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να υπάρχει ένα πλάνο διεκδίκησης και για άλλα ζητήματα. Η πρόταση μου στηρίζεται και σε ψηφισμένο από τη βουλή νομοθετικό πλαίσιο.

- ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Τουριστική κατοικία στο Νομό Δράμας. Το έργο αυτό μπορεί να συνδυαστεί με την ανάπτυξη του Χιονοδρομικού Κέντρου Φαλακρού και την αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Δράμας (Δάσος Καράντερε - Δάσος Ελατιάς - Σπήλαιο Μααρά - Θρησκευτικός Τουρισμός).

Αξιοποίηση Ιαματικών Πηγών Θερμιών Παρανεστίου.

- ΑΝΑΠΤΥΞΗ

Οριοθέτηση και κήρυξη σε περιοχή του Νομού Δράμας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης με ιδιαίτερα αναπτυξιακά και φορολογικά κίνητρα, χωρίς καταστρατήγηση των εργασιακών δικαιωμάτων.

- ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ

Υλοποίηση απόφασης προηγούμενης κυβέρνησης Νέας Δημοκρατίας για λειτουργία ΤΕΙ Βιοτεχνολογίας (υπάρχει ήδη υπογεγραμμένο Προεδρικό Διάταγμα από το 2009), επαναλειτουργία του ΤΕΙ Οινολογίας, που κατήργησε το ΠΑΣΟΚ.

Ίδρυση και λειτουργία σχολής ΑΕΙ Εφαρμοσμένης Πληροφορικής (υπάρχει ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης από το 2009).

- ΥΓΕΙΑ

Κατασκευή και λειτουργία ογκολογικού νοσοκομείου στη Δράμα που θα καλύψει και όλες τις ανάγκες της περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. Αναβάθμιση Νοσοκομείου Δράμας και κέντρων υγείας

- ΟΔΙΚΑ - ΜΕΤΑΦΟΡΕΣ

Δημοπράτηση κατασκευής οδικού άξονα Δράμα - Αμφίπολη (υπάρχει σχετική μελέτη την οποία προκήρυξη η προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας).

- Οδικός άξονας Δράμα - Νευροκόπι - Τελωνείο Εξοχής Βουλγαρικά Σύνορα.

- ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΦΥΣΙΚΟΥ ΑΕΡΙΟΥ-ΑΓΡΟΤΙΚΑ στο Νομό Δράμας και ιδιαίτερα στην περιοχή Κάτω Νευροκοπίου και Παρανεστίου (το φυσικό αέριο υπάρχει στη Δράμα από την προηγούμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας).Με το έργο αυτό οι αγρότες μας θα μπορούν να λειτουργήσουν θερμοκήπια για τις καλλιέργειες με μειωμένο κόστος παραγωγή

Οι πολίτες του νομού Δράμας δικαιούνται να ξέρουν τι θα διεκδικήσουμε μετά τις εκλογές. Τα προβλήματα είναι πολλά. Αυτό δε σημαίνει πως δεν πρέπει να αξιοποιήσουμε χρήματα του ΕΣΠΑ και για το νομό Δράμας.


Τζίμας Μαργαρίτης
Βουλευτής Ν. Δράμας