28 Νοε 2011

Δήμος Δράμας : Καθορισμός τέλους διαφήμισης, χρήσης υπεδάφους, ακίνητης περιουσίας, πεζοδρομίων, κοινόχρηστων χώρων, καθαριότητας - φωτισμού,

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ 28/23-11-11 ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Ο δημοτικός σύμβουλος Μαργαρίτης Θωμάς, αποχώρησε από τη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Ο δημοτικός σύμβουλος Ευμοιρίδης Κων/νος , αποχώρησε από τη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Ο πρόεδρος της ΔΚ Χωριστής, Κουνδουράς Ανέστης, αποχώρησε από τη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του 2ου θέματος της ημερήσιας διάταξης. Οι πρόεδροι των ΤΚ Καλού Αγρού και Μικροχωρίου, Κρανάς Νικόλαος και Φωτόπουλος Φώτιος αντίστοιχα, αποχώρησαν από τη συνεδρίαση κατά τη συζήτηση του 1ου θέματος της ημερήσιας διάταξης.

 
ΤΙΤΛΟΣ ΘΕΜΑΤΟΣ
Διαβίβαση της υπ΄ αριθμ. 9/2011 απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής Δ. Δράμας, σχετικά με την Κατάρτιση του Τεχνικού Προγράμματος έτους 2012       

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα για τους παρακάτω λόγους:
1) Το Τεχνικό Πρόγραμμα του 2012, διακρίνεται από ανακολουθία , προχειρότητα , εγωκεντρισμό, και ενώ άλλες ήταν οι εξαγγελίες της δημοτικής αρχής προεκλογικά, παρουσιάζεται σήμερα μια στάσιμη κατάσταση  που την καθιστά (την δημοτική αρχή) απλή διαχειρίστρια, όχι μόνο για το χρόνο που πέρασε, αλλά και για τα επόμενα δύο χρόνια. 
2) Παρουσιάζονται αρκετά έργα, που είναι συνεχιζόμενα έργα της προηγούμενης δημοτικής αρχής, όπως οι παιδικές χαρές και κάποιες μικροπαρεμβάσεις, που υποχρεωτικά πρέπει να γίνουν και αφορούν στα δημοτικά γήπεδα της πόλης. (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) Παρουσιάζονται κάποια κομμάτια οδοποιίας, υποχρεωτικά και αυτά, και μια μικρή συντήρηση στο κυνοκομείο, μόνο με 40.000,00 €, ενώ ως αντιπολίτευση η δημοτική αρχή, αντιδρούσε έντονα ως προς την διαχείρισή του. 
3) Μεγαλεπήβολα σχέδια και εξαγγελίες προεκλογικές, όπως το πολυσυζητημένο parking της πλατείας, η κηπούπολη και οι ποδηλατoδρόμοι, έχουν εγκαταλειφθεί
4) Το Τεχνικό Πρόγραμμα, κινείται αυστηρά στα όρια της ΣΑΤΑ, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) σε ότι αφορά στις δημοτικές και τοπικές κοινότητες, αδιαφορώντας για τις υπάρχουσες ανάγκες και δεν δικαιούται να επικαλείται η δημοτική αρχή τις ομόφωνες αποφάσεις των Συμβουλίων, όταν δεν  επιτρέπει τους προέδρους να αντιδράσουν
5) Περικόπτονται οι μελέτες σε σχέση με το προηγούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα, χωρίς να υπάρχει ενημέρωση για το ποιες μελέτες απορρίφθηκαν και χωρίς να αξιοποιείται το   επιστημονικό προσωπικό. 
6) Υπάρχουν αλλαγές στην ιεράρχηση των έργων προς ένταξη στο ΕΣΠΑ, όπως  η κατασκευή οδών μεταξύ των Ο.Τ. 816 – 551 (Γερολύμπου) , έργο για το οποίο ήταν γνωστό ότι είχε ώριμη μελέτη. Δεν γίνεται μνεία στην πλατεία των Ευζώνων Μοναστηρακίου, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) όταν στο προηγούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα, με συμπληρωματική εισήγηση του κ. Δημάρχου, το έργο είχε προταθεί να ενταχθεί με το ποσό των 150.000,00 €

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού για τους παρακάτω λόγους:

1) Από την εισήγηση προκύπτει ότι όλα έγιναν βιαστικά και το Τεχνικό Πρόγραμμα, δεν είναι αυτό που έπρεπε να είναι. Λείπει παντελώς ένα αναπτυξιακό μοντέλο και συμπεριλαμβάνει έργα ατάκτως ειρημένα, δίνοντας το δικαίωμα να υποψιάζονται για πελατειακές σχέσεις και εξαρτήσεις. 
2) Χαρακτηρίζεται από απουσία πολιτιστικών έργων, αθλητικών, ποιότητας ζωής, ανάπτυξης γεωργίας, κτηνοτροφίας, νέων τεχνολογιών κλπ. , από ασάφεια τίτλων στα έργα (π.χ. οδοποιία Χωριστής, οδοποιία Καλλιφύτου, που είναι και τα μεγαλύτερα ποσά). (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) Καταλήγει με βαρύγδουπα έργα , υψηλού προϋπολογισμού και μόνο για λόγους εντυπωσιασμού, όταν από τα 19 περσινά έργα,  υλοποιήθηκαν μόνο 2 ή 3.
3)  Δεν εντάσσεται το ΓΠΣ, που θα περιλαμβάνει συγκεκριμένα έργα, αλλά κυρίως θα  δίνει κατευθύνσεις.
Στη συνέχεια πρότειναν την αξιοποίηση των μηχανικών του Δήμου για το θέμα των μελετών καθώς και την πραγματοποίηση αρχιτεκτονικών διαγωνισμών και διαγωνισμών ιδεών , όχι μόνο για μεγαλεπήβολα σχέδια, αλλά και για  μικρότερα. 

Κάλεσαν το Σώμα να ανατρέξει στις προτάσεις της παράταξής τους για το προηγούμενο Τεχνικό Πρόγραμμα, δηλαδή: ενοποίηση του αύλειου χώρου της εκκλησίας του Αγ. Παντελεήμονα, με τον χώρο όπου βρίσκεται το άγαλμα του Παύλου Μελά, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com)   ένταξη του έργου για το γήπεδο της ΔΟΞΑΣ (κερκίδες, πεζοδρόμια) και εκτός αυτού, του έργου κατασκευής του δρόμου Εθνικού – Νοσοκομείου για αποσυμφόρηση της κυκλοφορίας, μικροέργων νοικοκυρέματος (π.χ. ταμπέλες), κλείσιμο του κύκλου της Δράμας (ένα κομμάτι ασφάλτου (Καλίκαρπος – Μικρομηλιά) και σύμπτυξη έργων. 

Πρότειναν επίσης, να ενταχθούν μελέτες ενοποίησης του κήπου – Αγίας Βαρβάρας και της εξόδου προς τη Νέα Αμισό μαζί με τον χείμαρρο που εκβάλει στο (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) συγκεκριμένο σημείο , όπως και αξιοποίηση του υπολοίπου του χειμάρρου Καλλιφύτου καθώς και ανάδειξη του Κορυλόβου με ένα master plane, έτσι ώστε κάθε δημοτική αρχή να το ακολουθεί υποχρεωτικά, για να μην υπάρχουν παρεμβάσεις από τον εκάστοτε Δήμαρχο, χωρίς να υπάρχει ουσιαστικό αποτέλεσμα. (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com)
Τελειώνοντας ανέφεραν ότι πρέπει να αποφασισθεί ποιο είναι το όραμα για την πόλη μας , τονίζοντας ότι πρέπει να επικεντρωθεί η διοίκηση σε 5 – 10 – 15 σημαντικά έργα που θα βοηθήσουν στην ανάπτυξη του τόπου. Ανάπτυξη και θέσεις εργασίας.
      
Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου διότι, βασική θέση   του, όσον αφορά τα έργα, είναι ότι πρέπει να δοθεί ανάσα στη λαϊκή οικογένεια, η οποία βρίσκεται σε δεινή κατάσταση. 

Το Τεχνικό Πρόγραμμα, δεν συμπεριλαμβάνει σειρά έργων που υπήρχαν στο προηγούμενο και συντάσσεται σε μια συγκεκριμένη δημοσιοοικονομική κατάσταση του καπιταλιστικού συστήματος -έλλειψη χρημάτων και είναι ο καθρέπτης της αντιλαϊκής πολιτικής που ασκεί η τοπική διοίκηση. 
Είναι ένα σχέδιο με έργα «μπαλώματα», έργα βιτρίνας και χωρίς ιεράρχηση. Δεν συμπεριλαμβάνει έργα που αφορούν στις συνοικίες,  (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) στην παιδεία, στον πολιτισμό, στον αθλητισμό, στη διαχείριση απορριμμάτων, στην αντιπλημμυρική προστασία, στη γεωργία και την κτηνοτροφία. 

Σημειώνεται ότι:
Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα.
Ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας Καλλιφύτου, πρότεινε να συμπεριληφθεί στο ΕΣΠΑ, μελέτη για την κατασκευή δρόμου και έργων υποδομής σε μια συγκεκριμένη περιοχή της Καλλιφύτου, όπου οι κτηνοτρόφοι μεταφέρουν οι ίδιοι το νερό, προσθέτοντας ότι, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) ειδικά τώρα, στη δύσκολη οικονομική συγκυρία που βρίσκεται ο τόπος μας, πρέπει να στηριχθεί η γεωργία και η κτηνοτροφία


Καθορισμός τέλους καθαριότητας - φωτισμού για το οικ. έτος 2012
 Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα, οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό.

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου διότι, η επιβολή τελών ,   στην ουσία είναι έμμεσοι αντιλαϊκοί φόροι ,  προτείνοντας μείωση των τελών και στην πορεία κατάργηση αυτών , για κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι συνδημότες μας έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εισοδημάτων τους. (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) Ειδικά για το συγκεκριμένο τέλος, πρότεινε μείωση 30%.

Σημειώνεται ότι:
     
Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι για το οικ. έτος 2012, τον συντελεστή του τέλους καθαριότητας - φωτισμού,  μειωμένο κατά 5% σε σχέση με τους συντελεστές του έτους 2011 και αναλυτικότερα:

ΔΗΜΟΤ. ΚΟΙΝ.ΔΡΑΜΑΣ              
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 2,47€  σε 2,35€  για κάθε τ.μ. το χρόνο


ΔΗΜ.ΚΟΙΝ. ΞΗΡΟΠΟΤΑΜΟΥ     
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
     
  
ΔΗΜ.ΚΟΙΝ. ΧΩΡΙΣΤΗΣ  
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€  για κάθε τ.μ. το χρόνο


Τ.Κ.ΜΟΝΑΣΤΗΡΑΚΙΟΥ  
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€  για κάθε τ.μ. το χρόνο

        
Τ.Κ. ΚΑΛΛΙΦΥΤΟΥ           
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο


Τ.Κ. ΚΑΛΟΥ ΑΓΡΟΥ          
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€  για κάθε τ.μ. το χρόνο

    
Τ.Κ. ΜΥΛΟΠΟΤΑΜΟΥ    
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,787€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο

         
Τ.Κ..ΚΟΥΔΟΥΝΙΩΝ          
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€  για κάθε τ.μ. το χρόνο

         
Τ.Κ.. ΜΑΥΡΟΒΑΤΟΥ        
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο

     
Τ.Κ. ΜΙΚΡΟΧΩΡΙΟΥ        
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο

        
Τ.Κ. ΛΙΒΑΔΕΡΟΥ               
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο

     
Τ.Κ. ΜΑΚΡΥΠΛΑΓΙΟΥ     
  Οικιακή χρήση                Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο
   
     
   
Τ.Δ. ΝΙΚΟΤΣΑΡΑ              
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€ για κάθε τ.μ. το χρόνο


ΒΙ.ΠΕ. ΔΡΑΜΑΣ
Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο         


Τ.Κ. ΣΙΔΗΡΟΝΕΡΟΥ –ΣΚΑΛΩΤΗΣ               
Οικιακή χρήση  Από 0,82 € σε 0,78€  για κάθε τ.μ. το χρόνο
Γενική χρήση     Από 1,24€ σε 1,18€  για κάθε τ.μ. το χρόνο

Το ισχύον τέλος καθαριότητας και φωτισμού της ΒΙ.ΠΕ Δράμας καθορίστηκε για πρώτη φορά σε ειδική κατηγορία με την απόφαση του Δ.Σ. 51/2008.

Για τον συν/σμό Ταξιαρχών τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού οικιακής και γενικής χρήσης  είναι μηδενικά(  179 /2011 ΑΔΣ).

Για στεγασμένους χώρους γενικής χρήσης με εμβαδόν άνω των χιλίων (1.000) τ.μ και μέχρι εμβαδού έξι χιλιάδων (6.000) τ.μ   ορίζεται μειωμένο εμβαδόν κατά  30% 
Για στεγασμένους χώρους γενικής χρήσης  με εμβαδόν άνω των έξι χιλιάδων (6.000) τ.μ, ο συντελεστής του τέλους ορίζεται ίσος με του σαράντα επί τοις εκατόν (40%) του ορισθέντος για στεγασμένους χώρους μέχρι χιλίων (1.000) τ.μ. 
Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα



Καθορισμός συντελεστή φόρου  ηλεκτροδοτούμενων χώρων στεγασμένων  ή  όχι, που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή άσκηση επαγγέλματος για το οικ. έτος 2012

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα, οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος, λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό.

