8 Μαΐ 2014

Ομιλία Κυριάκου Χαρακίδη στο Προάστιο και το Μικροχώρι «Στο επίκεντρο οι κοινότητες και οι οικισμοί»

Συνεχίζοντας τις επισκέψεις του σε κοινότητες και οικισμούς του δήμου μας, ο επικεφαλής της παράταξης «Πόλη + Ζωή» και δήμαρχος Δράμας, Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφτηκε διαδοχικά το απόγευμα της Πέμπτης το Προάστιο και το Μικροχώρι.


Στον πρώτο του σταθμό, το Προάστιο, ο δήμαρχος και αυριανός δήμαρχος της πόλης μας, συνάντησε τους κατοίκους της περιοχής στο παρκάκι. Με την ευκαιρία της συνάντησης στη συγκεκριμένη τοποθεσία, αναφέρθηκε στην κατασκευή γηπέδου 5Χ5 δίπλα στην παιδική χαρά της περιοχής. Μίλησε ακόμη για τη σύνδεση του οικισμού με το βιολογικό καθαρισμό.

Η σημαντικότερη επιτυχία της παρούσας δημοτικής αρχής ωστόσο και η μεγαλύτερη συμβολή στους κατοίκους του Προαστίου, είναι η δρομολόγηση λύσης, ενός χρόνιου προβλήματός τους: του ιδιοκτησιακού καθεστώτος.

Πολλά είναι όμως και τα έργα που έχουν να περιμένουν οι κάτοικοι του Προαστίου, στην επόμενη θητεία της παράταξης «Πόλη + Ζωή». Ήδη έχει δρομολογηθεί η κατασκευή παιδικού σταθμού στην περιοχή, η ανακατασκευή και αδειοδότηση της υπάρχουσας παιδικής χαράς, η κατασκευή κερκίδων στο γήπεδο ποδοσφαίρου, αλλά και η ανάπλαση της περιοχής γύρω απ’ αυτό, με δημιουργία γηπέδου τένις, μπάσκετ και χώρων αναψυχής. Σύντομα επίσης, θα ανακατασκευαστεί η παραδοσιακή πετρόχτιστη βρύση και θα τοποθετηθούν νέα φωτιστικά τύπου led στο πάρκο.

Αμέσως μετά, ο Κυριάκος Χαρακίδης, επισκέφθηκε την τοπική κοινότητα Μικροχωρίου. Συζητώντας με τους κατοίκους της περιοχής, αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα τα οποία υλοποίησε η παρούσα δημοτική αρχή, στη σύντομη θητεία της, των μόλις 3,5 χρόνων. Κάποια απ’ αυτά είναι η αντικατάσταση τμήματος του δικτύου ύδρευσης, η ανακατασκευή του υδατόπυργου, η επέκταση του δικτύου ηλεκτροφωτισμού και ο καθαρισμός της χωματερής.

Δεν παρέλειψε να αναφέρει όμως και τις παρεμβάσεις που έγιναν στο γήπεδο, με την ανακατασκευή μέρους της περίφραξής του και τη συντήρηση των αποδυτηρίων του. Ιδιαίτερα χρήσιμα ήταν τα έργα οδοποιίας εντός του οικισμού, αλλά και σε αγροτικούς δρόμους, ενώ ανακατασκευάστηκαν πεζοδρόμια και συντηρήθηκαν τα κοιμητήρια (ταφώνες).

Στο πρόγραμμα της παράταξης «Πόλη + Ζωή» για την επόμενη 5ετία, συμπεριλαμβάνεται η συντήρηση του καναλιού, η ανάπλαση της πλατείας του Μικροχωρίου, καθώς και η διαμόρφωση όλων των παιδικών χαρών του χωριού. Στις προτεραιότητες της παράταξης όμως, βρίσκεται και η σύνδεση της κοινότητας με το βιολογικό καθαρισμό, αλλά και η οδική σύνδεσή της με τη Χωριστή, με εργασίες διαμόρφωσης του εν λόγω δρόμου. Χάραξη νέων δρόμων σχεδιάζεται επίσης, τόσο εντός της κοινότητας, όσο και για τις κτηνοτροφικές μονάδες.



Γραφείο Τύπου
Τηλ.  2521055887
Φαξ: 2521048188
e-mail: info@poli-zoi.gr
Ηλεκτρονική διεύθυνση: www.poli-zoi.gr

Διεύθυνση: Π. Κάβδα 4