10 Δεκ 2014

Ανακοίνωση της Γραμματείας ΠΑΜΕ Δράμας για την απεργία στα μάρμαρα Κυριακίδη

Η γραμματεία Δράμας  του ΠΑΜΕ χαιρετίζει την απόφαση των εργαζομένων στα ΜΑΡΜΑΡΑ ΚΥΡΙΑΚΙΔΗ  να διεκδικήσουν δυναμικά τα δικαιώματα τους, κατεβαίνοντας σήμερα σε 24ωρη απεργία.


Η εργοδοσία της επιχείρησης εδώ και καιρό πιέζει τους εργαζόμενους για την καθιέρωση του 6ημερου δουλειάς και την υπογραφή ατομικών συμβάσεων με μειώσεις μισθών. Κάνει χρήση του αντιλαϊκού νομικού πλαισίου που έχει δημιουργήσει η συγκυβέρνηση με τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου καταργούνται Συλλογικές Συμβάσεις εργασίας, μειώνονται μισθοί, καταργούνται επιδόματα. Επιβάλλει διαφορετικά καθεστώτα εργασιακών σχέσεων στους εργαζόμενους για να επιτύχει την πολυδιάσπαση τους, ενώ  για να ανταπεξέλθει στις αυξημένες παραγγελίες της εκμεταλλεύεται προγράμματα του ΟΑΕΔ προκειμένου να μη προσλάβει εργαζόμενους με σταθερές σχέσεις απασχόλησης και δικαιώματα.

Όλα αυτά συμβαίνουν σε μια επιχείρηση και ένα κλάδο αναπτυσσόμενο και εξαγωγικό. Γίνεται  φανερό και από το παράδειγμα της συγκεκριμένης επιχείρησης  τι σημαίνει η «ανάπτυξη» που ευαγγελίζεται η συγκυβέρνηση, αλλά και η «υγιής επιχειρηματικότητα» του ΣΥΡΙΖΑ. Αύξηση των κερδών και φτώχεια για τους εργαζόμενους, δουλειά χωρίς δικαιώματα. Όλα θυσία στο κέρδος.

Καλούμε τους εργαζόμενους  να αγωνιστούν για να μη περάσουν οι επιδιώξεις της εργοδοσίας, να παλέψουν για μόνιμη σταθερή δουλειά για όλους, για συλλογική σύμβαση. Το ΠΑΜΕ εκφράζει τη συμπαράσταση και τη στήριξη του σε όποια μορφή κινητοποίησης αυτοί αποφασίσουν.