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.
Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι  το τέλος ηλεκτροδοτούμενων χώρων στεγασμένων  ή  όχι, που χρησιμοποιούνται για κατοικία ή άσκηση επαγγέλματος, για το οικ. έτος 2012, με εφαρμογή στο σύνολο του νέου (Καλλικρατικού) δήμου Δράμας, στα επίπεδα του 2011 (0% αύξηση), όπως παρακάτω: 

Για τους στεγασμένους χώρους                Σε 0,09 € κατά τ.μ. φωτιζόμενης επιφάνειας το χρόνο  

Για τους μη στεγασμένους  χώρους         Σε 0,05 € κατά τ.μ. φωτιζόμενης επιφάνειας το χρόνο 

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα


Καθορισμός τέλους χρήσης κοινόχρηστων χώρων για το οικ. έτος 2012

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Σημειώνεται ότι, ψήφισαν το τέλος για την τοποθέτηση εμπορευμάτων στην Ε και Ζ ζώνη, διότι δεν έχουν προγενέστερο μέτρο σύγκρισης καθώς και το τέλος για τα περίπτερα στην Ε και Ζ ζώνη, εφόσον διαμορφώθηκε μετά από πρόταση των περιπτεριούχων

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. 

Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) Μήτρου Γεωργίου διότι, η επιβολή τελών ,   στην ουσία είναι έμμεσοι αντιλαϊκοί φόροι,  προτείνοντας μείωση των τελών και στην πορεία κατάργηση αυτών , για κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι συνδημότες μας έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εισοδημάτων τους. 

Ειδικά για το συγκεκριμένο τέλος, πρότεινε μείωση 20% , εκτός από το υπαίθριο στάσιμο εμπόριο, για το οποίο πρότεινε μείωση 30% διότι, κατά βάση ασκείται από μικροεπαγγελματίες. 
  
ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ για το οικ. έτος  2012 το αντίστοιχο  τέλος πεζοδρομίων, οδών, πλατειών και λοιπών κοινόχρηστων χώρων,  όπως παρακάτω:  
1.-Οικοδομικά υλικά:
Για την τοποθέτηση μηχανημάτων (μπετονιέρες κ.λ.π.) μπαζών, οικοδομικών υλικών, για περιφράγματα και σκαλωσιές καθώς και για σκαμμένο κοινόχρηστο χώρο προ της ανεγειρόμενης οικοδομής  σε 1,00€ ανά τ.μ. το μήνα (μηδενική αύξηση).

2.-Εμπορεύματα:
    Α΄ ζώνη  σε  15,00 €  ανά τ.μ. ετησίως (μηδενική αύξηση).
    Β΄  ζώνη  από 8,34 € ανά τ.μ. ετησίως, σε    10,00 €  ανά τ.μ ετησίως           
    Γ΄ ζώνη  από 5,00 €  ανά τ.μ. ετησίως, σε    6,00 €  ανά τ.μ  ετησίως 
    Δ΄   ζώνη  από 7,62 € ανά τ.μ. ετησίως, σε     8,00 €  ανά τ.μ  ετησίως
    Ε΄   ζώνη σε 5,00 ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης)
    Ζ΄  ζώνη σε 4,00 ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης)

                 
 3.-Τραπεζοκαθίσματα:
    Α΄ ζώνη -    για χώρο έως 25τ.μ.προς 18,00 € ανά τ.μ. ετησίως (μηδενική αύξηση)
                         για χώρο από 26 τ.μ. έως 50τ.μ.προς 22,00 € ανά τ.μ. ετησίως (μηδενική  
                         αύξηση)
                            για χώρο άνω των 50τ.μ. προς  30,00 € ανά τ.μ. ετησίως (μηδενική αύξηση)

   Β΄ ζώνη   για χώρο έως 25τ.μ. προς 13,00 € ανά τ.μ. ετησίως (μηδενική αύξηση)
                    για χώρο από 26 τ.μ. έως 50τ.μ. προς 17,00 € ανά τ.μ.  ετησίως (μηδενική
                    αύξηση)
                    για χώρο άνω των 50τ.μ. προς 25,00 € ανά τ.μ. ετησίως (μηδενική αύξηση)

   Γ΄ ζώνη  για χώρο έως 25τ.μ. από 5,00€ σε 9,00 € ανά τ.μ. ετησίως
                    για χώρο από 26 τ.μ. έως 50τ.μ. από 7,00€ σε 13,00€  ανά τ.μ. ετησίως
                    για χώρο άνω των 50τ.μ. από 12,00€ σε 20,00€  ανά τ.μ. ετησίως

   Δ΄ ζώνη   σε  50,00 € ανά τ.μ. ετησίως  (μηδενική αύξηση)
               
  
  Ε΄ ζώνη   για χώρο έως 25τ.μ. σε 6,00 € ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση
                   κανονιστικής πράξης)
                   για χώρο από 26 τ.μ. έως 50τ.μ.σε 9,00€  ανά τ.μ. ετησίως(νέα ζώνη-  
                   τροποποίηση   κανονιστικής πράξης)
                   για χώρο άνω των 50τ.μ. σε 13,00€  ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση
                   κανονιστικής πράξης)

  Ζ΄ ζώνη   για χώρο έως 25τ.μ. σε 4,00 € ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση
                   κανονιστικής πράξης)
                   για χώρο από 26 τ.μ. έως50τ.μ. σε 7,00€  ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη-
                   τροποποίηση κανονιστικής πράξης)
                   για χώρο άνω των 50τ.μ. σε 6,00€  ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση  
                   κανονιστικής πράξης)

4.- Περίπτερα.
Καθορίζεται ενιαίο τέλος ανά τ.μ. για την τοποθέτηση ψυγείων ,στάντ, ηλεκτροκίνητων παιχνιδιών κ.λ.π. (μη συμπεριλαμβανομένου του χώρου του οικίσκου)

    Α΄ ζώνη  από 20,00€ σε  15,00 €  ανά τ.μ. ετησίως (μείωση)
    Β΄  ζώνη  από 12€ ανά τ.μ. ετησίως, σε    10,00 €  ανά τ.μ ετησίως          (μείωση)     
    Γ΄   ζώνη  σε    6,00 €  ανά τ.μ  ετησίως (μηδενική αύξηση)
    Δ΄  ζώνη  από 10,00 € ανά τ.μ. ετησίως, σε     8,00 €  ανά τ.μ  ετησίως (μείωση)
    Ε΄   ζώνη σε 5,00 ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης)
    Ζ΄  ζώνη σε 4,00 ανά τ.μ. ετησίως (νέα ζώνη- τροποποίηση κανονιστικής πράξης
   

Διευκρινίζεται ότι δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση δεύτερου ψυγείου παγωτών ή δεύτερου ψυγείου αναψυκτικών.

