18 Ιαν 2012

Το Φαλακρό έχει όλες τις προϋποθέσεις να αποτελέσει ένα μοναδικό τουριστικό θέρετρο! Αποκλειστική συνέντευξη στο drama-tika, του Διευθύνοντα Συμβούλου κ. Παπαδόπουλου


Το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού δείχνει να κερδίζει το στοίχημα του φετινού χειμώνα, αφού 2 χρόνια μετά την τελευταία φορά που ήταν ανοικτό, το επισκέφτηκαν χιλιάδες φίλοι του χιονιού, πάνω από 15.000 κατά την εορταστική περίοδο!

Το drama-tika.blogspot στην προσπάθεια ενημέρωσης των συμπολιτών μας, συζήτησε διαδικτυακά με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της «ΦΑΛΑΚΡΟ Α.Ε.» και περιφερειακό σύμβουλο της περιφερειακής ενότητας Δράμας, κ. Στέλιο Παπαδόπουλο.

D: Η περίοδος των εορτών τελείωσε και οι καιρικές συνθήκες βοήθησαν πολλούς από εμάς να επισκεφτούμε το Χ. Κ. Φαλακρού. Πόσο ευχαριστημένος είστε από την επισκεψιμότητα αυτών των ημερών?

Σ.Π.: Όπως έχω πει και παλαιότερα το σημαντικό ήταν "να ανάψει η λάμπα ξανά στο Φαλακρό". Αυτό το πετύχαμε και νομίζω ότι είναι μια πολύ σημαντική επιτυχία για ολόκληρο το νομό, αλλά και γενικότερα για την Περιφέρειά μας.

Σε μία εποχή που οι επιχειρήσεις κλείνουν η μία μετά την άλλη εμείς καταφέραμε να ξαναζωντανέψουμε ένα κέντρο που -το πιστεύω- μπορεί να αποτελέσει πόλο έλξης για μεγάλο αριθμό επισκεπτών. 

Πρέπει να πω ότι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την προσέλευση του κόσμου. Στις ημέρες των γιορτών περισσότεροι από 15.000 άνθρωποι επισκέφτηκαν το Κέντρο. Είναι ένα πολύ ενθαρρυντικό βήμα για τη συνέχεια.


D: Σε πρόσφατη συνέντευξή σας σε άλλο ενημερωτικό μέσο, αναφερθήκατε στη νέα εποχή που θα ακολουθήσει για το χιονοδρομικό κέντρο του Φαλακρού. Τι θα πρέπει να περιμένουμε οι φίλοι του χιονοδρομικού κέντρου από αυτή τη νέα εποχή?

Σ.Π.: Όπως ακριβώς το διατυπώσατε. Να περιμένουμε. Χρειάζεται υπομονή για να ξαναγίνει το Φαλακρό το κορυφαίο χιονοδρομικό κέντρο της Βόρειας Ελλάδας.

Η απαξίωση των προηγούμενων χρόνων έχει λειτουργήσει σωρρευτικά για τα προβλήματα και μόνο χάρη στο πείσμα και την επιμονή της διοίκησης και των εργαζομένων λειτουργεί και πάλι, αλλά και στην αμέριστη συμπαράσταση της Περιφέρειας και ιδιαίτερα του Περιφερειάρχη, του Άρη Γιαννακίδη.

Δε θέλω να πω περισσότερα για το μέλλον αυτή τη στιγμή, καθώς βασική μας προτεραιότητα είναι τώρα να εξασφαλίσουμε τη σωστή λειτουργία του Κέντρου μας.

Κάθε μέρα δίνουμε πραγματική μάχη με αντίξοες καιρικές συνθήκες και στόχος είναι να μη χάνονται ημέρες που στερούν τη διασκέδαση στον κόσμο, αλλά και έσοδα στο κέντρο.

Όμως, θέλω να διαβεβαιώσω τον κόσμο ότι ο σχεδιασμός που γίνεται έχει πραγματικά μακροχρόνιο ορίζοντα και κινείται με βάση το μέλλον και την εξασφάλιση της καλύτερης δυνατής λύσης ώστε το βουνό μας να παραμείνει ανοιχτό και να λειτουργεί σαν ένα πρότυπο χιονοδρομικό κέντρο.


D: Κάθε πότε θα μπορούν οι φίλοι του σκι να επισκέπτονται τις πίστες του Φαλακρού από εδώ και στο εξής?

Σ.Π.: Κάθε Πέμπτη με Κυριακή, αλλά πάντα να επισκέπτονται την ιστοσελίδα μας και τη σελίδα μας στο facebook πριν ξεκινήσουν για να ενημερώνονται για τον καιρό και την κατάσταση στο δρόμο. Πάνω από όλα είναι η ασφάλεια.


D: Τα χιονοδρομικά κέντρα της Ευρώπης προσελκύουν χιλιάδες τουριστών με θετικά αποτελέσματα στην τοπική και εθνική οικονομία. Θα μπορούσε το Φαλακρό να αποτελέσει ένα τέτοιο τουριστικό θέρετρο?

Σ.Π.: Οι δυνατότητες του Φαλακρού είναι πραγματικά απεριόριστες. Δε μου αρέσει να το συγκρίνω ούτε με άλλα ευρωπαϊκά ούτε με ελληνικά κέντρα, γιατί κάθε τόπος έχει την ομορφιά του.

Ωστόσο το Φαλακρό έχει τη δυνατότητα να εξελιχθεί σε πραγματικό πόλο έλξης για την ευρύτερη περιοχή. Να συμβάλλει ουσιαστικά στην αξιοποίηση του ορεινού όγκου της Δράμας, να συνδυάσει τουριστικές δραστηριότητες 12 μηνών το χρόνο και να αναδείξει το μαγευτικό δραμινό τοπίο από το Νέστο και το παρθένο δάσος, μέχρι τον Αγγίτη και την πόλη της Δράμας.

Ναι, πιστεύω ότι το Φαλακρό έχει όλες τις προϋποθέσεις - εφόσον συμπληρωθούν και αναβαθμιστούν κάποιες υποδομές του - να αποτελέσει ένα τουριστικό θέρετρο μοναδικό για τα δεδομένα της περιφέρειάς μας.



Ορισμένες από τις φωτογραφίες είναι από το επίσημο site του χιονοδρομικού κέντρου.


Το drama-tika.blogspot.com ευχαριστεί θερμά τον κ. Παπαδόπουλο για τις χρήσιμες και ενδιαφέρουσες απαντήσεις στα ερωτήματα που του θέσαμε και επιφυλάσσεται να πραγματοποιήσει σύντομα και άλλες ενδιαφέρουσες διαδικτυακές συνεντεύξεις που αφορούν το νομό Δράμας και την Περιφέρεια της Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης!


Σχετικά άρθρα του drama-tika για το φαλακρό:






Αφιερώματα του ιστοτόπου μας στις φυσικές ομορφιές του νομού Δράμας και της Περιφέρειας ΑΜ-Θ, εδώ: