18 Απρ 2016

Συνάντηση Project Δράμα 2020 με τον Ιατρικό Σύλλογο Δράμας

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 14 Απριλίου συνάντηση του Project Δράμα 2020 με το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας. 
Στη συζήτηση συμμετείχαν από πλευράς ΙΣΔ, ο πρόεδρος κος Γεωργιάδης Γεώργιος, η γραμματέας κα Βασιλείου Όλγα και το μέλος του ΔΣ κος Γκιόγκης Γεώργιος και από πλευράς Project Δράμα 2020 


ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Καλφόπουλος, ο πρόεδρος της ΣΕ Αλέξανδρος Τσιαμπούσης, ο αντιπρόεδρος της ΣΕ Σταύρος Κουρσακλής και η συντονίστρια της Ομάδας Κοινωνικής Πολιτικής-Ισότητας-Μεταναστών Παρθένα Κιόρτεβε.

Συζητήθηκαν το προσφυγικό θέμα, η εθελοντική συμβολή του ΙΣΔ από την πρώτη μέρα στη ΒΙΠΕ, αλλά και προτάσεις προκειμένου να επιτευχθεί καλύτερος συντονισμός. Συμφωνήθηκε ότι πρέπει ο ΙΣΔ να ενημερώνει τους πολίτες για θέματα ασφάλειας και υγιεινής, ώστε να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης από επιτήδειους που προσδοκούν να δημιουργήσουν σύγχυση.

Επίσης, συμφωνήθηκε να γίνουν παρεμβάσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο προκειμένου να επιτευχθεί διαφάνεια, αλλά και επιβολή ορισμένων κριτηρίων στις συμβάσεις έργου μεταξύ δήμου και ιατρών. O Βαγγέλης Καλφόπουλος ενημέρωσε ότι τέτοιες ενέργειες έχουν ήδη γίνει από το Project για κάθε πρόσληψη που κάνει ο δήμος, ωστόσο ο δήμαρχος συνεχίζει την τακτική της επιλογής των συμβασιούχων με αυστηρώς δικά του κριτήρια.

Οι συναντήσεις και συζητήσεις με τους φορείς της Δράμας συνεχίζονται για το Project προκειμένου να επιτευχθεί η μεγαλύτερη συμμετοχή των πολιτών, μέσα και από τους θεσμοθετημένους επαγγελματικούς και επιστημονικούς τους φορείς, στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ευχαριστούμε το ΔΣ του Ιατρικού Συλλόγου Δράμας, που μας δέχτηκε στα γραφεία του και μας ενημέρωσε για τα θέματα που απασχολούν τους ιατρούς, αλλά και γενικότερα τους πολίτες!

facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:              http://projectdrama2020.blogspot.gr/ 
youtube:        Project Δράμα 2020
e-mail:          project.drama2020@gmail.com


Ομάδα τύπου Project Δράμα 2020