Μέγιστος χώρος που προτείνεται να παραχωρείται συμπεριλαμβανομένου του χώρου του οικίσκου του περιπτέρου είναι τα 14 τ.μ. και η ανάπτυξη των λοιπών στοιχείων (ψυγείων,  στάντ κ.λ.π.) δεν μπορεί να υπερβαίνει τα τρία (3) μέτρα από κάθε πλάγια πλευρά του περιπτέρου με εξαίρεση τα περίπτερα επί της οδού Εθνικής Αμύνης (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) στο Δημοτικό κήπο, Θ. Αθανασιάδη και Σταθμού με μέγιστο χώρο ανάπτυξης τα 30 τ.μ..

Η εμβαδομέτρηση του χώρου θα γίνεται σε ενιαία βάση και δεν επιτρέπεται η χρήση στεγάστρου στο παραχωρημένο για χρήση κοινόχρηστο χώρο.

Ελάχιστος χώρος χρέωσης τα 2 τ.μ.

Όσον αφορά το εμβαδό του οικίσκου του περιπτέρου η ανάπτυξη τέντας κ.λ.π. στοιχείων έχουν εφαρμογή οι ισχύουσες διατάξεις, (Φ.900/12/158489/06(ΦΕΚ424 Β/07-04-2006 Απόφαση Υπουργών Εθν. Άμυνας Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημ. Έργων), παράβαση των οποίων επιφέρει επιβολή προστίμου ή ανάκληση της άδειας εκμετάλλευσης κατά περίπτωση.

Επισημαίνεται ότι για την εγκατάσταση ηλεκτροκίνητου παιχνιδιού απαιτείται βεβαίωση ηλεκτρολόγου ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης.


5.-Για έκθεση αυτοκινήτων-μηχανημάτων κ.λ.π.: για διαφημιστικούς λόγους ή για κλήρωση σε 25,00€ την ημέρα για κάθε ένα αυτοκίνητο ή μηχάνημα  ή για δύο δίκυκλα (μείωση).

6.-Για εκδηλώσεις, θεάματα κ.λ.π. ( Δημοτικός Κήπος Δράμας-Πλατεία Ελευθερίας)
                  ημερήσιο τέλος 4,00 ανά  τ.μ. ( μηδενική αύξηση)



7.-Τοποθέτηση διαφημιστικών ταμπλό : 
Για την τοποθέτηση κινητών διαφημιστικών ταμπλό διαστάσεων μέχρι  1Χ2μ. σε κοινόχρηστους χώρους σε 80,00 € /τ.μ. για κάθε ταμπλό το χρόνο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης του χώρου και ανεξάρτητα από το τέλος διαφήμισης.

Για φωτεινές διαφημίσεις σε κοινόχρηστους χώρους (ρολόγια, κ.λ.π.) εφόσον  έχουν άδεια τοποθέτησης, 110,00 € το τεμάχιο, ανεξάρτητα  από τη διάρκεια χρήσης του χώρου και ανεξάρτητα από το τέλος διαφήμισης.

Για χρήση, με εμπορικές διαφημίσεις (αφίσες), των σταθερών  διαφημιστικών   πλαισίων που ανήκουν στην κυριότητα του Δήμου και είναι τοποθετημένα σε κοινόχρηστους χώρους , σε 0,18/τ.μ.  την εβδομάδα, για την χρήση των ταμπλό,  ανεξάρτητα από το τέλος διαφήμισης.

Ειδικά για τα φωτεινά διαφημιστικά σήματα των καταστημάτων πετρελαιοειδών που είναι αναρτημένα σε στύλους μπροστά στα καταστήματά τους και βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους, σε 35,00€ το χρόνο για κάθε σήμα, ανεξάρτητα από τη διάρκεια χρήσης και από το τέλος διαφήμισης.

8.-Για ζαρντινιέρες, πάσσαλοι, τέντες, ομπρέλες ή διάφορα εμπόδια:
Σε κοινόχρηστους χώρους, το αναλογούν ποσό  της επιφάνειας των τ.μ. που καλύπτουν για χρήση κοινόχρηστου χώρου ανά ζώνη  εμπορευμάτων ή τραπεζοκαθισμάτων ανάλογα με το είδος της επιχείρησης (ετήσιο). (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com)
Σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 19 του Γ.Ο.Κ. (ν.1577/85),δεν καταβάλλεται ιδιαίτερο τέλος για τοποθέτηση τέντας ή ομπρέλας, εφόσον εισπράττεται το τέλος χρήσης του υποκείμενου χώρου (τραπεζοκαθίσματα  κ.λ.π.)

9.-Για ταμεία πώλησης εισιτηρίων σε 5,00€ την ημέρα για κάθε θυρίδα ή αυτ/το.                                        

10.- Δεν έχει ορισθεί κοινόχρηστος δημοτικός χώρος για εγκατάσταση και λειτουργία τσίρκο στα διοικητικά όρια του Δήμου μας.
 Σε περίπτωση που βρεθεί κατάλληλος κοινόχρηστος δημοτικός χώρος, και εγκριθεί  η εγκατάστασή του από το Δημοτικό Συμβούλιο, προτείνεται   προς  350,00€ την ημέρα.
 Επισημαίνεται ότι δεν επιτρέπεται η άσκηση δραστηριοτήτων τσίρκο όταν αυτά διαθέτουν ζώα.

 11.Κυτία Ο.Τ.Ε.(ΚΑΦΑΟ-Καρτοτηλέφωνα) 
Προτείνεται τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για τα  ΚΑΦΑΟ και τα καρτοτηλέφωνα του Ο.Τ.Ε. που βρίσκονται σε όλη την περιοχή του Δήμου Δράμας προς 5,00€ το ένα ετησίως (μηδενική αύξηση).

12.-Για την άσκηση υπαίθριου στάσιμου εμπορίου:  

  τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για άσκηση στάσιμου εμπορίου 50,00€ ανά τ.μ. ετησίως και για τη χρονική περίοδο από 04/01/2012 έως 02/12/2012, για πώληση παραδοσιακών προϊόντων (καλαμπόκια, κάστανα, μαλλί της γριάς, ποπ-κόρν) με μέγιστο χώρο τα δύο(2) τ.μ.

τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για άσκηση στάσιμου εμπορίου παραγωγού (οπωρολαχανικά, σπόροι-φυτά) προς 100,00€ ανά τ.μ. ετησίως , με μέγιστο χώρο τα τέσσερα (4) τ.μ.

τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για άσκηση στάσιμου εμπορίου παραγωγών καλλιτεχνημάτων (ζωγράφοι κ.λ.π.) προς 100,00€ ανά τ.μ. ετησίως , με μέγιστο χώρο τα τρία (3) τ.μ. και για τη χρονική περίοδο από 04/01/2012 έως 02/12/2012.

  τέλος χρήσης πεζοδρομίου ή πλατείας που καταλαμβάνουν οι πάγκοι (1Χ1,5 μ.)κατά τις εορτές του Πάσχα (πώληση λαμπάδων) προς 20,00€ την περίοδο (10 ημέρες περίπου).


τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου που καταλαμβάνουν οι πάγκοι (1 Χ 2μ.) κατά την χρονική περίοδο από 03/12/2012-03/01/2013-περίοδος «Ονειρούπολη», προς 100,00€ ανά τ.μ. επί της οδού Εθνικής Αμύνης.

 Κατά τα λοιπά ισχύει η 356/2010  κανονιστική απόφαση για το στάσιμο εμπόριο.

13.-Για τέλος χρήσης πεζοδρομίου λοιπών κοινόχρηστων χώρων αποθήκευσης μπαζών (containers ανοιχτού και κλειστού τύπου  φορητοί συμπιεστές ) τριών (3) έως τεσσάρων(4) τ.μ. προς 10,00€ την εβδομάδα το καθένα (μηδενική αύξηση).

Το τέλος θα καταβάλλεται από τον ιδιοκτήτη των containers ενώ σε περίπτωση ατυχήματος την ευθύνη φέρει ο ίδιος καθώς και ο ιδιοκτήτης του ακινήτου, αφού πρέπει να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας για την τοποθέτηση τους.

14.- Για τέλος χρήσης πεζοδρομίου λοιπών κοινόχρηστων χώρων που καταλαμβάνουν τα ανθοπωλεία για την πώληση χριστουγεννιάτικων δέντρων προς 5,00€ ανά τ.μ. και για είκοσι (20) ημέρες (μηδενική αύξηση).

15.- Για τέλος χρήσης κοινόχρηστου χώρου για την προβολή προϊόντων (τραπεζάκι ή στάντ) για 1 έως 2 ημέρες  πρπς 30,00€ την ημέρα (αύξηση).

16.- Για τέλος χρήσης πλατειών –πεζοδρόμων για διάφορες εκδηλώσεις προς 60,00€ την ημέρα (μηδενική αύξηση).

17.-Για την χρήση των γηπέδων (τένις, μπάσκετ, skateboard) από διάφορους φορείς προτείνεται να παραχωρείται δωρεάν.



 Ως προς τον διαχωρισμό των δρόμων, των πλατειών και γενικά των κοινόχρηστων χώρων και του υπεδάφους σε ζώνες έχει εφαρμογή η Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου με αριθμό 444/2009. (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com)

 Για να χορηγηθεί άδεια χρήσης κοινόχρηστου χώρου θα πρέπει προηγουμένως ο αιτών να έχει εξοφλήσει οποιαδήποτε βεβαιωμένη οφειλή έχει προς το Δήμο Δράμας και από οποιαδήποτε αιτία και αν αυτή προέρχεται (άρθρο 285 ν.3463/2006).

 Για τα νέα καταστήματα που θα χρησιμοποιήσουν πρώτη φορά κοινόχρηστο χώρο για τραπεζοκαθίσματα και εμπορεύματα (συμπεριλαμβάνονται και τα περίπτερα) το τέλος υπολογίζεται σε δωδεκατημόρια από την ημέρα έκδοσης της άδειας λειτουργίας του καταστήματος.
             
 Ανεξαρτήτως του χρόνου που χορηγείται, η διάρκεια της άδειας δεν μπορεί να υπερβαίνει το τέλος του ημερολογιακού έτους μέσα στο οποίο εκδίδεται, δηλαδή ισχύει μέχρι 31η Δεκεμβρίου. Αυτό δεν ισχύει στις περιπτώσεις κατάληψης πεζοδρομίου από αυτούς που εκτελούν τεχνοοικοδομικές εργασίες, οπότε η διάρκεια της άδειας μπορεί να επεκτείνεται και στο επόμενο έτος (άρθρο 12 παρ. 11 βδ24/9-20/10/58, όπως αντικαταστάθηκε από το άρθρο 3 του ν.1080/80).

Στις Δημ.Κοιν.Ξηροποτάμου ,Χωριστής και στις Τοπικές Κοινότητες (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) προτείνονται μηδενικά τέλη κοινόχρηστων χώρων (τραπεζοκαθισμάτων, εμπορευμάτων, περιπτέρων).

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα


Καθορισμός του  δικαιώματος χρήσης Νεκροταφείων για το οικ. έτος 2012    

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) διότι, η επιβολή τελών ,   στην ουσία είναι έμμεσοι αντιλαϊκοί φόροι,  προτείνοντας μείωση των τελών και στην πορεία κατάργηση αυτών , για κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι συνδημότες μας έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εισοδημάτων τους. Ειδικά για το συγκεκριμένο τέλος, πρότεινε μείωση 20% .  
 
ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ   το ενιαίο τέλος δικαιώματος χρήσης του Α΄ και Β΄ Νεκροταφείου του Δήμου Δράμας, για το οικ. έτος 2012, απαλλάσσοντας από τα τέλη  χρήσης Νεκροταφείων , τις Δημοτικές Κοινότητες (πλην του Δ. Δράμας) και τις Τοπικές Κοινότητες, όπως παρακάτω :
Δικαίωμα ταφής

α)Για τάφους   Πολυτελείας                       από 257,71 σε 250,00 € 
β)                                            Α΄ τάξης               από 160,89 σε 150,00 € 
γ)                                            Β΄                            από 113,30 σε 100,00 €             
δ)                                            Γ΄                            από   73,95 σε    50,00 € 
ε)                                            Δ΄                           από   26,06 σε   25,00 €    
ζ) Το ιδιαίτερο δικαίωμα ταφής μη δικαιούχων σε οικογενειακούς τάφους ισούται με το μισό του δικαιώματος της αγοράς κάθε κατηγορίας.

