22 Δεκ 2011

Δήμος Δράμας : Καταβολή των προνοιακών επιδομάτων

Από την 1η Ιανουαρίου του 2011 στο Δήμο Δράμας, όπως άλλωστε και στο σύνολο των Δήμων της χώρας, έχει μεταφερθεί η αρμοδιότητα για την καταβολή των προνοιακών επιδομάτων. Αποτελεί ωστόσο απαραίτητη προϋπόθεση πριν την ανά δίμηνο καταβολή των επιδομάτων αυτών, να γίνεται κάθε φορά η ισόποση χρηματική πίστωση στο Δήμο μας από το Υπουργείο Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. 

Με άλλα λόγια όλοι οι Δήμοι δρουν καθαρά ως ενδιάμεσοι φορείς στη συγκεκριμένη υποχρέωση της Κεντρικής Διοίκησης να καταβάλει τα επιδόματα αυτά.  Οι Δήμοι, αν δεν λάβουν τα αντίστοιχα ποσά,  δεν μπορούν να καταβάλουν προνοιακά επιδόματα, με δεδομένους τους ελέγχους στους οποίους υπόκεινται.
Τα χρήματα για την κάλυψη των προνοιακών επιδομάτων του διμήνου Νοεμβρίου – Δεκεμβρίου 2011 δεν έχουν ακόμα περιέλθει στο Δήμο Δράμας και αυτός είναι και ο μόνος λόγος που δεν έχουν ακόμα καταβληθεί στους δικαιούχους τους. Οι Δημοτικές μας υπηρεσίες έχουν αποστείλει έγκαιρα όλα τα απαιτούμενα έγγραφα και βρίσκονται σε απόλυτη ετοιμότητα να καταβάλουν τα επιδόματα αυτά με γρήγορες και συνοπτικές διαδικασίες, από τη στιγμή που τα χρήματα φθάσουν στο Δημοτικό μας Ταμείο.
Διαβεβαιώνουμε τους δικαιούχους των προνοιακών επιδομάτων, ότι η Διοίκηση του Δήμου είναι  έτοιμη να καλύψει άμεσα, με οποιαδήποτε έκτακτη διαδικασία χρειαστεί, την καταβολή των επιδομάτων. Παράλληλα γίνονται οι απαραίτητες παρεμβάσεις προς το Υπουργείο ώστε να ανταποκριθεί έγκαιρα στην υποχρέωσή του ενόψει των εορταστικών ημερών.