27 Σεπ 2011

Στον απόηχο του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας- της Χαράς Κεφαλίδου

Η τέχνη χωράει παντού. Σαν το καθαρό νερό, βρίσκει πάντα τρόπο ν’ ανοίγει δρόμο, να εκφράζεται και να μας αγγίζει.

Η τέχνη βρίσκει πάντα τρόπο. Ακόμα και στις δύσκολες μέρες, σαν αυτές που ζούμε, είναι μπροστά μας και ανοίγει ένα παράθυρο στο αύριο.
Πατώντας στο παρόν και το παρελθόν, ετοιμάζει ένα καλύτερο μέλλον. 
Το περασμένο Σάββατο 24 του Σεπτέμβρη, έκλεισε το φετινό Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας.

Σε πείσμα των καιρών, παρά την οικονομική στενότητα, οι νέοι Έλληνες δημιουργοί του κινηματογράφου, καλλιτέχνες με πείσμα κι αγάπη γι αυτό που κάνουν, μας χάρισαν φέτος μια πλούσια παραγωγή.
Η θεματολογία, κινούμενη από την κωμωδία στη σάτιρα, και ο αναστοχασμός της κοινωνικής πραγματικότητας αποδεικνύουν ακριβώς αυτό: ότι η τέχνη ξέρει να βρίσκει τρόπο να μετουσιώνει και την πιο ζοφερή πραγματικότητα.

Και η φετινή διοργάνωση έκανε βήματα μπροστά αποδεικνύοντας πως το Φεστιβάλ είναι ζωντανός οργανισμός που προχωρά και εξελίσσεται στο χρόνο. Τη χρονιά αυτή έφερε τις ταινίες μικρού μήκους ακόμη  πιο κοντά στον κόσμο. Και φέτος το Φεστιβάλ μας θα ταξιδέψει σε ολόκληρη την Ελλάδα. Έτσι ο κόσμος θα γνωρίσει τα έργα των νέων κινηματογραφιστών και οι ταινίες μικρού μήκους θα αγκαλιαστούν από το ευρύ κοινό.

Είναι αλήθεια πως θα έπρεπε να επενδύουμε περισσότερα στην Τέχνη και τον πολιτισμό. Ξέρω ότι η πολιτεία δεν στέκεται όσο και όπως θα έπρεπε δίπλα στους ανθρώπους της Τέχνης.
Ξέρω ότι ο δρόμος των δημιουργών είναι σπαρμένος με αγκάθια.
Ξέρω όμως και το πείσμα, την αφοσίωση και την αγάπη όλων όσων ασχολούνται με την οργάνωση αυτού του Φεστιβάλ.
Η διατήρηση της αυτονομίας του θεσμού στις δύσκολες εποχές που όλα συγχωνεύονται , και η στήριξη του Φεστιβάλ από το Υπουργείο Πολιτισμού είναι αποτέλεσμα και αυτής της αφοσίωσης.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όσους ακούραστα δουλεύουν όλο το χρόνο – κάθε χρόνο- για τον συντονισμό και την οργάνωσή του.
Ένα μεγάλο ευχαριστώ στον Καλλιτεχνικό διευθυντή Αντώνη Παπαδόπουλο και τους συνεργάτες του.

Στον απόηχο των εκδηλώσεων  συνειδητοποιώ πως τούτο το Φεστιβάλ δεν είναι γιορτή, αλλά αγώνας. Είναι το αποτέλεσμα της επιμονής και της προσπάθειας ανθρώπων αισιόδοξων και ταλαντούχων, που αγαπούν με πάθος αυτό που κάνουν. Είναι ένα παράδειγμα αυτού που όλοι πρέπει να κάνουμε για να σώσουμε τη χώρα μας.

Ας δώσουμε ραντεβού για την επόμενη χρονιά, για το 35ο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους. Ας υποσχεθούμε πως οι μέρες θα είναι καλύτερες και πως θα ξαναβρεθούμε πάλι εδώ στη Δράμα, για να δώσουμε χώρο στην Τέχνη και να ενθαρρύνουμε τους νέους άξιους δημιουργούς.

Πηγή: Γραφείο Τύπου