14 Οκτ 2013

Πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής εφαρμόζει δωρεάν ο Δήμος Δράμας

Πολυετείς ανάγκες υπηρεσιών  υγείας καλύπτονται πλέον σημαντικά με το πρόγραμμα προληπτικής ιατρικής  που εφαρμόζει δωρεάν  ο Δήμος Δράμας.

   
Συνεχίζεται με μεγάλη ανταπόκριση των συνδημοτών μας το πρόγραμμα τηλεϊατρικής που εφαρμόζεται από το Δήμο Δράμας με την κοινωνική υπηρεσία σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγειών Πόλεων και τη Vodafone το πρόγραμμα δωρεάν προληπτικής ιατρικής για τους Δημότες.  Μετά το Σιδηρόνερο, το Μαυρόβατο, τη Νέα Σεβάστεια, το Μυλοπόταμο, το Μοναστηράκι και άλλες περιοχές του Δήμου μας όπου εξετάσθηκαν εκατοντάδες Δραμινοί, το πρόγραμμα έκανε στάση στην κοινότητα Κουδουνίων. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων προσήλθαν αρκετοί κάτοικοι της κοινότητας κάνοντας χρήση του δωρεάν προγράμματος του Δήμου μας. Στο πλαίσιο των προληπτικών εξετάσεων, έγινε μέτρηση ζαχάρου, καρδιογράφημα, μέτρηση της πίεσης, τεστ οξυμετρίας, εξετάσεις σπιρομέτησης κ.ο.κ.

           
Οι εξετάσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Προγράμματος Τηλεϊατρικής, περιλαμβάνουν ηλεκτροκαρδιογραφήματα, έλεγχο της αναπνευστικής λειτουργίας για την πιθανότητα άσθματος, μέτρηση των επιπέδων γλυκόζης, μέτρηση πίεσης, καθώς και μέτρηση του κορεσμού του αίματος σε οξυγόνο.
           
Οι εξετάσεις αυτές μεταφέρονται αυτόματα στους ειδικευόμενους ιατρούς του Ιατρικού Κέντρου Αθηνών, οι οποίοι αποστέλλουν τη συμβουλευτική τους γνωμάτευση με τον ίδιο αυτόματο τρόπο.

Το πρόγραμμα των δωρεάν προληπτικών εξετάσεων εξυπηρετεί εκατοντάδες κατοίκους του Δήμου που για λόγους οικονομικούς ή λόγους απόστασης δεν έχουν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας αυτής της μορφής. Μέσω του προγράμματος στόχος είναι να αξιοποιηθεί η τηλεϊατρική προκειμένου να απολαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες υγείας ακόμη και οι κάτοικοι των απομακρυσμένων, περιοχών που μέχρι πρόσφατα δεν είχαν αυτή τη δυνατότητα. Η ανταπόκριση μάλιστα των συμπολιτών μας αποδεικνύει ότι η υλοποίηση του προγράμματος έρχεται να καλύψει μία σημαντική κοινωνική αναγκαιότητα και για το λόγο αυτό ο Δήμος Δράμας θα συνεχίζει να το υλοποιεί φροντίζοντας να καλύψει το μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ωφελουμένων συνδημοτών μας.

Το πρόγραμμα Τηλεϊατρικής της Vodafone, το οποίο υλοποιείται σε συνεργασία με το Ιατρικό Κέντρο Αθηνών, τελεί υπό την Αιγίδα του Υπουργείου Υγείας και του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου και συμμετέχουν επιπλέον σε αυτό το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής της Υγείας και η εταιρεία Vidavo 


ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