14 Ιαν 2015

Αναστολή ενάρξεων εκπαιδευτικών τμημάτων λόγω βουλευτικών εκλογών του ΚΔΒΜ ΔΗΜΟΥ ΔΡΑΜΑΣ

Σύμφωνα με το υπ. αριθμ.  ΔΙΔΑΔ/Φ.18.27/2172/2-1-2015 έγγραφο του Υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης & Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης ενόψει της διεξαγωγής των βουλευτικών εκλογών της 25ης Ιανουαρίου 2015, το διάστημα που


...μεσολαβεί από την προκήρυξη των βουλευτικών εκλογών έως την ορκωμοσία της Κυβέρνησης που προκύπτει κατά το άρθρο 37 του Συντάγματος, απαγορεύεται η έκδοση πράξεων που αφορούν διορισμό ή στην πρόσληψη, καθώς και οποιαδήποτε μεταβολή που αναφέρεται στην υπηρεσιακή κατάσταση κάθε κατηγορίας προσωπικού των υπηρεσιών και νομικών προσώπων του άρθρου 14 παρ. 1 του ν. 2190/1994 όπως ισχύει, εκτός από τις πράξεις πειθαρχικής διαδικασίας διαθεσιμότητας (άρθρο 100 του ν. 3528/2007) και αργίας, καθώς και τις πράξεις που εκδίδονται σε συμμόρφωση προς δικαστική απόφαση.

Δεδομένου ότι με την έναρξη ενός τμήματος συνάπτουμε σύμβαση με εκπαιδευτή, που κατ΄ ουσίαν θεωρείται πρόσληψη, το ΚΔΒΜ Δήμου Δράμας δεν μπορεί να κυρήξει ενάρξεις τμημάτων μέχρι την ορκωμοσία της Κυβέρνησης.


Το ΚΔΒΜ Δράμας θα προχωρήσει στις ενάρξεις τμημάτων εθνικής και τοπικής εμβέλειας μετά την ορκωμοσία της Κυβέρνησης. Η ειδοποίηση των υποψήφιων εκπαιδευόμενων γίνεται τηλεφωνικά και σταδιακά. Το εν λόγω έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Εκπαίδευση και Διά Βίου Μάθηση» του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων με τίτλο Πράξεων «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ7 και «Κέντρα Διά Βίου Μάθησης – Προγράμματα Εθνικής Εμβέλειας & Προγράμματα Τοπικής Εμβέλειας» ΑΠ8, που συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο) και από εθνικούς πόρους.