30 Ιαν 2012

ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Π-ΑΜΘ

ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013»
ΑΞΟΝΑΣ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑΣ 3:
«ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Π-ΑΜΘ»
ΘΕΜΑΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ (Κωδ. 23): ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ/ΤΟΠΙΚΕΣ ΟΔΟΙ

Ο Περιφερειάρχης Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης προβαίνει στην ενημέρωση των δυνητικών δικαιούχων:


Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης Α’ Βαθμού Περιφέρειας για τη δυνατότητα υποβολής προτάσεων στον Άξονα 3 «ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΡΟΣΠΕΛΑΣΙΜΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ Π-ΑΜΘ» για τον κωδικό προτεραιότητας 23 «Περιφερειακές / Τοπικές Οδούς» του Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007 - 2013.

Η παρούσα πρόσκληση αφορά στις κατηγορίες πράξεων 23.01 «Βελτίωση / Κατασκευή / Αναβάθμιση Περιφερειακών Τοπικών Οδών» και 23.02 «Βελτίωση / Κατασκευή / Αναβάθμιση Επαρχιακών Οδών». Ειδικότερα, οι προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο των παραπάνω κατηγοριών πράξεων περιλαμβάνουν ενδεικτικά:

Έργα βελτίωσης / συμπλήρωσης και λειτουργικής αναβάθμισης του περιφερειακού / τοπικού οδικού δικτύου.

Έργα βελτίωσης τμημάτων του οδικού δικτύου τα οποία λόγω γεωμετρικών ή κυκλοφοριακών χαρακτηριστικών παρουσιάζουν χαμηλό βαθμό οδικής ασφάλειας.

Έργα ανάπτυξης και χρήσης - εγκατάστασης τεχνολογικών μέσων και εφαρμογών που προάγουν την οδική ασφάλεια.

Έργα αναβάθμισης του περιφερειακού οδικού δικτύου για τη βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους οικονομικής δραστηριότητας και λειτουργίας κοινής ωφέλειας και πολιτιστικών και φυσικών πόρων.

Έργα βελτίωσης της οδικής σύνδεσης των δήμων της Περιφέρειας με το περιφερειακό και εθνικό δίκτυο.

Έργα σύνδεσης μεταξύ των δήμων και των κοινοτήτων ή μεταξύ δημοτικών ενοτήτων και οικισμών (ενδοδημοτική και διαδημοτική οδοποιία). Περιλαμβάνεται και εσωτερική οδοποιία εντός δημοτικών διαμερισμάτων ή και οικισμών εφόσον τεκμηριωθεί επαρκώς η σκοπιμότητα υλοποίησης της πράξης (π.χ. περιφερειακές οδοί οικισμών, αποσυμφόρηση κυκλοφοριακού φόρτου, βελτίωση της προσβασιμότητας σε χώρους ενδιαφέροντος, βελτίωση συνθηκών ασφαλείας ή/και γεωμετρικών χαρακτηριστικών, κ.λπ.).

Οι προτάσεις που θα επιλεγούν προς ένταξη θα χρηματοδοτηθούν από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.) και από εθνικούς πόρους. Η παρούσα πρόσκληση αφορά χρηματοδότηση πράξεων συγχρηματοδοτούμενης δημόσιας δαπάνης €25.000.000.

Η υποβολή των προτάσεων είναι δυνατή από 01/02/2012 έως 22/02/2012. Η αξιολόγηση των προτάσεων είναι συγκριτική και η ξεκινά την επομένη εργάσιμη της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής προτάσεων, ήτοι στις 23/02/2012, και λήγει μέχρι (30) τριάντα εργάσιμες ημέρες αργότερα.

Οι προτάσεις υποβάλλονται υποχρεωτικά μέσω ηλεκτρονικής υποβολής και σε έντυπη μορφή στην Ενδιάμεση Διαχειριστική Αρχή Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης, στη διεύθυνση: Ηροδότου 28, 69100 Κομοτηνή, τις ώρες 9:00 14:00 όλες τις εργάσιμες ημέρες. Οι προτάσεις είναι δυνατόν να υποβληθούν και ταχυδρομικώς, επί αποδείξει με ημερομηνία υποβολής την ημερομηνία αποστολής. Για αναλυτικότερες πληροφορίες σχετικά με την υποβολή των προτάσεων, την συμπλήρωση των ΤΔΠ και άλλες διευκρινίσεις μπορείτε να απευθύνεστε στους Γ. Βαλασίδη , Α. Καρκατσέλη, και Π. Κουδουμάκη στα τηλέφωνα 25313-52304, 25313-52323, 25313-52338 e-mail: georvalamou.gr, athakarkmou.gr, pkoudoumakismou.gr.

Περαιτέρω πληροφορίες για το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ - ΘΡΑΚΗΣ 2007-2013», το σύστημα διαχείρισης του Ε.Π., το θεσμικό πλαίσιο υλοποίησης των πράξεων που εντάσσονται στο εν λόγω Ε.Π., τους κανόνες επιλεξιμότητας των δαπανών των πράξεων, κ.λ.π., βρίσκονται στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.eydamth.gr