Δικαίωμα Α ανανέωσης (υποχρεωτική τριετία) 

α)Κατηγορία   Πολυτελείας       από 257,71 σε 250,00 € 
β)                                            Α΄  τάξης              από 160,89 σε 150,00 € 
γ)                                            Β΄                            από 113,30 σε 100,00 €             
δ)                                            Γ΄                            από   73,95 σε    50,00 € 
ε)                                            Δ΄                           από   26,06 σε   25,00 €    

Δικαίωμα Β ανανέωσης (τελευταία-προαιρετική)

α)Κατηγορία   Πολυτελείας       από 353,39 σε 350,00 €    
β)                                            Α΄  τάξης              από 240,30 σε 240,00 €
γ)                                            Β΄                            από 144,61 σε 140,00 €      
δ)                                            Γ΄                            από 96,82 σε     90,00€ 
ε)                                            Δ΄                           από 38,11 σε     35,00 €     

Δικαίωμα ανοίγματος τάφων και ανακομιδής οστών  

α)Κατηγορία Πολυτελείας                 από 32,65 σε 30,00 €        
β)                                            Α΄ τάξης               από 26,06 σε 25,00 €       
γ)                                            Β΄                            από 15,76 σε15,00€  
δ)                                            Γ΄                            από 12,98 σε 12,00 €
ε)                                            Δ΄                           από 10,30 σε 10,00 €


Τέλος φύλαξης οστών στο οστεοφυλάκιο   από 11,23 σε 10,00 € .

Τέλος μετακομιδής οστών σε 50,00€.

Δικαίωμα χρήσης αίθουσας τελετών και δεξιώσεων Α΄ Νεκροταφείου
             σε 25,00€  .  

Δικαίωμα παραχώρησης οικογενειακών τάφων   

α) Κατηγορία    Πολυτελείας από 6.432,35 σε 6.400,00 €
β)                            Α΄ τάξης               από 4.823,50 σε 4.800,00 €                
γ)                            Β΄                          από 3.216,69 σε 3.200,00 € 
δ)                            Γ΄                             από 2.572,94 σε 2.500,00€             
ε)                            Δ΄                            από 1.608,86 σε 1.600,00 €                
           

Δικαίωμα φύλαξης οστών μη δικαιούχων σε οικογενειακούς τάφους από 80,44 σε  80,00 €. 

Τέλος  κατασκευής ή επισκευής τάφου  από 26.06 σε  25,00 €.

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό 38/2008 Α.Δ.Σ. «Ανασύσταση Κανονισμού Λειτουργίας Δημοτικών Νεκροταφείων».

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα


Καθορισμός τέλους ακίνητης περιουσίας, (ΤΑΠ), για το οικ. έτος 2012

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου διότι, η επιβολή τελών ,   στην ουσία είναι έμμεσοι αντιλαϊκοί φόροι ,  (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) προτείνοντας μείωση των τελών και στην πορεία κατάργηση αυτών , για κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι συνδημότες μας έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εισοδημάτων τους. Ειδικά για το συγκεκριμένο τέλος, πρότεινε την κατάργησή του 
  
Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι την τιμή ζώνης για τον υπολογισμό της αξίας των ακινήτων στις περιοχές του Δήμου Δράμας  - Δημοτική Κοινότητα Δράμας για το έτος 2012,   στα επίπεδα του 2011, ήτοι 0,31ο /οο όπως παρακάτω:

Σχετικά με τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων, ισχύουν τα αναγραφόμενα στους παρακάτω πίνακες

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΗΣ  ΖΩΝΩΝ ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ 2012

ΖΩΝΕΣ  TΙΜΗ ΖΩΝΗΣ  ΚΤΙΣΜΑΤΩΝ/€     
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
001         310,00   Εκτός  Σχεδίου  -  Κατοικίες Τ.Κ. Δράμας
002         1.050,00               Δήμος Δράμας-Δ.Κ Δράμας
003         1.050,00               -//-
004         950,00   -//-
005         850,00   -//-
006         1.050,00               -//-
007         850,00   -//-
008         380,00   Εκτός Σχεδίου        -    κατοικίες Δράμας
009         850,00   Δήμος Δράμας- Δ.Κ Δράμας
010         700,00   -//-
011         320,00   Εκτός Σχεδίου Επαγγελματικές στέγες Δράμας
012         700,00   Δήμος Δράμας-Δ.Κ Δράμας
013         700,00   Κατοικίες  - Τ. Κ. Μοναστηρακίου-Μικροχωρίου-Μυλοποτάμου-Ν.Σεβάστειας-Καλλιφύτου-Κ.Αγρού-Κουδουνίων-Μαυροβάτου και Δημοτ.Κοιν.Ξηροποτάμου
014         700,00   Δήμος Δράμας –Δ.Κ Δράμας
015         1.200,00               Πανόραμα κατοικίες Δράμας
016         950,00   Δήμος Δράμας -Τ.Κ Δράμας-Οικισμοί
017         1.050,00               -//-
018         600,00   -//-
019         600,00   -//-
020         600,00   Τ.Κ. Σιδηρονέρου-Σκαλωτής-Δενδρακίων-Λιβαδερού-Μακρυπλαγίου-Βαθυλάκου-Νικοτσάρα
021         600,00   -//-
022         1.050,00               Δήμος Δράμας-Τ.Κ Δράμας-Οικισμός Δράμας
023         1.050,00               -//-
024         950,00   -//-
025         950,00   -//-
      026   ΝΕΑ ΖΩΝΗ 600,00            Ταξιάρχες
      027   ΝΕΑ ΖΩΝΗ 800,00            Δημ.Κοιν.Ξηροποτάμου
      028   ΝΕΑ ΖΩΝΗ 1200,00          Πανόραμα Δράμας
      029   ΝΕΑ ΖΩΝΗ 700,00            Αμπελάκια
      030   ΝΕΑ ΖΩΝΗ 800,00            Δημ.Κοιν. Χωριστής
      031   ΝΕΑ ΖΩΝΗ 700,00            Δημ.Κοιν. Χωριστής

ΠΙΝΑΚΑΣ ΤΙΜΗΣ ΖΩΝΩΝ ΟΙΚΟΠΕΔΩΝ 2012


ΖΩΝΕΣ 
Σ.Α.Ο
               
ΤΙΜΗ ΖΩΝΗΣ
ΟΙΚΟΠΕΔΟΥ/ € 
ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ
001         0,70               159,00            Εκτός  Σχεδίου  -  Κατοικίες Τ.Κ. Δράμας
002         0,80        259,50   Δήμος Δράμας-Δ.Κ Δράμας
003         2,00        559,50   -//-
004         1,20        297,50   -//-
005         0,80        189,00   -//-
006         2,10        577,50   -//-
007         2,00        370,00   -//-
008         -                159,00 Εκτός Σχεδίου        -    κατοικίες Δράμας
009         1,20        252,50   Δήμος Δράμας- Δ.Κ Δράμας
010         0,80        142,00   -//-
011         -                64,50   Εκτός Σχεδίου Επαγγελματικές στέγες Δράμας
012         1,20        191,00   Δήμος Δράμας-Δ.Κ Δράμας
013         0,80          142,00 Κατοικίες  - Τ. Κ. Μοναστηρακίου-Μικροχωρίου-Μυλοποτάμου-Ν.Σεβάστειας-Καλλιφύτου-Κ.Αγρού-Κουδουνίων-Μαυροβάτου και Δημοτ.Κοιν.Ξηροποτάμου
014         0,80        142,00  Δήμος Δράμας –Δ.Κ Δράμας
 
