27 Σεπ 2011

Eκτός superleague η Δόξα Δράμας;

Βόμβα στη Σούπερ Λίγκα, καθώς όπως αποκαλύπτει το gazzetta.gr, με επιστολή της UEFΑ στην ΕΠΟ διευκρινίζεται ότι σε περίπτωση αποβολής ομάδων, τη θέση τους παίρνουν σύλλογοι που ήταν στην κατηγορία, άρα μένουν Λάρισα και Πανσερραϊκός!

Αυτή η εξέλιξη δικαιώνει τη Λάρισα και τον Πανσερραϊκό που υποβιβάστηκαν από τη Σούπερ Λίγκα, αλλά από την πρώτη στιγμή υποστήριζαν ότι αυτό πρέπει να συμβεί.
Η πληροφόρηση ήρθε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία, όταν ο διευθυντής του τμήματος αδειοδότησης της ΕΠΟ Γιώργος Δημητρίου έστειλε επιστολή στην αντίστοιχη υπηρεσία της UEFΑ με το συγκεκριμένο ερώτημα και ο επικεφαλής της, Aντρέα Τραβέρσο, άναψε το πράσινο φως για ΑΕΛ και Πανσερραϊκό απαντώντας ότι εάν αποβληθούν ομάδες, τη θέση τους θα πάρουν ομάδες που ήταν στην κατηγορία! (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)

Όπως αναφέρει το έγγραφο, «εάν κάποια ομάδα δεν πάρει άδεια συμμετοχής, τότε παραμένουν οι ομάδες που ήταν πέρσι στην κατηγορία!». Αυτό το έγγραφο θα χρησιμοποιήσει και η ΑΕΛ κατά την υπεράσπισή της στην εκδίκαση της υπόθεσης στις 3 Οκτωβρίου στο Διαιτητικό Δικαστήριο της ΕΠΟ, όπου θα ζητήσει την παραμονή της στη Σούπερ Λίγκα, με το αιτιολογικό ότι Ολυμπιακός Βόλου και Καβάλα αποβλήθηκαν από το επαγγελματικό ποδόσφαιρο επειδή δεν πήραν άδεια συμμετοχής από την ΕΕΑ! (ενημέρωση drama-tika.blogspot.com)

Aναλυτικά η επιστολή
«Δεδομένου ότι η Ελληνική Σούπερλιγκ έχει αποφασίσει να έχει μόνο μια άδεια που είναι αποδεκτή τόσο για τις εγχώριες όσο και για τις διοργανώσεις της ΟΥΕΦΑ τα σχόλια μας είναι τα ακόλουθα :

Συγκρίνοντας με άλλα πρωταθλήματα, τα οποία παρέχουν παρόμοιο αδειοδοτικό σύστημα (μια μορφή άδειας μόνο), η άδεια έρχεται εκ των πραγμάτων, όσο ο πρώτος λόγος για υποβιβασμό και μετά υπολογίζεται η βαθμολογική κατάταξη. Αυτό σημαίνει ότι αν όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας λάβουν άδεια, τότε οι 3 τελευταίες ομάδες (στη δικιά σας περίπτωση) υποβιβάζονται. Πάντως, αν, μια από τις ομάδες δεν πάρει την άδεια (για πάραδειγμα αν η ομάδα τερματίσει 10η), σε αυτή την περίπτωση η ομάδα υποβιβάζεται μαζί με τις 2 τελευταίες ομάδες της βαθμολογικής κατάταξης. (ενημέρωση drama-tika.blogspot.cm)

Με αυτό το είδος που υιοθετείται περισσότερες από τρεις ομάδες θα μπορούσαν να υποβιβαστούν, αν δεν κατείχαν τη συγκερκιμένη άδεια.

Αυτό που πρέπει να τονιστεί, είναι ότι κάθε ομάδα που προβιβάζεται από τη 2η κατηγορία στην πρώτη θα πρέπει προηγουμένως να έχει αποκτήσει την απαιτούμενη άδεια».

Πηγή: gazzetta.gr