15 Ιαν 2015

Project Δράμα 2020: «Συμπαραστάτης Προ των Πυλών»

Σε όλη τη διάρκεια της προεκλογικής αλλά και της μετεκλογικής περιόδου, το Project Δράμα 2020 ήταν και εξακολουθεί να είναι πιστό στην προάσπιση και καθιέρωση του θεσμού του Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο δήμο της Δράμας. 


Στο πλαίσιο αυτό, καλωσορίζουμε την κίνηση της Δημοτικής Αρχής που, κατόπιν επίμονης παραίνεσής μας, προέβη στην προκήρυξη της θέσης για το Συμπαραστάτη. Πρόκειται ωστόσο για μία κίνηση αυτονόητη για εμάς, δεδομένου πως ήδη θα έπρεπε να υπάρχει και να λειτουργεί ο θεσμός ακόμη και κατά τη θητεία της προηγούμενης Αρχής.

Ελπίζουμε η διαδικασία της εκλογής του Συμπαραστάτη να είναι η πρέπουσα και να μην οδηγηθούμε σε τέλμα, αυτάρεσκες επιλογές μη κατάλληλων προσώπων και επίδειξη δύναμης από τη Δημοτική Αρχή αλλά ούτε και πεισματικές αντιδράσεις αντιπροσωπευτικές μιας στείρας αντιπολιτευτικής στρατηγικής. Καλούμε λοιπόν όσους Δραμινούς επιθυμούν να θέσουν την υποψηφιότητά τους. Από νωρίς βέβαια έχουμε θέσει κάποιες ενδεικτικές για εμάς προδιαγραφές που αφορούν στο πρόσωπο του Συμπαραστάτη οι οποίες έχουν εκτενώς συζητηθεί. Αυτές ακριβώς οι προδιαγραφές θα διαμορφώσουν και την ψήφο μας στη διαδικασία επιλογής.

Επιπλέον, δηλώνουμε ότι με το ίδιο πνεύμα διαφάνειας που ορίζει ο νόμος για την επιλογή του Συμπαραστάτη, δηλαδή με δημόσια προκήρυξη, θα πορευτούμε και στην επιλογή των εξωτερικών ανεξάρτητων συνεργατών - ενδεικτικά καλλιτεχνικοί διευθυντές, νομικοί, οικονομολόγοι, φοροτεχνικοί - με τη ΔΕΚΠΟΤΑ, ΔΕΥΑΔ, τον ΠΟΦΤΜΜΔ (Πολιτιστικός Οργανισμός Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας), αν οι Δραμινοί πολίτες μας εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου το 2019. 

Δυστυχώς η Δημοτική Αρχή μέχρι τώρα επιλέγει τον αδιαφανή τρόπο της απευθείας επιλογής μέσω προφορικής συνεννόησης, αποδεικνύοντας την προσκόλλησή της στο ξεπερασμένο μοντέλο που ακολουθεί με χαρακτηριστική συνέπεια. Την καλούμε να υιοθετήσει άμεσα την καλή πρακτική για να επιτρέψει από τώρα το σύγχρονο να έρθει, μιας και δε θα μπορεί για πολύ ακόμα να το εμποδίσει.


Ομάδα Τύπου Project Δράμα 2020

facebook:       www.facebook.com/project.drama2020
web:                http://projectdrama2020.blogspot.gr/

e-mail:             project.drama2020@gmail.com