015         0,70        309,00  Πανόραμα κατοικίες Δράμας
016         0,70        204,00  Δήμος Δράμας -Δ.Κ Δράμας-Οικισμός Δράμας
017         0,60        212,00  -//-
018         0,80          112,00 -//-
019         0,80          112,00 -//-
020         0,80          112,00 Τ.Κ. Σιδηρονέρου-Σκαλωτής-Δενδρακίων-Λιβαδερού-Μακρυπλαγίου-Βαθυλάκου-Νικοτσάρα
021         0,80          112                               -//-
022         2,00        559,50   Δήμος Δράμας-Τ.Κ Δράμας-Οικισμός Δράμας
023         1,20        344,00   -//-
024         2,00        455,50   -//-
025         0,80        223,00   -//-
026            0,80     ΝΕΑ ΖΩΝΗ 112,00            Ταξιάρχες
027         1              ΝΕΑ ΖΩΝΗ 196,00            Δημ.Κοιν.Ξηροποτάμου
028         1              ΝΕΑ ΖΩΝΗ 335,00            Πανόραμα Δράμας
029         0,80        ΝΕΑ ΖΩΝΗ 142,00            Αμπελάκια
030         1              ΝΕΑ ΖΩΝΗ
 196        Δημ.Κοιν. Χωριστής
031         0,80        ΝΕΑ ΖΩΝΗ
 142        Δημ.Κοιν. Χωριστής


Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα



Καθορισμός τέλους διαφήμισης, για το οικ. έτος 2012

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Με την επισήμανση του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου ότι,   θα πρέπει να είναι πιο αυστηρά τα κριτήρια για την τοποθέτηση διαφημιστικών πινακίδων  
Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι  για  το  οικ. έτος  2012 τους συντελεστές των τελών διαφήμισης  που θα διενεργούνται μέσα στα διοικητικά όρια του Δήμου Δράμας, όπως παρακάτω:

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     Α     από 0,15 –0,37  € το τ.μ. την εβδομάδα .
Για το 2012 στο Δήμο μας καθορίζεται ο  συντελεστής σε 0,25  € το τ.μ. την εβδομάδα.      
         
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ   Β 1   από  14,67 € μέχρι  73,37 € το τ.μ. το χρόνο
Για το 2012 καθορίζεται σε  50,00 € το τ.μ. ετησίως. 
              Β 2   από 5,88  € μέχρι 29,35 € το τ.μ. το χρόνο
Για το 2012 καθορίζεται σε  10,00 € το τ.μ. το χρόνο. 

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ     Γ     από 0,41 € μέχρι 2,05 €  το μήνα για
                                     διαστάσεις 30Χ50 εκατοστά.
Για  το 2012 καθορίζεται  σε 1,10 €   το μήνα . 

Για διαφημίσεις μεγαλύτερων διαστάσεων καταβάλλεται ανάλογο πολλαπλάσιο τέλος

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ       Δ  ποσοστό 2% επί της δαπάνης διαφήμισης.
                                   Αρθ. 25 Ν.2753/99.

Για διαφημίσεις σε στέγαστρα αφετηριών ή στάσεων αναμονής επιβατών, αστικών και υπεραστικών συγκοινωνιών σε 69,00 € .                  

Για την καταβολή του τέλους διαφήμισης και τη χορήγηση άδειας διαφήμισης για όσες διαφημίσεις  γίνονται  σε πλαίσια που δεν έχουν τοποθετηθεί από το Δήμο Δράμας, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να έχει χορηγηθεί άδεια για την τοποθέτηση των πλαισίων στοιχείων των διαφημίσεων.

Κατά τα λοιπά ισχύει η με αριθμό 238/2008 Α.Δ.Σ. «Έκδοση Κανονιστικής Απόφασης για την Υπαίθρια Διαφήμιση».

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα


Καθορισμός τέλους χρήσης υπεδάφους, για το οικ. έτος 2012  

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι για το οικ. έτος 2012, το τέλος χρήσης υπεδάφους κοινόχρηστων  χώρων, για την εγκατάσταση δεξαμενών υγρών καυσίμων και γεφυροπλάστιγγων , μειωμένο σε σχέση με τα επίπεδα του οικ. έτους 201   , δηλαδή σε 8,00 € ανά κυβικό μέτρο υπεδάφους το χρόνο.
Ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να υποβάλει στο Δήμο Δράμας δήλωση στην οποία θα αναγράφονται: η επωνυμία, το είδος και η τοποθεσία της επιχείρησης  καθώς και ακριβές φωτοαντίγραφο της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου υγρών καυσίμων εφ’ όσον αναφέρονται σ’ αυτήν στοιχεία για τη χωρητικότητα των δεξαμενών και των αντλιών που έχουν εγκατασταθεί ή οποιοδήποτε άλλο δημόσιο έγγραφο ώστε να προκύπτει ο όγκος του υπεδάφους που χρησιμοποιείται.   
Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα



Καθορισμός δικαιώματος βοσκής, για το οικ. έτος 2012  

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου , προτείνοντας την κατάργηση του συγκεκριμένου τέλους  στις μικρές κτηνοτροφικές μονάδες

Για το έτος 2012 και  για όλη την περιοχή του  Δήμου Δράμας, τις παρακάτω  ενιαίες τιμές , ίδιες μ’ αυτές του 2011 (μηδενική αύξηση)

1. Δικαίωμα βοσκής μικρής κτηνοτροφίας, για κάθε μικρό ζώο σε 0,25€,  και για κάθε μεγάλο ζώο σε 0,40 € (άρθρο 16 παρ.5 ν.2130/93).
2. Kάθε δημότης δικαιούται να βόσκει δωρεάν τέσσερα μεγάλα και δέκα  μικρά ζώα.
3. Δεν οφείλεται δικαίωμα βοσκής για τα θηλάζοντα μεγάλα ζώα μέχρι έξι μηνών και για τα θηλάζοντα μικρά μέχρι τριών μηνών (αρθρ.1 παρ.1ν.1080/80). 
4. Για το πέρα από το όριο της μικρής κτηνοτροφίας αριθμό, που προτείνεται σε 100 για τα μικρά ζώα και  σε 10  για τα μεγάλα ζώα,  το δικαίωμα βοσκής των μεν μικρών ζώων σε 0,40€  κατά κεφαλή , των  δε μεγάλων  ζώων σε 0,70€ .

