14 Δεκ 2011

Δημοπρατήθηκε η ολοκλήρωση του αρδευτικού του Νέστου

Ένα σημαντικό αρδευτικό έργο στον Νομό Καβάλας δημοπράτησε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, το οποίο αφορά την «Ολοκλήρωση αρδευτικών δικτύων δυτικής Πεδιάδας Νέστου Νομού Καβάλας». Η ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού είναι στις 21 Φεβρουαρίου 2012.

 
Ο χρόνος υλοποίησης του παραπάνω έργου ορίστηκε σε 30 μήνες (2,5 χρόνια) ενώ ο προϋπολογισμός του είναι 10.495.798,31 ευρώ. Η χρηματοδότηση γίνεται από τις δημόσιες επενδύσεις με συγχρηματοδότηση από την ΕΕ στα πλαίσια του ΠΑΑ 2007-2013 ααπο το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Το παρόν έργο αφορά την κατασκευή αρδευτικών δικτύων που δεν έχουν κατασκευασθεί ως σήμερα σε σχέση με το συνολικό σχεδιασμό άρδευσης και στράγγισης της δυτικής πεδιάδας του Νέστου τα οποία είναι:

α) Αρδευτικό Δίκτυο Ερατεινού - Πέρνης,
β) Αρδευτικό Δίκτυο Αγιάσματος - Χαιδευτού (τμήμα Πηγών).

Με το έργο συνολικά επιδιώκεται η άρδευση με νερό καλής ποιότητας που θα προέρχεται από τον ποταμό Νέστο εκτάσεων στις οποίες έχει εφαρμοστεί αναδασμός και στις οποίες έχει ήδη κατασκευασθεί το στραγγιστικό και οδικό δίκτυο.

Αντικείμενο του έργου είναι η κατασκευή ορθογωνικών κυρίως διωρύγων από άοπλο και οπλισμένο σκυρόδεμα διαφόρων διαστάσεων οι οποίες θα αποτελούν το δευτερεύον και τριτεύον δίκτυο των υπόψη αρδευόμενων εκτάσεων.

Το έργο περιλαμβάνει εργασίες χωματουργικών, κατασκευή τεχνικών καθώς και εγκατάσταση μετρητών υδροληψίας και ρουφρακτών ρύθμισης στάθμης.