18 Ιαν 2012

Δόξα Δράμας: Κρίμα…όλη η… Δόξα στον Κατσουράνη!

Με ένα γκολ του Κώστα Κατσουράνη στο 88’, ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε τον σκόπελο της αξιόμαχης Δόξας Δράμας στο ΟΑΚΑ (1-0) αφού πρώτα άγχωσε κόσμο και Ζεσουάλδο Φερέιρα. Κατώτεροι των προσδοκιών οι «πράσινοι», τα χρειάστηκαν για τα καλά μέχρι να βρεθεί φως στο τούνελ.

Όποιος περίμενε ότι ο Παναθηναϊκός θα είχε εύκολο έργο και θα έκανε έναν υγιεινό περίπατο με αντίπαλο τη Δόξα Δράμας, διαψεύστηκε παταγωδώς. Αντιθέτως, ο Ζεσουάλδο Φερέιρα, ο οποίος φώναζε εδώ και μέρες ότι το ματς κρύβει παγίδες, δικαιώθηκε. Ευτυχώς γι αυτόν, όχι ολοκληρωτικά…

Αρκετές αλλαγές είχε στις επιλογές της βασικής ενδεκάδας και πάλι ο Ζεσουάλδο Φερέιρα που επέλεξε ένα πιο επιθετικό σχήμα από αυτό στα Γιάννινα. Κάτω από τα δοκάρια επέλεξε και πάλι τον Καρνέζη με τους Μαρίνο, Σπυρόπουλο στα άκρα και τους Μπίεσμιρ, Κατσουράνη στο κέντρο της άμυνας. Αμυντικά χαφ οι Βιτόλο με τον Κλέιτον, τους Ζέκα και Κουίνσι στα άκρα ενώ ο Λέτο ήταν στο άξονα και δίπλα από τον προωθημένο Τοτσέ.

Στην αντίπερα όχθη, με τρεις αλλαγές σε σχέση με το ματς στην Κρήτη απέναντι στον ΟΦΗ παρουσιάστηκε η Δόξα Δράμας στο ΟΑΚΑ και σύστημα 4-4-1-1.

Συγκεκριμένα, εκτός έμειναν οι Κατσικογιάννης, Λίμα και Αραβίδης και την θέση τους πήραν οι Σοϊλέδης, Ουέλινγκτον και Μπριλλάκης με την πρόθεση των Δραμινών να έχουν ενισχυμένο κέντρο για να μην δίνουν χώρο στους αντιπάλους τους.

Οι «πράσινοι» μπήκαν πολύ ορεξάτοι στον αγωνιστικό χώρο σε μια προσπάθεια να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ που θα τους απάλλασσε από το άγχος. Και έφτασαν μια ανάσα από την επίτευξή του μόλις στο 8’. Ο Κουίνσι έβγαλε τον Τοτσέ τετ α τετ με τον Σέρεμετ, αλλά ο Ισπανός επιθετικός διεύρυνε το σερί των χαμένων ευκαιριών του.

Δύο κλασσικές είχε χάσει κόντρα στον Πανιώνιο στο Κύπελλο, άλλες τρεις στα Γιάννινα και με αυτή στο σημερινό παιχνίδι έφτασε τις έξι. Το χειρότερο είναι ότι στην προκειμένη περίπτωση είχε την επιλογή να πασάρει στον Λέτο και να σιγουρέψει το γκολ, προτίμησε όμως να τελειώσει μόνος του τη φάση σημαδεύοντας τελικά τον γκολκίπερ των φιλοξενούμενων.

Από τη φάση αυτή και έπειτα, ο Παναθηναϊκός δεν απείλησε ξανά τη Δόξα μέχρι και τις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, όταν ο Κλέιτον επιχείρησε σουτ από ευνοϊκή θέση, το οποίο ήταν όμως αδύναμο και εξουδετερώθηκε με ευκολία από τον Σέρεμετ. Διάθεση υπήρχε, κινήσεις στον χώρο και εναλλαγές των παικτών που αγωνίζονταν από τη μέση και μπροστά γίνονταν, αλλά η καλά στημένη στον αγωνιστικό χώρο Δόξα, έβρισκε τον τρόπο να κρατά τους αντιπάλους μακριά από την περιοχή της. Παρόλο που δεν έπαιξε αντιποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Μάκη Κατσαβάκη προσπάθησε να κάνει το παιχνίδι της και παρότι δεν δημιούργησε κάποια σημαντική ευκαιρία, έδειξε ότι τουλάχιστον έχει βρει έναν ρυθμό και ακολουθεί ένα πλάνο. Με αυτά και με αυτά, τα φίδια άρχισαν να ζώνουν τον Φερέιρα και τους οπαδούς του Παναθηναϊκού που αψήφησαν το κρύο και θέλησαν να σταθούν στο πλευρό της ομάδας τους.

