29 Ιαν 2012

Δόξα Δράμας: Κυνήγησε την δόξα αλλά δε μπόρεσε!


Μια ακόμα αγχωτική και δύσκολη νίκη πήρε ο Παναθηναϊκός επί της Δόξας Δράμας με το "γνώριμο" 1-0. 
Σκόρερ της αναμέτρησης ο Τοτσέ στο 58' με το "τριφύλλι" να στέλνει και πάλι την διαφορά στο +5 από τον Ολυμπιακό.

Ανασκόπηση αγώνα:

Με δύο αλλαγές σε σχέση με το προηγούμενο νικηφόρο παιχνίδι με τον Αστέρα Τρίπολης εμφανίστηκε η Δόξα Δράμας, αφού Ψυχογιός και Λεάντρο ήταν εκτός ενδεκάδας με τους Σικαλιά και Κυβελίδη να τους αντικαθιστούν. Ο Μάκης Κατσαβάκης  είχε σχήμα 4-5-1 καθώς ήθελε ενισχυμένο κέντρο με τους Αμπουμπακάρι, Λίμα και Παπαδόπουλο σε ελεύθερο ρόλο να δίνει βοήθειες σε άμυνα και επίθεση.

Από την άλλη πλευρά ο Ζεσουάλδο Φερέιρα παρέταξε τον Παναθηναϊκό με 4-2-3-1, τον Μπίεσμιρ να επιστρέφει στο πλευρό Σαριέγκι και τον Ιωαννίδη να είναι ο αντικαταστάτης του τιμωρημένου Σπυρόπουλου. Ο Κατσουράνης μετατοπίστηκε και πάλι δίπλα στον Σιμάο, με τον Ζέκα δεξί χαφ, τον Κουίνσι αριστερά και τον Κλέιτον σε ρόλο οργανωτή και πίσω από τον Τοτσέ.

Με μια λάθος υπόδειξη από τον βοηθό του Δασκαλόπουλο, Δημητριάδη ξεκίνησε το ματς, όταν στο 4' μετά την κάθετη πάσα του Κατσουράνη, ο Τοτσέ με πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά υποδείχθηκε οφ σάιντ, λανθασμένα όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή της μπάλα και την άλλαζαν συνεχώς χωρίς ωστόσο να έχουν βρει διαδρόμους προς την αντίπαλη άμυνα. Το πρώτο 20λεπτο ολοκληρώθηκε με τον Παπαδόπουλο να κάνει μια εντυπωσιακή πάσα προς τον Κυβελίδη αλλά την ώρα που πήγε να πλασάρει ο Καρνέζης είχε καταλάβει την κίνησή του βγήκε από την εστία του και έκοψε την μπάλα μέσα στην περιοχή.

Ο τεχνικός του "τριφυλλιού" μετά το 20λεπτο είχε σηκωθεί από τον πάγκο του και έκανε συστάσεις σε Τοτσέ να σταματάει και να μοιράζει την μπάλα στα πλάγια αλλά και από τους παίκτες του να πιέζουν πιο ψηλά. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ στο 36'  όταν μετά την σέντρα του Βύντρα, ο Ζέκα με κεφαλιά πάσα βρήκε τον Κλέιτον αλλά το πλασέ του σταμάτησε στον Σικαλιά με τον Έλληνα αμυντικό να απομακρύνει και στη συνέχεια.

Οι γηπεδούχοι είχαν κλείσει κάθε διάδρομο στους αντιπάλους τους που δυσκολεύονταν να απειλήσουν την εστία του Σέρεμετ και έκαναν και συχνά το εύκολο λάθος στην εναλλαγή πασών στην μεσαία γραμμή. Οι δυο τελευταίες φάσεις του αγώνα έγιναν στο τελευταίο δίλεπτο του πρώτου μέρος.

Ο Παναθηναϊκός στο 43'  απείλησε όταν μετά την σέντρα του Κλέιτον στην άλλη άκρη για τον Βύντρα, ο διεθνής αμυντικός σούταρε απευθείας από πλάγια θέση στέλνοντας άουτ την μπάλα. Ένα λεπτό αργότερα (44') ο Αραβίδης έκανε την ατομική ενέργεια και το σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.