        Δηλαδή: μικρά ζώα από       1-100         0,25 € κατά κεφαλή  
                                                        101 και  πάνω 0,40 €       ΄΄  
                       μεγάλα ζώα από  1-  10           0,40€       ΄΄
                                                και   11 και πάνω    0,70 €       ΄΄

5.-Το ετήσιο δικαίωμα βοσκής οφείλεται στο ακέραιο ανεξάρτητα από τη χρονική διάρκεια χρήσεως της βοσκής.(άρθρο 1 ν.1080/80).

Β. Σε περίπτωση αυθαίρετης βόσκησης που διαπιστωθεί από όργανα της δημοτικής ή τοπικής κοινότητας, το καταβλητέο δικαίωμα ορίζεται προσαυξημένο κατά 10% του τέλους που καθορίστηκε για την νόμιμη χρήση των βοσκών (ΑΔΣ.488/2011).

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα


Καθορισμός του συντελεστή τέλους συντεταγμένων ΧΨΖ του Αστικού Τοπογραφικού Δικτύου (ΑΤΔ)  για το οικ. έτος 2012              

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει  και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Κ Α Θ Ο Ρ Ι Ζ Ε Ι για το οικ. έτος 2012 το τέλος, για την παροχή από το Δήμο Δράμας των συντεταγμένων ΧΨΖ κάθε μόνιμου πολυγωνικού σημείου του Αστικού Τοπογραφικού Δικτύου (Α.Τ.Δ.) σε υπηρεσίες του ευρύτερου δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, σε ελεύθερους επαγγελματίες που θέλουν να κάνουν τοπογραφική δουλειά εξαρτημένη ή σε κάθε ενδιαφερόμενο (παρ. 14 άρθρου 25 Ν.1828/89),  σε 65,00 € ανά ΧΨΖ σημείο

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα



Επιβολή δημοτικού τέλους 0,5% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων              

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου , (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) ο οποίος πρότεινε την κατάργηση του τέλους 0,5 % επί των ακαθαρίστων εσόδων διότι, απευθύνεται σε μικρούς επαγγελματίες και την διατήρηση του 5%  
Επιβάλει  εφεξής τέλος 0,5% και 5% επί των ακαθαρίστων εσόδων καταστημάτων όπως αυτά αναφέρονται στο άρθρο 20 του Ν.2539/1997, στις περιοχές του Δήμου που δεν ισχύει το σύστημα του Αντικειμενικού Προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων και ο τρόπος ορίζεται από τις ισχύουσες διατάξεις

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα



Επιβολή δημοτικού τέλους  χρήσης αίθουσας για την τέλεση πολιτικών γάμων για το οικ. έτος 2012          

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Παπαδόπουλου Γεωργίου, 2) Χατζηγιάννη Αναστασίου,  3) Μαμσάκου Χριστοδούλου, 4) Δάντζερα Ιωάννη, 5) Παπαεμμανουήλ Γρηγορίου και 6) Χαραλαμπίδη Ανδρέα,  οι οποίοι ανέφεραν ότι μειοψηφούν στα τέλη που δεν προτείνεται μείωση από 10% και άνω καθώς και για το συγκεκριμένο τέλος λαμβάνοντας υπόψη την οικονομική συγκυρία και γενικά τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η Δράμα, καλώντας τη δημοτική αρχή να κάνει την υπέρβαση, προσθέτοντας ότι θα μπορέσει να βρει τρόπο να καλύψει τα έσοδα που δεν θα εισπραχθούν από την μείωση, έτσι ώστε να ισοσκελίσει (Πηγή: http://drama-tika.blogspot.com) και τον προϋπολογισμό. 

Μειοψηφούντων των δημοτικών συμβούλων: 1) Σούτου Κων/νου, 2) Τερζή Ανέστη και 3) Μελισσινού Στυλιανού, οι οποίοι δεν έχουν καμία αμφιβολία ότι θα ληφθεί υπόψη οποιαδήποτε πρόταση και αν καταθέσουν και δεν έχει νόημα να τοποθετηθούν αναλυτικά ανά τέλος, προσθέτοντας πως ένας ακόμη λόγος για τον οποίο καταψηφίζουν τα τέλη, είναι ότι, ενώ η υπηρεσία προτείνει στοιχειοθετημένα αύξηση 3,5 %, διότι όπως είναι γνωστό, τα τέλη είναι ανταποδοτικά, ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος, αυθαίρετα και χωρίς καμία τεκμηριωμένη εισήγηση, προτείνει μείωση κατά 5%. Στο τέλος πρότειναν, για κάποια έρημα χωριά του Δήμου, να είναι ακόμα και μηδενικά τα ποσοστά των τελών.

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου διότι, η επιβολή τελών ,   στην ουσία είναι έμμεσοι αντιλαϊκοί φόροι ,  προτείνοντας μείωση των τελών και στην πορεία κατάργηση αυτών , για κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι συνδημότες μας έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εισοδημάτων τους. Ειδικά για το συγκεκριμένο τέλος, πρότεινε μείωση 30%

Επιβάλει  δημοτικό τέλος χρήσης αίθουσας για την τέλεση πολιτικών γάμων, σε 30 € για τους δημότες και 50 € για τους μη δημότες

Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα


Επιβολή δημοτικού τέλους παρεπιδημούντων 

Μειοψηφούντος επίσης του δημοτικού συμβούλου Μήτρου Γεωργίου διότι, η επιβολή τελών ,   στην ουσία είναι έμμεσοι αντιλαϊκοί φόροι ,  προτείνοντας μείωση των τελών και στην πορεία κατάργηση αυτών , για κάλυψη των λαϊκών αναγκών, λαμβάνοντας υπόψη ότι, οι συνδημότες μας έχουν χάσει τουλάχιστον το 30% των εισοδημάτων τους. Ειδικά για το συγκεκριμένο τέλος, πρότεινε να επιβάλλεται μόνο σε ξενοδοχεία  τεσσάρων και πέντε αστέρων 
Σημειώνεται ότι:
      Οι  πρόεδροι των δημοτικών κοινοτήτων, Δράμας , Ξηροποτάμου , Χωριστής και των τοπικών κοινοτήτων Καλλιφύτου και Μυλοποτάμου, ψήφισαν το θέμα

Αποφασίζει την μη επιβολή  δημοτικού τέλους  παρεπιδημούντων  για το οικ. έτος 2012