17 Μαρ 2012

Νέα στέγη θα αποκτήσουν οι ηλικιωμένοι της Αλεξανδρούπολης

Θα καλύψει τις ανάγκες 100 τροφίμων ενώ θα δημιουργήσει επιπλέον 120 θέσεις εργασίας.

Τη σύμβαση για την κατασκευή ενός μεγάλου προνοιακού έργου, της Μονάδας Φροντίδας Ηλικιωμένων του Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου της Ιεράς Μητρόπολης Αλεξανδρούπολης, υπέγραψαν εχθές η Αντιπεριφερειάρχης Έβρου κ. Γεωργία Νικολάου-Μαυρανεζούλη και ο ανάδοχος του έργου.


Η σύμβαση υπογράφηκε παρουσία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Αλεξανδρούπολης κ. Άνθιμου, του Περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης κ. Άρη Γιαννακίδη, του Αντιπεριφερειάρχη Πρωτογενούς Τομέα κ. Γεωργίου Ούστογλου και παραγόντων των Τεχνικών Υπηρεσιών.

Το έργο, που είναι ενταγμένο στο ΕΣΠΑ, έχει κόστος 4.145.370 ευρώ και θα ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια, αφορά στην ανέγερση διώροφου κτιρίου μονάδας φροντίδας ηλικιωμένων του «Νέου Ιωακείμειου Γηροκομείου».

Το Νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο προβλέπεται να κατασκευασθεί με φορέα λειτουργίας την Ιερά Μητρόπολη Αλεξανδρούπολης και τελικό δικαιούχο την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης σε ιδιόκτητο γήπεδο που βρίσκεται στο 9ο χλμ της εθνικής οδού Αλεξανδρούπολης-Μάκρης, δίπλα από το ίδρυμα «Άγιος Κυπριανός».

Η Νέα Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων Μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα «Νέο Ιωακείμειο Γηροκομείο Αλεξανδρούπολης», θα είναι δυναμικότητας εκατό κλινών, θα αποτελείται από δύο κτίρια κι έχει ως σκοπό την παροχή υπηρεσιών περίθαλψης, κοινωνικής υποστήριξης, φιλοξενίας, λειτουργίας και κοινωνικής αποκατάστασης ενηλίκων πασχόντων και ατόμων τρίτης ηλικίας.