Με δύο αλλαγές στα πλάνα του ξεκίνησε η Δόξα Δράμας το δεύτερο ημίχρονο με τους Σοϊλέδης και Βάντερσον να αντικαθιστούν τους Αμπουμπακάρι και Κυβελίδη με τον Κατσαβάκη να ενισχύσει τα επιεθτικά του άκρα και να μετατρέπει σε 4-4-2 το σύστημα των "μαυραετών".

Το πρώτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στην επανάληψη με του φιλοξενούμενους να έχουν έτνονο πρόβλημα στο να δημιουργήσουν παιχνίδι και με άναρχο τρόπο προσπαθούσαν να απειλήσουν. Για τον λόγο αυτό ο Φερέιρα ετοίμαζε να "ρίξει" στο ματς τον Μαυρία για να τονίσει τα άκρα του ωστόσο ο Πορτογάλος αναθεώρησε λίγο πριν την πραγματοποιήσει αφού η ομάδα του άνοιξε το σκορ.

Ηταν το 58' όταν ο Κουίνσι από δεξιά πραγματοποίησε την σέντρα, ο Κατσουράνης δεν μπόρεσε να πλασάρει στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος Τοτσέ με πλασέ μέσα από την μικρή περιοχή άνοιξε το σκορ για την ομάδα του με τον Ισπανό να πετυχαίνει το τρίτο του γκολ στην Σούπερ Λίγκα.

Το γκολ αυτό των φιλοξενούμενων άλλαξε άμεσα και την εικόνα του αγώνα με τους παίκτες του Κατσαβάκη να ανεβαίνουν αναγκαστικά σε χώρο για να πιέσουν και τους αντιπάλους τους υπομονετικά να περιμένουν πιο πίσω και έτοιμοι να εκμεταλλευτούν μια πιθανή αντεπίθεση.

Ο χρόνος κυλούσε και οι δύο τεχνικοί στην σκακιέρα του ματς έκαναν τις κινήσεις τους για να βοηθήσουν τις ομάδες τους με τον Κατσαβάκη να βάζει τον Κάπελ και τον Φερέιρα τον Μαρίνο στην θέση του τραυματία Ζέκα. Οι γηπεδούχοι αν και είχαν ανεβάσει την απόδοσή τους δεν μπορούσαν να φτάσουν στην αντίπαλη εστία κάτι που έκανε ο Παναθηναϊκός χάνοντας μια μεγάλη ευκαιρία να "κλειδώσει" το ματς.

Στο 73' ο Κουίνσι βγήκε από δεξιά μπήκε στην περιοχή και πάσαρε στον Τοτσέ ο οποίος μόνος με την εστία πλάσαρε πάνω από αυτή χάνοντας μια κλασική φάση να "τελειώσει" το ματς.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, το μοναδικό σημαντικό γεγονός ήταν η επιστροφή του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλου μετά από τον περασμένο Μάϊο, και τον τραυματισμό του στην προετοιμασία του "τριφυλλιού".

Αγωνιστικά, οι φιλοξενούμενοι διατήρησαν τον έλεγχο του αγώνα και οι παίκτες του Κατσαβάκη επιχείρησαν μόνο με μακρινά σουτ να απειλήσουν χωρίς ωστόσο επιτυχία.

Το κλειδί της αναμέτρησης

Η επιστροφή ενός Έλληνα μέσου που είχε να αγωνιστεί στα γήπεδα από τις 25 Μαίου του 2011, του Λάζαρου Χριστοδουλόπουλο φορώντας το νούμερο 10 στην πλάτη.

Το φιλμ του αγώνα

4' Κάθετη πάσα του Κατσουράνη στον Τοτσέ που πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα αλλά υποδείχθηκε οφ σάιντ, λανθασμένα όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός.

