21 Δεκ 2013

Ονειρούπολη Δράμας – Σάββατο 21 Δεκεμβρίου 2013

Το τρένο των Χριστουγέννων ξεκίνησε και ψεκάζει ήδη με τον ατμό του τις παγωμένες ράγες της Ονειρούπολης. Οι ώρες πλησιάζουν. Η μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων είναι εδώ και ο Αϊ-Βασίλης με τους βοηθούς του τελειώνουν τις ετοιμασίες για το μεγάλο και δύσκολο ταξίδι που ακολουθεί μετά τα Χριστούγεννα. 


Εκατοντάδες παραμυθόσπιτα στην Ονειρούπολη έχουν γεμίσει με τους βοηθούς του που βιάζονται να ετοιμάσουν τα δώρα των παιδιών…

Την Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου στο σπι τ ά κ ι Πα ρ α μ υθι ο ύ η Γα λ λ ι κ ή κουλτούρα και γλώσσα έδεσε με την γ ι ορτ ι ν ή ατμόσφαι ρα, λέγοντας παραμύθια στα παιδιά παρέα με τους βοηθούς του Αϊ-Βασίλη και μετά ε π ι σ κ έ φ τ η κ ε τ ο σ π ι τ ά κ ι Ζαχαροπλαστικής για γευστικές Γαλλικές Χριστουγεννιάτικες λιχουδιές. Βέβαια καλά είναι τα γλυκά αλλά θα πρέπει να προσέχουμςε και τη διατροφή μας...

Γι’ αυτό ο Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος και οι συνεργάτες του παρουσίασαν στους μικρούληδες της Ονειρούπολης διαδραστικά Παιχνίδια Διατροφής σε παιδιά. Στην κεντρική σκηνή το Νομικό Πρόσωπο του Δήμου Δράμας και τα παιδιά του 2ου Παιδικού σταθμ ού παρου σίασαν τ η ν παράσταση «Τα Χριστουγεννιάτικα στολίδια ζωντανεύουν». Η χαρά και η μαγεία στα πιο όμορφα χαμόγελα!

Το μεσημέρι στη Χωριστή οι μουσικομικρούληδες και η ομάδα κουκλοθεάτρου «Τικ-Νικ» διασκέδασαν τα μικρά παιδιά με πολύ χορό, τραγούδι, μουσική, διαδραστικά και Μουσικοκινητικά παιχνίδια. Το απόγευμα η μικτή Χορωδία και η Μπάντα του Συλλόγου Φιλόμουσων Πρώτης Σερρών, «Η Πρόοδος» παρουσίασε τραγούδια της περιοχής και αμέσως μετά ο Μορφωτικός Σύλλογος Κάριανης «Νέα γενιά» συμμετείχε με τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου στην γιορτή της Ονειρούπολης.

Στις 19:30 στην κεντρική σκηνή ο Χρόνης Παναγιώτης και η ορχήστρα του παρουσίασαν ένα αφιέρωμα στον Δραμινό καλλιτέχνη Χρηστάκη και στο Δημοτικό Ωδείο, λίγο πριν τη μεγάλη γιορτή των Χριστουγέννων πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη συναυλία από τα τμήματα του Δημοτικού Ωδείου Δράμας.

Παρ α κ ο λ ο υ θ ή σ τ ε τ ο Σάββατ ο 21 Δεκεμβρίου στην Ονειρούπολη

10:00 & 17:30 Μικρή σκηνή: Η Εταιρία Nutrimed και o Δρ. Αναστάσιος Παπαλαζάρου, Επιστημονικός Διευθυντής Nutrimed Κλινικός Διαιτολόγος – Διατροφολόγος θα παρουσιάσουν Διαδραστικά Παιχνίδια Διατροφής σε παιδιά.
12:00 Κεντρική σκηνή: Ο Σύλλογος Εβριτών Ν. Δράμας, «Ο Έβρος», θα παρουσιάσει «Εβρίτικα Μασάλια», κάλαντα από τους Ρουγκουτσάδες του Έβρου και χορούς και τραγούδια της Θράκης.

13:00 Κεντρική σκηνή: Τμήματα της σχολής «Μπολερό» από τις Σέρρες θα χορέψουν για όλους εμάς... Μπείτε στον ρυθμό τους !

13:30 Κεντρική σκηνή: Η χορωδία της Ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου και φίλων παρουσιάζει  τραγούδια και μουσικές από το Νεοελληνικό και Ποντιακό ρεπερτόριο.

15:00 Κεντρική σκηνή: Τα παιδικά τμήματα του Λαογραφικού Ομίλου Καρδίτσας «Καραγκούνα» παρουσιάζουν τραγούδια και χορούς από τη Θεσσαλία.

16:00 Κεντρική σκηνή: Η Ονειρούπολη γεμίζει Λάτιν μουσικές στη μέση των Χριστουγέννων... Υπεύθυνοι για αυτό η ομάδα Chorodrama.

17:30 Κεντρική σκηνή: Η σκηνή της Ονειρούπολης φιλοξενεί τμήματα της σχολής χορού της Έλενας και Κωνσταντίνας Νότα...Ώρα για κλασικό μπαλέτο και όχι μόνο…

18:30 Κεντρική σκηνή: Η Θρακική Εστία Δράμας, οσύλλογος «Απόλλων» Καλού Αγρού και ο φιλοξενούμενος σύλλογος «Ιωάννης Ποπώφ» από το Ιβαϊλογκραντ Βουλγαρίας θα μας ταξιδέψουν σε ήχους και χορούς της Θράκης.

19:30 Μουσικό Σχολείο: Η καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία από τους μαθητές του Μουσικού Σχολείου Δράμας. Κάλαντα και τραγούδια.

20:00 Κεντρική σκηνή: Ο επίσημος καλεσμένος της Ονειρούπολης για φέτος, παρουσιαστής Θέμης Γεωργαντάς γιορτάζει μαζί μας τα δέκατα γενέθλια μας, με τις μουσικές του επιλογές που θα μας ξεσηκώσουν σε ένα μοναδικό dj set! Χρόνια πολλά Ονειρούπολη! Χρόνια πολλά Θέμη!


Γ α λ λ ι κ έ ς σ υ ν τ α γ έ ς κ α ι π α ρ α μ ύ θ ι α σ τ ο σ π ι τ ά κ ι Παραμυθιού από τις 18:00 -20:00 & 19:00 - 21:00 στο σπιτάκι της Ζαχαροπλαστικής.