Αίμα, δάκρυα κι ιδρώτας

Αναγκασμένος να αυξήσει την πίεσή του για να μην βρεθεί προ δυσάρεστης εκπλήξεως, ο Παναθηναϊκός μπήκε φουριόζος στην επανάληψη και από το ξεκίνημα έκλεισε τη Δόξα στα καρέ της. Ο Κουίνσι νικήθηκε από τον Σέρεμετ στο 54’ και στην εξέλιξη της φάσης ο Κλέιτον σούταρε πάνω από τα δοκάρια, ενώ πέντε λεπτά αργότερα, το βολέ του Κατσουράνη πέρασε λίγο άουτ. Ο Ζέκα δεν μπόρεσε να βρει δίχτυα στο 62’ αν και ο Λέτο τον έβγαλε φάτσα με τον Σέρεμετ (νικητής και πάλι ο γκολκίπερ των Μαυραετών) κι ο Φερέιρα στριφογυρνούσε νευρικός στον πάγκο.

Ο Πορτογάλος  προπονητής πέρασε στο ματς τους Μαυρία και Καραγκούνη στο 68’ αντί των Μαρίνου και Κουίνσι, ενώ τέσσερα λεπτά αργότερα έριξε στη μάχη και τον Πετρόπουλο στη θέση του Τοτσέ. Ο υποτιθέμενος περίπατος μετατράπηκε σε αγχωτικό τελευταίο τέταρτο κι η Δόξα φλέρταρε με μία ακόμα «κηδεία» με θύμα τον τρίτο εκπρόσωπο του τέως ΠΟΚ.

Όσο κι αν περιφερόταν γύρω από και μέσα στην περιοχή των φιλοξενούμενων, ο Παναθηναϊκός δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία, πόσω μάλλον να βρει δίχτυα.

Ο Γόρδιος δεσμός λύθηκε τελικά από στημένη φάση. Δύο λεπτά πριν τη συμπλήρωση των 90’ ο Λέτο εκτέλεσε κόρνερ από δεξιά. Έπειτα από προσωρινό διώξιμο των αμυντικών, η μπάλα έφτασε στον Μαυρία, το σουτ του οποίου απέκρουσε ασταθώς ο Σέρεμετ.

Ο Κατσουράνης βρέθηκε στη θέση που έπρεπε και χωρίς να χάσει χρόνο πλάσαρε με τη μία, βλέποντας με ανακούφιση τη μπάλα να αναπαύεται στα αντίπαλα δίχτυα. Κι από εκεί που το «τριφύλλι» κόντευε να μαραθεί, άνθισε και μείωσε τη διαφορά από τον Ολυμπιακό στον έναν βαθμό, έχοντας όμως και ματς λιγότερο (με αντίπαλο τον Λεβαδειακό).

Έτσι όπως εξελίχθηκε το παιχνίδι, ο Παναθηναϊκός αποκόμισε μόνο κέρδη. Διότι και τους βαθμούς που χρειαζόταν πήρε, αλλά και ένα πολύ καλό μάθημα. Ότι αφενός θα πρέπει να βελτιώσει άμεσα την αγωνιστική του εικόνα, αφετέρου ότι θα χρειαστεί να φτύσει «αίμα» για να κατακτήσει το πρωτάθλημα, καθώς εύκολοι αντίπαλοι και δεδομένοι βαθμοί δεν υπάρχουν.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Ολυμπιακό στάδιο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Μήτσιος Χρήστος (Ηπείρου) / Φραγκιαδάκης Λεωνίδας (Δωδ/νήσου), Γρεβένης Αλέξανδρος (Χαλκιδικής) .

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Καλογερόπουλος Χαράλαμπος (Αθηνών) / Μαυρόπουλος Παναγιώτης (Μακεδονίας).

Καιρός: Αίθριος

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Μαρίνος (68' Μαυρίας), Κατσουράνης, Μπίεσμιρ, Σπυρόπουλος, Ζέκα, Βιτόλο, Κλέιτον, Λέτο, Τοτσέ (71' Πετρόπουλος), Κουίνσι (68' Καραγκούνης).

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Βέρτζος (79' λ.τρ. Γελαδάρης), Τριποτσέρης, Βάντερσον, Λεάντρο, Ρούτσης, Μπριλλάκης, Σικαλιάς, Ψυχογιός,, Ουέλινγκτον (70' Αραβίδης), Σοϊλέδης.