20' Παπαδόπουλος εντυπωσιακή πάσα σε Κυβελίδη αλλά την ώρα που πήγε να πλασάρει ο Καρνέζης βγήκε και έκοψε την μπάλα.

36' Σέντρα Βύντρα κεφαλιά πάσα του Ζέκα στον Κλέιτον το πλασέ του σταμάτησε στον Σικαλιά με τον Έλληνα αμυντικό να απομακρύνει και στη συνέχεια.

43' Σέντρα του Κλέιτον στην άλλη άκρη για τον Βύντρα χωρίς καλή ισορροπία σούταρε απευθείας στέλνοντας άουτ την μπάλα.

44' Αραβίδης ατομική ενέργεια και σουτ έξω από την περιοχή αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε την μπάλα.

46' Δύο αλλαγές για την Δόξα Δράμας οι Βάντερσον και Σοϊλέδης αντί των Κυβερίδη και Αμπουμπαγκαρί.

58' ΓΚΟΛ 0-1 Σέντρα του Κουίνσι ο Κατσουράνης δεν μπόρεσε να πλασάρει στο πρώτο δοκάρι και ο επερχόμενος Τοτσέ με πλασέ από κοντά άνοιξε το σκορ για την ομάδα του.

69' Πρώτη αλλαγή για τον Παναθηναϊκό με τον Μαρίνο αντί του τραυματία Ζέκα.

70' Τελευταία αλλαγή για τους Δραμινούς, με τον Κάπελ να αντικαθιστά τον κουρασμένο Αραβίδη.

73' Κουίνσι από πλάγια θέση μπήκε στην περιοχή "σέρβιρε" στον Τοτσέ που από κοντά πλάσαρε ψηλά πάνω από την εστία του Σέρεμετ.

74' Κάθετη πάσα του Κουίνσι στον Τοτσέ που βγήκε σε τετ α τετ αλλά "κόπηκε" ως οφσάιντ, μια ακόμα λανθασμένη απόφαση όπως έδειξε ο τηλεοπτικός φακός.

77' Μαυρίας αντί Κατσουράνη στην δεύτερη αλλαγή του Ζεσουάλδο Φερέιρα.

81' Κίτρινη κάρτα στον Τριποτσέρη για μαρκάρισμα στον Κλέιτον.

85' Τρίτη αλλαγή για τον Φερέιρα με τον Χριστοδουλόπουλο να μπαίνει στο ματς αντί του Κουίνσι.

87' Σουτ του Σοϊλέδη έξω από την περιοχή ψηλά άουτ.

90'+1' Κάπελ σουτ από πλάγια θέση αλλά ο Καρνέζης μπλόκαρε στην αγκαλιά του την μπάλα.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητές/ Βοηθοί διαιτητή: Δασκαλόπουλος Γεώργιος (Κορινθίας) / Γούκος Δημήτριος (Ηπείρου), Δημητριάδης Ιορδάνης (Καστοριάς).

4ος Διαιτητής/ Παρατηρητής: Λιαχούδης Γεώργιος (Μακεδονίας) / Καρατζάς Χαράλαμπος (Εύβοιας).

Καιρός: Συννεφιασμένος

ΔΟΞΑ ΔΡΑΜΑΣ (Μάκης Κατσαβάκης): Σέρεμετ, Τριποτσέρης, Γελαδάρης, Βέρτζος, Αραβίδης (70' Κάπελ), Λίμα, Σικαλιάς, Παπαδόπουλος, Αμπουμπακάρι (46' Σοϊλέδης), Κυβελίδης (46' Βάντερσον), Ουέλινγκτον.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ζεσουάλδο Φερέιρα): Καρνέζης, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπίεσμιρ, Ιωαννίδης, Κατσουράνης (77' Μαυρίας), Σιμάο, Ζέκα (69' Μαρίνος), Κλέιτον, Κουίνσι (85' Χριστοδουλόπουλος), Τοτσέ.

Σκόρερ: - / 58' Τοτσέ

Κίτρινες: Τριποτσέρης / -


Πηγή: sport24.gr