19 Ιαν 2012

Δήμος Δράμας : Σημαντικές οικονομίες κλίμακος με την χρήση του φυσικού αερίου

Σημαντικές οικονομίες κλίμακος πετυχαίνει ο Δήμος Δράμας με την χρήση του φυσικού αερίου και την ένταξη του σε χρηματοδοτικά Ευρωπαϊκά Προγράμματα

Στις 16.00 το απόγευμα της Δευτέρας πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου της Δράμας η πρώτη συνεδρίαση του οργάνου εντός του 2012, κατά την διάρκεια της οποίας έγινε κοπή της καθιερωμένης Βασιλόπιτας και ακολούθησε  συζήτηση στα έκτακτα και τα προ ημερησίας θέματα της συνεδρίασης. 


Σημαντικό θέμα στην ίδια συνεδρίαση ήταν η έγκριση σύμβασης πώλησης φυσικού αερίου στο Δήμο Δράμας  για το Δημοτικό Γυμναστήριο Αθλοπαιδιών Δήμου Δράμας  (Κλειστό Γυμναστήριο – Κολυμβητήριο) . Θέμα για το οποίο υπάρχει άψογη συνεργασία του Δήμου Δράμας με την ΔΕΠΑ και γίνονται ενέργειες προκειμένου μετά τα Δημοτικά κτίρια να προχωρήσει η διάθεση του Φυσικού Αερίου και στην οικιακή κατανάλωση. Παράλληλα πέρασε το θέμα των απολογιστικών στοιχείων του τέταρτου τριμήνου του Δήμου Δράμας για τα οποία υπήρξε η διαπίστωση ότι κινήθηκαν στα όρια και τους στόχους που είχαν τεθεί από τον Δήμο Δράμας.

Ιδιαίτερα στον τομέα των εσόδων υπήρξε υψηλή αύξηση σε ορισμένους τομείς και αυτό σε συνδυασμό με τις προσπάθειες που καταβάλλονται για ένταξη σε χρηματοδοτικά προγράμματα  ώστε να μην επιβαρυνθεί οικονομικά ο Δήμος καθιστά τις οικονομικές προοπτικές που διαμορφώνονται ιδιαίτερα ελπιδοφόρες. Στο τμήμα των εξόδων διαπιστώθηκε γενικότερα σημαντική εξισορρόπηση  γεγονός που συνέτεινε και στην δημιουργία ενός σημαντικού χρηματικού υπολοίπου ενδεικτικό της άψογης οικονομικής διαχείρισης. 

Στην συνεδρίαση της Δευτέρας συζητήθηκε και η αποδοχή έγκρισης του έργου με τίτλο «Σύστημα ανοικτής πλατφόρμας παρακολούθησης των αστικών οικοσυστημάτων » I – SCOPE. Πρόκειται για πρόγραμμα που θα δημιουργήσει σημαντικά οφέλη σε ευαίσθητες κοινωνικά ομάδες όπως οι ηλικιωμένοι και αποτελεί την πρώτη απευθείας συμμετοχή του Δήμου Δράμας σε Ευρωπαικό χρηματοδοτικό πρόγραμμα. 

Το ίδιο πρόγραμμα θα παρέχει σημαντικές πληροφορίες σε ενδιαφέροντα περιβαλλοντικά ζητήματα και παράλληλα επιτυγχάνει μεγάλη εξοικονόμηση πόρων σε ότι αφορά τα έξοδα για τις αμοιβές των Ειδικών Συμβούλων. Μέσω του προγράμματος εξασφαλίζεται η χρηματοδότηση της μισθοδοσίας των Ειδικών Συμβούλων σχεδόν στο σύνολό της με αποτέλεσμα να υπάρχει μηδενική οικονομική επιβάρυνση για τον Δήμο. Αξίζει μάλιστα να σημειωθεί ότι από 1ης Ιανουαρίου  του 2011 είχε ήδη μειωθεί το συνολικό κονδύλιο για τις ίδιες αμοιβές σε ποσοστό της τάξης του 50% σε σχέση με το 2010.