Σκόρερ: 88' Κατσουράνης / -

Κίτρινες: Κατσουράνης (23'), Κλέιτον (60'), Βιτόλο (76') / Βέρτζος (37'), Ψυχογιός (44'), Μπριλλάκης (50'), Τριποτσέρης (90').

Το φιλμ του αγώνα

1' Σουτ του Λέτο χωρίς ιδιαίτερη δύναμη από το ύψος της μεγάλης περιοχής μπλόκαρε ο Σέρεμετ.

8' Κάθετη στο κενό χώρο του Κουίνσι στον Τοτσέ αλλά το πλασέ του σταμάτησε με τα πόδια ο πορτιέρο της Δόξας.

11' Κάθετη του Κλέιτον στον Τοτσέ που έβγαινε πάλι μόνος με τον αντίπαλο πορτιέρο αλλά υποδείχθηκε λανθασμένα οφ σάιντ.

 23' Κίτρινη κάρτα στον Κατσουράνη για μαρκάρισμα στον Ουέλινγκτον.

34' Νέα λανθασμένη απόφαση του βοηθού Φραγκιαδάκη, αφού σταμάτησε τον Κουίνσι μετά την πάσα του Κλέιτον στο τετ α τετ που βγήκε με τον Σέρεμετ.

37' Κίτρινη κάρτα στον Βέρτζο για επικίνδυνο μαρκάρισμα στον Ζέκα.

44' Κίτρινη κάρτα στον Ψυχογιό για μαρκάρισμα στον Μαρίνο.

45' Τοτσέ πάσα σε Κλέιτον σουτ πάνω στον Σέρεμετ που διατήρησε το μηδέν για την εστία του.

50' Κίτρινη κάρτα στον Μπριλλάκη για "φράγμα" στον Μαρίνο.

52' Νέα λανθασμένη υπόδειξη του πρώτου επόπτη εις βάρος της Δόξας αυτή την φορά αφού σταμάτησε τον Βάντερσον να καλύπτεται από δύο αμυντικούς του Παναθηναϊκού.

54' Κουίνσι σουτ απέκρουσε ο Σέρεμετ και πριν ο Τοτσέ πλασάρει σε κενή εστία ο Τριποτσέρης με προβολή απομάκρυνε σε κόρνερ, στην εξέλιξη του οποίο ο Κλέιτον βρέθηκε σε θέση βολής αλλά πλάσαρε άουτ.

56' Γυριστό σουτ του Κατσουράνη μετά από κόρνερ του Λέτο αλλά ο πορτιέρο της Δόξας μπλόκαρε εντυπωσιακά.

57' Σέντρα του Μαρίνου ο Τριποτσέρης πριν τον Τοτσέ θα απομακρύνει με τάκλιν σωτήρια για την ομάδα του.

59' Κατσουράνης σουτ έξω από την περιοχή μετά την πάσα του Κουίνσι η μπάλα μόλις άουτ.

60' Κίτρινη κάρτα στον Κλέιτον για προβολή στον Σικαλιά.

62' Πάσα ψιλοκρεμαστή του Λέτο στον προωθημένο Ζέκα εκείνος έκανε το σουτ αλλά ο Σέρεμετ μπλόκαρε.

68' Διπλή αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Μαυρία αντί του Μαρίνου και τον Καραγκούνη αντί του Κουίνσι.

70' Αλλαγή για την Δόξα Δράμας με τον Αραβίδη να αντικαθιστά τον Ουέλινγκτον.

71' Τρίτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό, με τον Πετρόπουλο αντί του Τοτσέ.

76' Κίτρινη κάρτα στον Βιτόλο για μαρκάρισμα στον Αραβίδη.

84' Σουτ του Κλέιτον μπλόκαρε ο πορτιέρο της Δόξας στην γωνία του.

85' Κίτρινη κάρτα στον Σέρεμετ για καθυστέρηση.

88' ΓΚΟΛ 1-0 Μετά από κόρνερ η μπάλα έφτασε στον Μαυρία που σούταρε ο Σέρεμετ και πάλι μπλόκαρε αλλά στην επαναφορά ο Κατσουράνης με δυνατό σουτ νίκησε τον πορτιέρο της Δράμας.

90' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη για φάουλ στον Καραγκούνη.

Νέα και Ειδήσεις της Δόξας Δράμας, drama-tika.blogspot.com

Πηγή: sport24.gr, onsports.gr