20 Φεβ 2012

Καρναβάλι Ξάνθης 2012 : Τα άρματα της παρέλασης!


Τέσσερα καινούρια άρματα που σατιρίζουν τους Έλληνες πολιτικούς θα αποκτήσει το φετινό Καρναβάλι της Ξάνθης.

Τα άρματα εμπνέονται από την πολιτική σκηνή αποδίδοντας τη ζωή του τσίρκου. Έτσι, θα παρελάσει ο …Παπαδήμιος εν είδη κλόουν που θα περιστοιχίζεται από διάφορα πολύχρωμα γουρουνάκια της βουλής για να μην έχει κανένας παράπονο!

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποδίδεται ως ελέφαντας με φόντο το τσίρκο της χώρας σε άλλο άρμα, το διαμάντι της ελληνικής πολιτικής όπως αναφέρουν οι εμπνευστές των αρμάτων!

Η Άννα Διαμαντοπούλου θα φωτοτυπεί με τα οπίσθιά της τα βιβλία του οργανισμού εκδόσεων που καθυστέρησαν, ενώ σε άλλο άρμα η Γερμανίδα καγκελάριος Μέρκελ προσπαθεί να δαμάσει και να κατευθύνει τα λιοντάρια του τσίρκο ενώ οι θεατές χειροκροτούν!

Αλλαγές και μετατροπές θα γίνουν και σε υπάρχοντα άρματα παρελθόντων ετών όπως στον Θεό Διόνυσο, στο άρμα της βασίλισσας, με στόχο να υπάρξει ανανέωση και να εμπλουτιστεί η παρέλαση.

Φέτος, την Μεγάλη Καρναβαλική Παρέλαση θα πλαισιώνουν οι Κόκκινες μαζορέτες Stell Rosse από την Κέρκυρα. Άρματα και χιλιάδες καρναβαλιστές θα ξεχυθούν στους δρόμους της πόλης, με χρώματα και μουσικές να συνοδεύουν την Βασίλισσα του Καρναβαλιού Εμινέ Γεσίρ.

Με τη λήξη της παρέλασης ξεκινάει ένα μεγάλο πάρτι στο πάρκο απέναντι από το γήπεδο, με τη συμμετοχή όχι μόνο των Καρναβαλιστών αλλά και του κόσμου. Μουσική, πυροτεχνήματα, άφθονο κρασί, χορός και κέφι...στην Ξάνθη! Την πόλη - βασίλισσα του καρναβαλιού με τα χίλια χρώματα!


Kαρναβάλι Ξάνθης 2012, drama-tika.blogspot.com